Сигурна си дека е 55.6? Провери на резултатите убаво, вредност и реф.вредност кај што пишува, па ќе си споредиш. Обично референтната вредност на серумското железо е од 6.5-28.
pokaceno crp dali moze da bide od menstruacijata i dali e alrmantno za nekoja seriozna boles inace mi e 10 deneska gi zemav rezultatite porucek ke odam na doktor ke umram od strav
Не е многу високо, можеби се работи за некоја инфекција. Докторот ќе знае од односот со резултатите од целокупната крвна слика.
Здраво, Дали некој за колку време макс може да се предаде урина во лабараторија? Мислам од моментот на мокрење до моментот на испитување, коку време може да помине а да се направат пак испитувања на уринатА?
Здраво на сите. Ве молам доколку некој знае да ми каже дали треба да ме загрижуваат намалените гранулоцити и од што може да се намалени. Немам пиено никакви лекови и немам никакви симптоми. Бев да се проверам пред некој ден бидејки немав две годни направено крвна слика. Читав на нет дека нормално е бројот на гранулоцити да е двапати поголем од бројот на лимфоцити, а кај мене се скоро идентични бројките. .
Здраво. Имам прашање. Пред некој ден правев испитување на хормони на 3-от ден од менструацијата, и во глобала се беше во нормалата освен две вредности: ESTRADIOL - 26,6 (26.5-161 фол. фаза) и ANDROSTENDION - 3,6 (0,7-3,5) Според моите досегашни предзнаења, многу ми е низок естрадиолот, а и се тоа ми има логика со оглед на фактот што имам болни менструации, имам многу мали гради за мојата градба на телото и имам акни на лицето. Инаку имам 19 години. Гинекологот не сакаше да ми препише анти-беби пилули за зголемување на естрогенот бидејќи смета дека била нормална мојава вредност и ми препиша да пијам некои си капки фемисан А кои патем не ми е во план да ги пијам Секое мислење е добредојдено
@zhu на 3 ден од циклус нормално е да е понизок, со текот на циклусот расте според фоликулите. Фемисан А се на природна база, не можат да наштетат, ама кај мене и немаше ефект врз нередовниот циклус, а испив неколку шишенца.
Јас кога бев на твои години отприлика исто имав ваков проблем. Се среди со 5-6 месеци Yasmin - контрацептивни пилули кои не знам ни дали постојат сега како марка ) Одааамна беше.
Инаку отидов да правам и на 14 ден само за естрадиолот, и ми искочи дека имам 98,8 од 186-382 реф. вредност за овулативна фаза. Мислам дека дефинитивно морам да пијам birth control, што мислите вие?
ијас правев анализа и на крв и на урина, а читав дека ако има намалени леукоцити во крвта дека е знак за вирусна инфекција, но кајмене исто како кајтебе ништо не пишува само седиментацијата мие 5/15 а во урината имам ретки бактерии и покачени леукоцити 30-35 дали можеби знаеш за што се работи?
pokacenite leukociti ukazuvaat na poremetuvanje vo bubreznata funkcija i mocnite patista. verovatno stanuva zbor za nekoja virusna infekcija. ne znam dali ti dale nekakvi lekovi ili nekoja terapija ama caj od brusnica barem 10 dena redovnoda pies ke imas podobruvanje
покачени леукоцити во урина укажуват на вирусна инфекција?? ти што откри? гледамм ити имаш во урината