Дали некој има користено инхалатор од овие со маска што се? На интернет често ми се појавува еден, околу 3000 ден. Навидум помагале за алергии, синуси и слично. Дали имате користено и каков? Има некаков ефект или џабе е?
@_feminka_ може ли да ми објасниш за хомеопатијата, подетално... Што користеше, одеше ли некаде на лечење? Благодарам
Како успевате сега со алергиите да спиете? Јас посебно навечер се затнам повеќе штом ставам глава на перница. Ни спреј ни ништо не ми помага. Ќе си пукнам за спиење.Наутро се будам затната, ненаспиена. Таман заспав сега, ми засмета и се разбудив Во понеделник ќе барам нови капки Кога подразмислам мене алергијата ми почна откако почнав влакненцата во носот да ги отстранувам. Не се познаваа ниту беа многу ама јас немој да ги имам, па сега се ќе ми се закачува низ нос Нема да ми текне веќе , ќе си чекам да дишам морски воздух, може ќе ме опушти малце, ќе издржам уште месец, два..
Zdravo na site, bi sakala da prasham dali nekoj se soochil so kobalt alergija? I kade vo skopje ili privatno mozhe da se ispita alergii preku krv no bukvalno za mnogu raboti od matrijali do hrana i metali?
Дали на алергологија прават алерго тестови од нутритивен тип или воопшто некаде на клинички дали некој знае каде се прават и дали за истите е потребно упат?
Денес правев алерготест во Систина на анестерици и за сите што ги интересира цената е 5500 ден, отприлика 1 час е целата постапка (тестот е на кожа)
1 час Како оди постапката? Јас требаше лани да правам поради синусите ама фала богу се намалија, се надевам нема пак да се воспалат.
Што мислите, долго време пијам таблети редовно секој ден за алергии веќе 10 месеци, последниве 3 сум на лентрика. ... Колку е добро да се пие вака редовно? Ми е страв да не наштетам на друго во организмот сепак се лекови, а ги пијам заради уртикарија ...
Дало некој ти рекол дека треба да се пијат 10 месеци континуирано.Мојот пулмолог ми има кажано дека може најдолго 3 месеци континуирано па се прави пауза пд 6 месеци па повторно може да се продолжи.
Тоа е предолг период, нечини толку долго да ги пиеш. Ќе си наштетиш на организмот. Кога јас сум пиела препишани од доктор ми беше кажано дека треба да ги пијам само 1 месец, а ако има уште потреба најмногу 2 месеци. Па после треба долга пауза од не знам колку точно месеци.