Pred 3 nedeli beshe na doktor kaj D-r Srbinovski... Srceto mu e super... Napravivme togash krvnaslika beter od ovaa beshe... Samo shto nemashe LDh vo krvnata slika...ovaa krvna slika e naprlavena na 30.03... Od togash go prati matichnata na nevrolog... Nevrologot na vtorata krvna slika...
Тогаш најдобро да пие некое време силимарин, може и артичока, а секако б-комплекс и цинк. Можно проблеми со џигерицата.
Нека ги направи сите испитувања што ќе му ги каже матичниот, само така ќе се открие зошто се овие отстапувања.
Денес бев на анализа за крв, прво што забележав беше бојата. Секогаш беше посветла и потечна денес имаше потемно црвена боја. Не знам дали тоа има некаква врска или дека нешто значи ама има разлика. Друго што сакам да прашам се вредностите на ast и alt. Нормалните вредности се околу 30 а кај мене се 15. може некој да сподели мислење на што укажуваат овие ниски вредности?
Денес си ја проверив крвната слика, укажува на бактерија во урината. Дали некоја од вас има искуство со тоа и што би можела да направам друго, освен пиење течности? Воедно и дали е претерано загрижувачки? Се уплашив
Како од крвната слика ти покажа дека е бактерија во урина? Ако мислиш на тоа дека на резултати од урина ти покажало бактерии, тогаш следно направи уринокултура
Здраво, сакам да направам подетална крвна слика на приватно ако може некој да ме упати кои параметри да ги содржи
|оди во рамус лабораторија , кажи комплет крвна слика 500 ден мислам беше. имаш деференцијална крвна слика комплет со железо, седиментација, аст и алт и уште нешто имаше, ова ти е доволно, осврн ако не сакаш да испитуваш и скриен шеќер и некои маркери...
Pozdrav do site. Preplasena sum. Prosto ne mi se zivee veke! Zavcera pravev krvna slika zasto imav povreda na gluzdot I mi bese otecen , patem bev I mnogu nastinata dve nedeli. Se' bese vo red osven LDH poviseno. Parametrite bea od 130 do 220 , mene mi bese 250. A vo zivot ne mi bilo pokaceno. Doktorot mi rece nema prostor za panika , ama citam mnogu stravotii po net . Lani pravev srcevi enzimi I eho ,se' bese fantasticno, na najdolna granica. AST ALT se dobri. Dimeri dobri. RBC se poniski. Zarem moze srceto tolku da se ostetilo za edna godina ,ako e toa.. Ve molam za iskustvo so poviseno LDH
Se nadevam.. Imam nova manija so vezbanje a istata vecer koga gi pravev imav vezbano mnogu I taka go povrediv gluzdot I mi bese otecen od dvete strani. Ama po netov iznacitav raboti za da si doneses smrtna presuda. Koj ke odi Pak da pravi ispituvanja. Sega imam nova opsesija