Како тоа хемоглобинот и е многу висок? Во рамки е. Ако секој оди на ехо на стомак нас овој хемоглобин.... Што ја плашиш?
Referentnive vrednosti za bebe do 1 godina citam deka se razlicni na google i razlicni se vrednostite do 12 godini i doktorot mi rece deka se okey rezultative zatoa pishav tuka.
Да точно е различни се, сакав и да те прашам прво ама претпоставив дека е земено тоа предвид тука. Ако ти рекол така тогаш океј вакцинирај го, да не те доизбуниме...
Ај ве молам за мислење, шеќерот гледам покачен малку, ме стави во мисла..некој со слично искуство? Што понатака?, знам, и матичната ќе ме упати но ако некој имал нешто слично?
Седиментација 4/10 Референтни вредности 10/20 Што покажува? Матичната рече дек крвната слика ми е ок..но ова е намалено, ваше мислење?
@Kaley Па тоа е, резултат 4 со реф. вредност до 10. Тоа од страна е веројатно реф. вредност за мажи/жени. Варираат референтните од лабораторија до лабораторија. Како и да е, твојот резултат е супер.
Дали е можно седиментација да е покачена на 65, ако крвната слика е направена неколку дена пред добивање на циклус( 6 дена)?
Вака, правев уринокултура пошто обичната урина ми покажа дека имам бактерија. Дали е нешто грешно? Или можно да е гинеколошки нешто?
Можи погрешно пишав. Правев обична урина, имаше бактерија. Појдов направив уринокултура и немаше ништо. Немаше бактерија.
Ќе правам анализа на крв во биотек. Се јавив да закажам термин ми рекоа само да појдам. А ми треба испитување и на Д димери значи подетална анализа. Ќе ме примат без закажано само на шалтер да кажам каква анализа сакам? И дали знаете отприлика колку е?