Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анализа на крв-толкување резултати

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од femina21, 13 јули 2010.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.400
    pa znam edna prijatelka devojceto nejzino (9 godini) cesto ima pokaceni leukociti i i kazuvaat deka za toa stanuva zbor.ima i cesto mokrenje i i preporacuvale caj od brusnica. e sega ne sum 100% sigurna dali e virusna infekcija ili bakteriska ama pokacenite leukociti ukazuvaat na poremetena funkcija na bubrezitetoa sum sigurna. mene za moite rezultati mi rekoa deka ne se losi mleko i sirenje da namalam vitaminski siruo mi dadoa i toa bese se

2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    А да се провери урина?

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.400
    pa i utina proveruvale i nie proveruvavme ama ne ni rece maticniot deka e nesto poseriozno

4. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    јас проверив и крв и урина и сега чекам резултати од микробиолошки брисови и таму ми дадоа чашка ми рекоја и кајнас треба да провериш тоа е уринокултура изгледа? ми рече среден млаз задутре треба даги земам резултатите

кајмене пишува ретки бактери во урина

Последна измена од модератор: 23 јануари 2018
  5. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    а од каде знаеш дека е бубрежна инфекција? односно ВИРУСНА инфекција? најчести се БАКТЕРИСКИТЕ инфекции ?? и горно посочени лабораториски резултати на све ми личат не само на професионални запишани и одредени лаботариски параметри.... трагови на протеини и урати не значи и бактериска инфекција? :(

6. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...точно ! но не од прво, се прават две крвни лаб. анализи во одреден временски период и ако трет пат истото се потврди како резултат тогаш ќе го кажеме дека нешто се случува во организмот, но не мора да значи болест додека не се докаже дека е болест!

7. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    знам дека не е соодветна темата но во темата за вагинални инфркции неми даде никој соодветно мислење па можеби знаеш ти пред некој месец мисе јави чешање печење и болка неможев дасе чепнам цела недела и ми помина болката, но чешањето и пецкањето останаа потоа имав црвенило и околу вагиналните уснички кожата бесе како испукана се лупеше, а на дечкоми му се појави раничка и исто по малце мусе лупеше бев на гинеколог ми даде полигинакс вагиналетки и маст за двајцата и ни помина цел месец немав односи и потоа пробавме со кондом и повторно почна да пецка и чешка помалце се мачкав од маста само пецкањето го снема а чешкање имам сеуште потоа пак имавне односи со кондом и пецканје немам си остана само чешканјето а тој сега нема ништо на гинеколог правев анализа на крв и урина крвта мие добра а во урината имам ретки бактерии и покачени леукоцити правев и микробиолошки тестови и урина однесов во микробиологија тоа мислам дека е уринокултура резултатите само од каламидија се стигнати негативен е другите за два три дена кеги земам. Докторката се сомневаше на херпес незнам што да мислам веќе ;(;(

8. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... не се дава терапија додека не се одреди што е? не треба лабораториска анализа на крв и урина ТУКУ БРИС ОД ВАГИНАТА - не верувам дека гинеколог , доктор специјализиран за гинеколошки проблеми ординира лекови само од препоставка на симптоми без да направи како треба Пап тест - земање брис од матката, и микробиолошки брис од вагиналниот секрет и по двата добиени резултати што се добива по 48 ч (два дена) се гледа предизвикувачот на инфекцијата и третира правилно...
    ако имаш трихомонас (преносено од дечкото кај тебе) си има една терапија, ако имаш кандида си има друга терапија.... не може бре баби и жаби во едно, леле се нервирам ! па душо и херпесот мора да се докаже не може така од око... денес инфекциите имаат поинаков тек, паразитите, гливици, бактери како да ги наречеме знаат да мутираат и да дадат неспецифични симтоми што се учело пред десет години...
    ЗАТОА МОРА ДА СЕ ЗЕМА БРИС ОД ЖЕНАТА, и тоа што има жената го има и мажот, оти кај мажот е потешко земање на брисот !
    ајде направи комплет анализи со давање на вагинален брис како треба па после ќе носиме заклучоци дали ќе се загрижиме или не !

9. еленагхс

еленагхс Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    Но зошто кога докторката се сомнева на херпес не прави испитувања за херпес туку ми вика микробиологија и пап а колку што читав херпес се утврдува со торч а не со пап ;(

испадна уреаплазма амаранички од уреаплазма? Многу мие страв ми рече и пап за хпв ама тој тек во април ке стаса на крајот од месецот јас колкуштознам за хпв обирно брадавици има а не како мојов случај

Последна измена од модератор: 24 јануари 2018
  10. Visnicka1

Visnicka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    11
    здраво женски,нова сум на форумот...во анализата на урина имам кетони +1,и ASC+3?За ASC неможев никаде да најдам објаснување што е ?па ако некој знае?поз

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.513
    Допаѓања:
    201.538
    Да видиш во лабораторијата кај што испитуваше или да ти каже матичниот лекар. Мислам дека е кратенка од atypical squamous cells, ама не сум сигурна.
    Кетоните се знак дека не пиеш доволно вода/течности.

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.705
    Допаѓања:
    2.881
    Да прашам, дали CRP е исто што и седиментација, и што би можело да значи покачување на вредноста на CRP (делот ИМУНОЛОШКИ СИСТЕМ во извештајот од крвна слика). Благодарам.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.958
    не е исто.Црп е ц реактивен протеин кој се произведува во јетрата.Покачено црп може да биде поради мн раб:бременост,физички напор,инфект(бактериски најчесто),при тбц и уште мн други состојби

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  14. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Devojki me interesura edno prasanje sto mozebi malku smesno ke im bide na onie koi poveke se razbiraat Imam super krvna slika koja ja pravev pred edna nedela mi zemaa od vena za da ispitat sedimentacija i teroidna zlezda.Se izleze ok no jas custvuvam steganje vo gradite i kratok zdiv nemozam da zemam celosno vozduh do kraj i toa mi stvara pogolem pritisok i nervoza.Ne mi se slucuva cesto tuku samo na periodi.E sega prasanjeto mi e dali krvnata slika moze da pokaze dokolku se raboti za nekoe seriozno zaboluvanje na belite drobovi plucata ili moze da imam uredna krvna slika a nesto seriozno da se slucuva so mene.Znam deka mi e od stres rabotava no pak da si prasam.Blagodaram

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.958
    направи си екг на срцето прво.Кај свекрва ми моментално се случува нешто слично.Но она пати и од алергија.Крвната слика беше ок па ја пратиа на екг и ртг на плуча(кашлаше).Ртг покажа дека има зголемена срцева сенка па ја препратиа на ехокардиографија

16. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Pravev ekg super bese i toa.Ne kaslam jas i imam problemi so alergii ama proleten period ne sega.Me plasat ovie teskive bolesti kako rakot pa zatoa me interesirase dali ke pokaze bilo sto krvnata slika ako nesto ne e vo red so organizmot.Fala ti mnogu

17. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    2.818
    А можеби имаш симптоми на анксиозност

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  18. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Pa pomisliv na toa da ti kazam iskreno vakov strav ne e na dobro.Me gusi periodicno....otidov off so temava se izvinuvam

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Не е страшно , само треба да не се плашиш , инаку и јас го имам поминато тоа , гушење цела минута , а нема никакви други симптоми , една бајачка ми велеше да одам кај неа , таа имала лек некое “чајче“ , јас и реков дека молитвата многу подобро помага и така нема да бидам во контакт со нечистите сили , па да манипулираат со мене , како што им се случува на многумина ако го изберат тој пат.

На kuc и letters им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.371
    Допаѓања:
    249.807
    И јас вечерва два пати истото, како без воздух да останав, ама ме стегна и мешето. Може да е и од желудник.