Албанки се мажат за Македонци, смислена албанизација или?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Tanjamm, 29 септември 2013.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.632
    Допаѓања:
    273.264
    Ама не сфаќаш, мажот јЕ дава да и' доаѓа фамилија, мора да е добар маж.
    Истата фамилија што ја продала, и истиот "добар" маж што ја купил (facepalm)

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Дали тоа вие дебатирате дали трговците со бело робје треба или не треба да му седат на гости неколку денови или месеци на тиранинот или силувачот кој ја купил нивната ќерка?

Ако ова ви е главна тема, може треба кој колку гости прима да го оставите на страна и да се фокусирате на суштината?

Инаку, познавам неколку примери. Жените, задоволни. Дали со мерак се сексаат или ради должност, не знам. Како што не знам и за многу бракови околу мене створени од љубов.

На Tanjamm и theowndemon им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.632
    Допаѓања:
    273.264
    Суштината е дека добриот маж ќе ги прими на гости претходните стопани твои, и ќе стави нови завеси по твој ќеиф.
    Лошиот маж нема.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Џабе брак од љубов ако утре ни завеси ти купи, ни мебел, ни твоите на гости ги прими. Сарказам или не, не знам ни јас :D

На *Amethyst*, candy.cane, spacegirl92 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.632
    Допаѓања:
    273.264
    Тоа е веќе друго, ама ни тоа па не би рекла дека е баш љубов.

А во однос на сексот што се дополни, како имаат секс околу мене ни јас не знам, ако знам дека можат да си заминат од партнерот во секое време, не ми е ни гајле.

Овие, може да се правиме наудрени колку е консезуално се' тоа, и колку имаат можност нешто да променат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.482
    Допаѓања:
    13.723
    Хахахаха, навистина, па во други теми не пишуваш така?

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.482
    Допаѓања:
    13.723
    A што ти е гајле и мора некој да ти објаснува свој став? Не биди малограѓанка, не се занимавај со туѓи ставови, и мислења, примери, кажи ти што мислиш на темава. За тоа е форумот.

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Каде не сум пишела и што не сум пишела?

9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Не сме и ние на некој висок степен на развој или финансиски толку моќни како во други држави каде е нормално 50 проценти или повеќе од браковите да завршат со развод, затоа што фино лепо им текнало дека им станува монотоно, или не се чувствуваат 100 процентно свои, или сакаат нов живот, или си нашле симпатија па зошто да не си пробаат итн итн...па да сега као не ни е јасно како некои работи се "трпат" во брак. Не можеме да се споредуваме, нормално, ама треба да се прашаат тие девојки прво што мислат, дали се злоупотребени, дали им е мизерија животот како што ние мислиме дека им е...не може ниту една да не се најде макар и анонимно да раскаже.

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.333
    Допаѓања:
    182.292
    Оффф офффф офффф
    А што да речам јас, маж ми ги утна завесите? :worried: Сега се мислам дал ме сака доволно. :?:

Оффф Тања офффф

Кој патлак ако е арен чоекот. Дирекно учествувал во трговија со бело робје. Купопродажен договор за човечко тело побогу. Не смее да се дискутира воопшто понатака за ова. Тоа е целата суштина. Си купил жена. Си купил некој за чистење, готвење и расплод.

На сите што си викате арен бил и купил завеси и го гостел семејството, посакувам да имате ќерки еден ден.

На *Amethyst*, candy.cane, andrejko82 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. FRANCUZINOT

FRANCUZINOT Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    159
    Многу сакам албанка.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ок јас малограѓанка зошто се занимавам со туѓи ставови на форум, изгледа ти треба step by step guide for dummies за тоа што всушност и значи форум, а ти големограѓанка зошто водиш туѓ есап.

Ставот си го кажав, не сум конфузна како тебе со автобуси за Кочани, на гости кај тетка ти, завеси, мебели, водење сметка за туѓи куќи, туѓи буџети итн.
    Ти не разбираш дека треба да ти е жал, треба да имаш емпатија, дека тие жени не дошле да ти ја албанизираат|(Македонија, дека немале избор, никој не ги прашува зошто не вредаат зошто се женски.
    Јас не сакам ќерка ми да расте во средина каде нема да биде вреднувана само затоа што е женско, каде некој може да посегне по нејзиното тело само затоа што е женско и машкото има право на него, каде ќе биде потчинета затоа што е женско, каде нема да може да се образува само затоа што е женско, каде нема да има сонови и амбиции само затоа што е женско.

Иако не си мајка треба и ти да се стремиш кон тоа да го направиш светот малку потолерантен и подобар за идните генерации на женски да им е подобар животот.

Ако после се ово не ми го сфаќаш ставот и зошто се спротивставувам на твојот нема потреба да ме цитираш и да продолжуваме со дискусија која не води апсолутно никаде.:hai:

На *Amethyst*, deliza, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Зошто смислена Албанизација ? Познавам жени од Албанија , мажени за Македонци , што си смениле име и вера . На пример се викала Џејлан , сега се вика Валентина . Децата и се викаат Јована , Марија , Никола итн . Секако , им доаѓа фамилија од Албанија и тие со се маж и деца одат на гости во Албанија кај фамилијата . За Велигден тука , за Бајрам таму . Да била првичната намера Албанизација на населението , не би менувале жениве име и вера , нели ?

14. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.839
    Допаѓања:
    16.676
    Зборваш за оние од Пустец шо се, за 500 евра шо се мажат?

15. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Не бре брате , од Драч е женава што ја знам . Друга исто од место близу Приштина , од мало селце е . Не дека нема и од Пустец , ама овие што ги знам , не се од таму .

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.839
    Допаѓања:
    16.676
    Мхм, јас шо знам се од Пустец ги земаат за "љубов".
    Желба голема за Албанка, а? :D
    Ајде еве ти чаре:
    https://www.facebook.com/Dionis-agencija-za-bracno-posredovanje-1270931539598945/

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Зависи како ќе се погоди :D .

18. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.839
    Допаѓања:
    16.676
    Шо тарифата? :D

19. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Родното место на " неестата " :D .

20. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    8.393
    За албанизација со македонско-албански бракови не ми се верува. Познавам доста луѓе оженети за Албанки - католици и сите си се фини и добри и немам против. Само шо поголемиот број албанки дојдени се на начин "по договор" а не со љубов. Во Пустец се Македонци повеќето а албанките што идат се од внатрешноста на Албанија.
    Проблемот е тоа шо внатре кај нас во Македонија од нашите слабо се склучуваат бракови помеѓу македонци и албанки(геги-муслимани) а повеќе македонки се мажат за албанци-муслимани и тогаш можи да дојди до албанизација пошто кај нашиве албанци (геги-косовари и муслумани) сите знаеме каква им е "традицијата".
    А трагично е тоа шо кај нас ако земиш албанка сите се потсмеваат и озборуваат демек неможел да се ожени. Иако 90% е така ама тоа нее за смеење. И со љубов да се ожениш за албанка пак ќе викаат неможел да се ожени. Инаку помеѓу албанците во Албанија (тоски) и албанциве наши (косоваришта-геги) е огромна. Албанците таму се по цивилизовани а овде овие нашиве ...
    Исто така, пред некоја година Албанките беа помеѓу првите избрани за најубави девојки и жени во Европа :D

Последна измена: 11 декември 2020
    На Роберт 7 и Freyja им се допаѓа ова.