Како намалена? Па нормална е тоа. Не треба да се зголемува седиментација. Има различно за мажи и жени.
Глукозата ти е ок. Имаш присуство на хелиобактери мада нетисе многу кренати референтните вредности. Ast alt ензимите ти се добри.
Здраво. Многу ви е покачен АСО. Сте имале претходна инфекција со стрептокока. Зошто сте испитувале реума фактор? Благо покачен е хелокобактер, што значи треба да испитате преку измет.
problemot e sto imam cesanje na desnata noga crvenilo i suva zdebelena koza zatoa ispituvav se kompletno
Jas ispituvav mirkobiologija, bilo koj den mozes ako ne se raboti za polni hormoni jas tsh i nez koj drug gu ispituvav bea okej, tie se teroidni i nemaat vrska so polni i mozes bilo koj den bar ne mi napomenaa mene za den, toa maticen te praka so uput za mirkobiologija...
Хормони на микробиологија? Да не си грешка. @Ifkence19 со упат од матичен гинеколог или интернист можеш во било која поликлиника ако си од Скопје, можеш и на Клиничка биохемија, можеш и на Гак.
Pa institut za javno zdravje mislam taka deka mu bese imeto, kaj sto ispituvav jas so uput od maticen ispituvav teroidni hormoni dva samo
Здраво да ли има некој да ми каже за детенце леукоцити му варираат 12-13-14 да ли е тоа нормално кај нас во куманово во секоја лабараторија се до 10 и педијатар не испрати на Хематоонколог како испитуваат таму по детски референтни вредности или како и обично што се
Правев крвна слика на државно, само венска крв, без додаток урина. И гледам во резултатите на листот ставка и за мочна киселина уреа и креатинин. Нели тие преку урина се одредуваат?