Малку сум испаничена,правев рутинска контрола на крв RGC 3.52-ref vrednost e 3.77 HEMOGLOBIN 10.9-REF VREDNOST 11.1 HEMATOKRIT 33.9 ref vrednost 34 Mch,mcv сите се во ред,зошто се намалени овие,освен летото што имав пообилна менструција немам друго видливо крварење,сешто се изначитав на нет и сега сум во паника @fana те молам за одговор
Pravev krvna slika poradi kozna promena, imam osip i isfrleno po racete najmnogu kako rani. CRP mi e 16.9 , a sedimentacija 40. Dali ke treba da pijam antibiotik?
Денес вадев крв преку прст за глукоза, бев гладна 10 часа ми испадна резултат 5.1 Дали е иста глукоза од прст и вена? А пред беше 5.9 на 27ми септември вадев преку вена @fana и кој знае уште
Добар ден, да прашам за мислење дали е во ред крвната слика со оглед на покачени тромбоцити и намалено железо?
Да, добра ти е. И тромбоцитите не ти се нешто премногу качени. Да не си прележала во скоро некој грип, вирус или некоја друга инфекција па што ти паднало малку железото?
Па не викендов само гребење на грло, кашлање и тахикардија затоа и направив крвна слика, евентуално тоа ако е причината. А може ли да биде поврзано со циклусот, утре ми почнува?
Може и нешто настината да си била. Ако продолжат симптомите посебно тахикардијата иди на лекар. Па обично во циклус кога сме нели губиме крв и може и железото да опадне. Ама ти уште не си добила. А тромбоцитите не ти се ептен високи. Инаку може и дел од симптомиве да ти се поради тоа што си во пмс.
Утре треба да проверувам Хормони на тироидна и некој тумор маркер Ca 125. Настината сум. Утре морам да одам бидејќи ми е 3 ден од циклус. Дали смеам да земам вечерва Tylolhot и дали ќе ми влијае утре на резултатите?
Ти благодарам. Не, не проверувам шеќер. Иако се хормони и тумор маркер, треба да биде на гладно така?
Здраво, би сакала консултација во однос на резултатите (зошто дури наредната недела имам закажано преглед кај матичниот гинеколог зошто сум бремена а резултатите ми а е многу расштимани) Низок хекоглобин а високо железо на што би можело да е резултат? Исто така WBC се над нормала, а RBC под нормала. Во Урина има Кетони, крв….