Може ли да ми кажете за резултатот од урина што значи, докторкава ми вика океј ти е, е како океј викам тоа билирубин читав било поврзано со жолчката и ми вика аа да може...некој што се разбира да ми каже, често правам крвна слика и никогаш ваков не ми бил резултатот
Дали рез од урина покажуваат некоја инфекција? Малиот е 4 год, од синоќа е со висока темп, качува на 4ч до 39/39.5. Еднаш се пожали на болка при мочање, друго ништо нема. Матичната вика да направиме уринокултура во понеделник, да почекаме со терапија.
Zdravo dete 19 meseci pred mesec dana je imao temperatura 38.5 vecerta treska potoa neloliko dana kaslica i otecen nos . Zemav krvna slika mnogo sum zagrizen za trombociti . Go gledaa rezultatot maticna veli da e dobro
Na sto ukazuvaat ovie limfociti pokaceni 7 fala vi deteto imase kaslica so sekret i otecen nos temperatura pred mesec vreme
Бројот на лимфоцити се зголемува за време на вирусни инфекции, за да може организмот да се бори со вирусот. Сигурно уште не е целосно опоравено детето, па затоа не се целосно нормализирани лимфоцитите. Мислам дека не треба да се грижите. Направете уште една крвна слика, откако ќе помине 2-3 недели од претходната.
Imam dve praveno krvni sliki prethodnata trombociti 160 potoa na drugata 179 taka bese me zagrizuvaat trombociti i limfociti zatoa prasuvam fala ti mnogo gospod zdrave neka ti dava
Тромбоцитите си се во нормала и се многу под горна граница, така да за тромбоцитите не се грижи. А за лимфоцитите штом детето било болно, треба време да се нормализираат. Ама за секој случај направете уште една крвна слика после 3-4 недели заради лимфоцитите.
Bese pred mesec dena temperatura . Potoa nekoe vreme kaslica so sekret zelen i nos mrsoli davav blokmakas nemase efekt potoa zedov viranto i pomina ali ni naslabe apetitot
Што значи кога за 2 месеци вадев крвна слика и на глукоза ми покажува во двете анализи на крв 5.6 значи ниту зголемено ниту намалено и плус кетони во урина последно дали знае некој?
Д-р. вика дека е нормално и нема потреба од терапија. Матичниот вика хашимото. Збунета сум, навистина.
Па според тсх - то, личи на благ хипер, ете тироидните хормони ти се нормални, не се високи како типичен хипер и бар за сега мислам дека не мора да те ставаат на терапија, убаво ти рекол. И какво хашимото, коа нормални се и антителата? Од кај видел хашимото? На ехо каква е структурата, те прегледале?
Поради преглед на ехо бев пратена на лабораториски иследувања. Од интернист по телефонски пат интернистот ми даде препорака на три месеци да правам контрола. Додека матичниот спомена за можно хашимото. По се изгледа треба директ да одам кај него на работа со снимките и резултатите убаво да види што е, друго чаре нема. Плус дека првпат правам, исплашена сум!