Може некој да ми објасни што би значело зголемени еритроцити, хемоглобин и езимите AST и ALT а намалени лимфоцити,тромбоцити? Настината сум и имам бактерија во мокрача инаку.
На резултати од урина ми покажува траги од уробилиноген и позитивно за билирубин. Што може да значи? Заменскиот доктор кај матичната и рекол на мајка ми од цистит, јас цистит немам, а и ко шо знам овие не се поврзани со истото.
Ви Благодарам многу направив нова диференцијална крвна слика во авицена и излегоа резултати во нормални граници.
Во тој случај е нормално да се намалени леукоцитите. Ќе се средат, важно хемоглобинот е во нормала. Можете да му давате периодов храна богата со витамин Ц, цинк, калциум или некој сируп за подигање на имунитет кој сте го користеле претходно.
Тоа значи дека во анализата на урина е детектирана слуз, која со оглед на резултатите се е супер, нема присуство на леукоцити,еритроцити ниту бактерии во анализата и во овој случај слузот кој што се појавува не претставува индикатор на некоја болест односно нема дијагностичко значење.
Zdravo Dali nekoja od vas vo skoro vreme ispituvala hormoni vo Stip na transfuziologija. Me interesira koja e cenata od hormon?
PLT се тромбоцитите, и не се нешто енормно покачени. Ако си имала некогаш проблеми со тромбоцитите, или кога си прележала ковид и си примала терапија треба да се консултираш со матичниот лекар.
Дали д димерите се поврзани со нив? Во бременоста имав покачени д димери и имав инекции клексани, иначе предтходно никогаш не сум имала покачени тромбоцити..
дечки здраво Пред еден месец имав вироза крвна слика-седиментација 10 Сега правам контролна и истата ми е 14 иако се во граници на нормална ( за жени до 50 год треба да биде до 20) Грижата ми е што секогаш седиментација ми е 3 или 4 максимум.Со години уназад Дали некој имал слично искуство
Мене ми е секогаш околу 20. Ништо страшно според матичната. Седиментацијата може да се покачи и од расипан заб. Последно во април ми беше 17, пред тоа 20, ми има доаѓано и 26.
Zdravo sakam da prasam nekoj vo petokot pravev krvna I denes mi gi prati maticnata rezultatite imam holesterol visor.Toa nesto strasno li e
Да ако е ЛДЛ холестеролот покачен и зависно колку. Вкупниот не кажува ништо ако не се раздели и бидејќи разделените два приватно се доплаќаат матичните доктори може да бидат неискрени према пациентите кои сами не бараат повеќе од тоа што ќе им се каже.