Еритроцитите во уринатата ми се загрижувачко високи, дури 35. Матичната не ги прочитала сеуште, што може да укажува ова. Сешто се изначитав
Здраво девојки. Ќе може некој што се разбира да ми даде свое мислење за резултатите, да ги пуштам за некој саат време?
Имав вакви резултати, направи си и ехо, обрати се кај специјалист ќе те насочи што и какви други испитувања да направиш. Не мора да значи дека е нешто опасно и страшно, но мораш на лекар. Јас резултатите ги средив со терапија СИЛИМАРИН, но те молам консултацја со лекар.
CRP-то ти е покачено и железото намалено. Често вакви резултати се добиваат при корона. А и седиментацијата ти е на граница така што имаш некоја инфекција во организмот.
Zdravo devojki dali e nesto rizicno ASO da e 741 a normalna granica e do 200 istotaka imam i zgolemen broj na proteini 109 i globulini 66 i reaktivna limfna zlezda.
Антистрептолизинскиот тест открива присуство на антитела против стрептолизин, токсин од бактеријата стрептокока пиогенис. Веројатно неодамна си имала инфекција, гнојна ангина можеби, па затоа е титарот покачен. Направи брисеви, следи ситуација, ако има потреба да пиеш антибиотик, Оспен најчесто се дава. Ако не се третира, а расте, постои ризик од ревматска треска, миокардитис или гломерулонефритис како хронични ревматски состојби. Иако се ретки, сепак подобро да се спречи.
Ви благодарам многу за информацијата. Да пред неполни 2 години имав гнојна ангина која никако не се смируваше,испив 3 антибиотици по ред и примив 5 инркекции и не сум знаела дека би можело по натаму да предизвикува некој проблем .Утре ке идам кај матичниот за да закажам за брисеви.
Што значат покачени леукоцити поточно пишува над 50, а од 0-22 е референтна вредност. Чекам и другите резултати од уринокултура, па после ќе идам кај матичната, ама ме исплаши ова.
Здраво девојки, ми треба мислење околу резултатите.. хемоглобин 165 на граница леукоцити 11,2 (3,5-10,0) лимфоцити 3,6 (1,2-3,2) Ви благодарам
Zdravo od 20 avgust so simptomi na korono posle pozitivna na testot, eve vcera napraviv krvna slika sedimentacijata mi e visoku kaj ref,vred maksimumot 10 a mene mi e 58. piev 10 dena pancef i seuste pijam aspirin 100 vit c i vit d.