Дали е можно да е алергија на фарба ако ме чеша главата после фарбање? Се случува и цела недела да ме чеша, ако не и подолго
Користев хидроген и бланш и ми беше страв да не имам некоја реакција и еве два дена пијам за алергија од страв, затоа што почнав да чувствувам како да ме чеша и жежи во главата но немав ништо друго и се напив одма Па јас мислам дека е ..
Ako e momentalno dodeka se far bash moze da imash ceshanje, peckanje ama ako premine vo poagresivna reakcija so otoci, crvenilo togash na naredno farbanje napravi alergotest. Odnosno isprobaj na del od podlakticata da vidish dali kje ima reakcija
Е да имав оток и на раката незнам од што тоа заборавив да ти кажам, и се напив декортин од 10мг, вчера исто се напив 10мг ..денес незнам дали може да го прекинам одма или да се напијам 5мг сега па утре ич ..незнам како би било... Бидејќи имам и уртикарија го имам и тој декортин дома во случај да сум ептен нафрлена со пликови може да се напиеш од него ми рекоа, последно време ми беше смирена уртикаријата затоа се одлучив и да се шатирам но ете..
Види евентуално да отидеш на дерматолог. Па да види дали можат да ти направат некој алерготест за сомнителната хемикалија. Пошо вака отокот на раката ако разбрав добро не си ставила на тоа место фарба, туку сам се појавил. Ако е генерализирана реакција тогаш требало и на други места да бидеш отечена. Сепак оди на дерма чисто да си бидеш мирна за нареден пат
Мене за 3 саати само ми се зацрвени ептен малце, за 12 саати бев со уште поголемо црвеничо, па почна да ме чеша... итн.