За 50г човек прашувам. Благо покачени леукоцити, гранулоцити, rdw и pdw. Rdw е ваљда волумен на еритроцити. На што би укажало ова? А чиста е уринокултурата. Корона прележана јануари да не има некаква врска или може нешто друго да е?
Pravev krvna slika gore dole vo red se no kaj ketoni imam dva plusa, a momentalno i povekje mokram Nekoj postrucen za odgovor sekako ke gi proveri i maticnata
Кетони во мокрача е поврзано или со шеќер во крвта, или изгладнување,диети... Сепак консултирајте лекар
Ако си на кето режим, не е чудно што имаш кетони во урина. Иначе може да си и дехидрирана, ако не внесуваш доволно течности.
Zenski i tuka da pisham... Mi treba pomosh vasha... Nemozam da chekam do vtornik   praveshe tatko mi krvna slika vo 8mi septemvri... Ova e rezultatot... Dali e premnogu za zagrizuvanje...pogotovo ldh to... I kako toa se regulira...
Ne iskreno chitav na google... Znam dek ne treba... Deka google ne e doktoe ama nekoi raboti shto gi prochitav kako na pr kancer me uplashija epten
Vi blagodaram premnogu mene mi e samo da ne e rak... Barem taka chitav na google... I me fati strashna panika
Ldh е високо кога оштетување на некој орган (џрн дроб, бубрези, срце...) ама некогаш е мпментално. Во ковид имаше пациенти со високо лдх, па им паѓаше. Треба да прави дополнителни испитувања секако
Нема врска тоа, ако каснал вечерта не може од тоа да му е покачен толку шеќерот. Има некој друг здравствен проблем? Анемија, шеќер, со срцето нешто?