А тромбоцитите покачени што укажуваат, поради што се покачуваат? Сега и црп резз ке земам. Ако pct е високо и тоа ке биде или нема врска, различно е? Зашто знам и црп се покачува при бакт инфекција. Ептен малку и леукоцити се покачени. 10 е граница, 11 се.
Па може поради тромб да ти бидат покачени што не мора да значи.Немаат врска едно со друго.Улога на тромбоцитите е да спречат преголемо крварење и губење на крвта.А другово има врска со бактериска инфекција. Оди на доктор со резултатите.Неќам да те плашам ама зголемен пројалцитонин укажува на бактерија, може и сепса да е.Оди на доктор и направи подлабински испитувања. Пиши ми ги вредностите на PCT колку се кај тебе
Девпјки сакав да ве прашам утре ќе исптувам крв и мокрача но имам проблеми со мокрењето од анализа на мокрачата ке се шојаваат ли инфекции и за која бактерија станува збор оти мислам дека стварно имам оти отежнато мокрам ама од обична анализа на мокрача ќе се покаже ли ? Или треба да правам уринокултура како се прави тоа каде да се обратам никогаш не сум правела ве молам за одговор
Ок фала.. па читав тука на интернет дека покачените леукоцити може да бидат знак за некоја бактерија на мочните канали или сл. Ок е сепак благодарам многу јас правев анализа во Јуни се беше добро е сега пошто имам проблем со мокрењето сакам да се испитам
А каде се прави тоа уринокултура треба упат од матичната ли ? Инаку сакав да прашам нешто јас бев болна со температура и крајници имав тие денови па матичната ми препиша да пијам антибиотици ама за крајниците да ми се повлечат лекот е Ципринол и уште пијам од нив некни кога бев на лекар и кажав право да ми даде упат за крв и утре ќе одам и дали ќе покаже нешто на крвта од апчињата што ги пијам или не е ништо страшно ? Позз
Да ти треба упат.И не е лошо ако се провериш.Таман да видиш дали имаш некоја бактерија, дали вредностите се во ред. Заврши го антибиотикот па провери се.
Да, уринокултура ќе проверам обавезно кпга ќе завршам со антибиотиците ама утре ќе одам за анализа на крв и мокрача
А имала со вакво искуство со инфекции на мокрачата јас отежнато мокрам и непријатно е чувството а можно е и да се бубрезите.. за бубрезите посебно се испитуваат на интернист ?
Jas samo za holesterolot "6.5 a pise deka treba pomalku od 5.3" Holesteroot ti e povisok za tvoja vozdras. Namal na jajca , sirenje (mlecni produkti),.... mrsno I blago I GYM skokaj na kardio 4 pati nedelno po eden saat I planina (nekoja kako Vodno, ako moze da se kaze planina ) sekoj vikend, eden saat brzo odenje. Za GYM prvo konsultiraj se so doctor dali si dovolno zdrava za da mozes da go izdrzis ova tempo Holesterol ne se ureduva lesno ke treba da vlezes vo masina edna god I ke ima rezultati. Ova e sovet od mojata doktorka. Jas na moj 45 god imav pokacen holesterol od 3.2 na 42 god do 4.8 na 45 god. Sega sum 50god. I imam 3.8. Znaci raboti preporakata. Namaliv na jajca (zosto sekoe sabajle imav po edno jajce ili dve za dorucek) Da si bidam iskrajna mrsno jadam , a posebno Slaninka , a blago nikogas I ne sum bila nesto posebno zainteresirana osven sto od kurtuazija moras na gosti da ja izedes tortata pa na top I nekoe kolace
Денес ми земаа крв и докторот ми рече дека резултатот е одличен го прашав за урината рече дека немам инфекции и му кажав па од што може да е тоа ми побара да посетам гинеколог бидејќи на мокрачата немало ништо Дали некој се разбира ?