Инфекција некоја, јас постојано ги имам во трагови. Може ќе треба да направиш уринокултура да се утврди присуство на бактерија, јас имав само неможам да се сетам која точно беше, со антибиотик се повлече, сега увин чај и чај од брусница пијам.
Дали е опасно ако MCHC, треба од 300 до 350 да е, резултатот е точно 350. Ако е под знам дека е анемичност а вака треба ли да се паничи?
Mislenje za pokaceno pdv kaj dete ref od 9 do 17 . A atanasko ima 38.10. Ja gleda maticen lekar krvnata slika rekoa deka ok bilo vase mislenje trombociti 179 .
Zdravo do site. Ke ve zamoluvam koj ke mozhe da mi gi tolkuva nekoi rezultati, na majka mi. Ke vi gi pustam sledstveno. Mnogu mi se vazni. Blagodaram prethodno
Дали некој може да ми каже што да испитувам понатаму, ако хемоглобин ми е 180? Докторката ми вика дека е ок, ама читам дека баш и не е добро да имам толку високо железо, особено што низ животот многу почесто сум била анемична. Фала однапред.
Обавезно обрати се на трансфузиолог, потребно е да се направи венепункција ( се вади одредено количество крв)
Здраво, дали некој може да ми каже дали резултатите се во ред? Да напоменам дека сум бремена, не знам дали тоа има улога во вредностите од резултатот.
Здраво Од 7 до 32, железото ми е 30...дали е многу или? Матичната ми рече додека не е над 32 нема потреба за било што да се превзема.... Секогаш ми беше 13-14 железото инаку... Некој со сличен случај?
Високо железо во крвта? Граница по анализиве 35 а мене ми е 37. Хемоглобинот ми е 155. Другото се е во ред. Малку се засекирав, сеуште не сум била кај матичниот, утре ќе одам....
Железото ми е 42. Граница до 32 е. Хемоглобин и све друго супер. И сега, ова на што укажува?! Матичниот мисли дека е грешка резултатот па ме праќа пак да испитам во друга лабораторија
Серумското железо, како единствен параметар, нема огромно значење, плус покажува дневно-ноќни варијации дури и за помалку од 24ч. Најчесто се гледа во комбинација со хемоглобин, MCV, MCH, MCHC, RBC, хематокрит итн.
И феритинот нели? Коа ќе мислат дека само при пониско железо одма анемични се.. Ја еве секогаш железото и хемоглобинот добри ми биле и хематокритот исто ама ова феритинов не сум проверила појма неам.
Испитував ASO и ми испадна ++. Направив брис од грло и нос за стрптокока негативен е. Вчера правев ASO квант и покажа 1540. Малку се исплашив не разбирам што точно значи тоа. За возрасни вредноста треба да е <240.
Овие се крвни слики од децата 2 и 4 год. Што мислите? Беа болни пред недела дена две недели нека се ете дали е можно уште леукоците да се покачени уште од тогаш? И крвната слика мцв е многу ниско им давам 2 месеци сируп за железо но сеуште не се покачува тоа, хемоглобинот има подобрување од претходно. Друго што ме загрижи се тромбоцитите кај детето од 4 години дека се 144 под граница И уште нешто посебно од овие крвни слики да прашам кај мене како може хемоглобинот да е 136, а серумско железо да ми е 6 ?