Бев на преглед кај матичниот пред 2 дена, не ме прати на тестирање. Прилично сум добра освен што носот ми течи и ми се затнува, и одвреме навреме ми иди малку секрет за искашлување.
Дали знаете од што може константно да имам нешто во урината? Плусче кај бактерии, кај слуз, цилиндри, леукоцити, еритроцити... Мислам дека со години не сум ја видела урината да е се во нормала. Бар три пати годишно правам уринокултура бидејќи секогаш мислам дека имам некоја бактерија, и секогаш е чиста. Бев и на ехо на бубрези, се е во ред. Што тогаш може да значат тие константни промени во урината? Ќе напоменам дека стварно не пијам доволно вода, некогаш и по само една чаша на ден. Дали може тоа да е причина?
Дефинитивно и тоа може да е дел од проблемот. Обично кај кетони + може да ти е од дехидрација. Леукоцити/еритроцити со чиста уринокултура може да си се преладила, некој циститис да е. И јас сум имала плусче кај бактерии со чиста уринокултура, ми имаат кажано дека е ок
Alt mi e blago pokacheno..Dali toa ukazhuva na problem so crniot drob, i kako bi go simnal i dovel u granici na normala, imajte ubava vecher, pozdrav, se najdobro
Falaа za odgovorot,kje treba da idam na eho taka li, koj bi bile narednite chekori shto treba da gi prevzemam
Да мора да се направо ехо на црниот дроб. Докторот ќе процени дали ќе се прават потоа дополнителни иследувања.
Здраво, 10 дена пост царски, пред неколку дена се тестирав позитивна сум на Ковид, симптоми благи. Крвна слика супер, д-димери 1367, crp 24.3 и LDH 270. Примав клексани после пораѓај. Некој слично искуство.
Луѓе PCT е доста високо нели? Ризично ли е нешто, имав скоро корона и имам инфекција на заб кој сега ќе го лечам со антибиотик, од тоа ли е, си одам сега накај Лондон и немам време да носам кај матичен ама се испаничив.
Zdravo od mene veke nekoj period posle prelezan kovid mi se zgolemeni trombocitite vo krvta 400 na hofna granica bile.Veke 2 meseca pijam Aspirin od 100 i ne se namaluvaat vase isustvo
Железото секогаш ми паѓа пред да добијам, ова е еден ден пред циклус, затоа покажува и еп. клетки. Останатото што покажува? На секоја крвна слика имам покачени леукоцити, а матичната не се замара.
Па не треба да е железото ниско ако немаш добиено, затоа што се губи при крварење. Ти имаш некоја мака, конкретно??
Ај хелп Не ми се чек до понеделник Ја као шо гледам сѐ е топ освен серумското.Да препорачате успат да пијам нешто? Јадам вака доста ствари кои имаат железо.Баш почнав периодов и со риби, лосос.Аронија, цвекло внесувам. Ова креатинин и уреа, што се? -4ти ден добиено ми е, ако значи нешто за железото, гледам погоре спомнале