Седиментацијата се покачува од некое воспаление(жариште) во организмот, но не мора да имаш симптоми на болест. И мене ми се има качено 30 ама не се секирај не е толку страшно. Мајка ми секогаш има покачена седиментација, а ништо не и е. За тромбоцитите не е толку страшно покачување. Снаа ми има високи околу 500, нема некои посериозни проблеми. Ама проверувај си ги од време на време , да не ти се качуваат.
Мислам дека е на нормала и дека нема место за паника али внимавај па ептен да не ти се качи граница е 7-28 мене пред неколку месеци ми беше 3 па се држев на нозе незнам ни ја како Така да за ова не се грижи
Јас правам крвна слика на секои 6 месеци општо онака да се проверам. Претходниот пат ми беше 23 сега е 26.8. Фала ти ❤
Ве молам ако некој знае нека пише. Мислам дека имам недостаток на витамин А, меѓутоа ми е страв да земам на своја рака бидејќи пишува дека има тешки последици од премногу витамин А. Затоа сакам да прашам дали е можно да се испита нивото на витамини во телото, и за другите витажини би сакала и ако се прават такви анализи каде би можела.
@marchi-cool хемоглобинот,еритроцитите,тромбоцитите се во граници на нормала. Покачени се леукоцитите,што зборуваат за инфекција која е од бактериско потекло(гранулоцититњ се покачени). Што симптоми имаш? Според крвната слика,треба да си поставена на антибиотик..
Napraviv krvna slika vcera i se e vo red osven kaj enzimite AST e normalna granica AST=33.4 (granica <37) a ALT e pokaceno ALT=56.6 (granica <41)? Ima pricina za panika ili pokacuvanjeto e mnogu malo?
Може некој да ми протолкува? SE 15/34 (реф. вредност 10/20) hematocrit 35.30 (р. в. 37-54) limfociti(%) 45.10 (р. в. 24-42) limfociti 3.50 (р. в. 0.8-2. triglycerides 0.46 (р. в. 0.8-1.9) Седиментацијава на секоја крвна слика правена досега ми е зголемена. Решение некое има?
Здраво. Пред некој ден правев проверка на крвна слика, и малце се замислив со резултативе... Еритроцитите, хемоглобинот, хематрокит ми се скоро до горната граница... Постои место за паника или..? И железото ми е така малце појако ( од 7.6 до 31.3, мене ми е 27.1 ) ☺️
Mene denes mi zemaa krv 42god sum zenski pol site parametri mi se ok...samo holesterolot 6.5 a pise deka treba pomalku od 5.3 i sedimentacijata mi e 29 a treba da e pomalku od 25.inace se dr.e ok