1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анализа на крв-толкување резултати

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од femina21, 13 јули 2010.

1. sandra.s.t.

sandra.s.t. Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Ниски лимфоцити високи гранулоцити другото е се добро.ми дадоа антибиотик?
    На што укажуваат овие резултати?некако мислам дека матичната дава антибиотик за се.два дена пред крвнава слика бев со ниска температура и болки во тело...

2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    12.763
    Ова често укажува на бактериска инфекција, поради тоа ти е даден антибиотикот. Многу отстапуваат вредностите или?
    И дали е црп во ред?

3. sandra.s.t.

sandra.s.t. Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Црп не правев ми рекоа нема потреба Screenshot_20250925_095047_Samsung Notes.jpg Screenshot_20250925_095047_Samsung Notes.jpg Screenshot_20250925_095047_Samsung Notes.jpg

4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    12.763
    Консултирај се пак со матичната околу антибиотикот, не ти знам медицинска историја, ама можеби и не треба антибиотик, сепак послушај доктор како ќе каже.

На sandra.s.t. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Slavejche

Slavejche Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво. Многу сум загрижена за седиментацијата. Матичната ме откачи со, ќе провериме за месец.
    Инаку урината ми е многу бледа и кога пијам и не пијам вода последните 4 дена.

Прикачени фајлови:

6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    12.763
    Низок ти е и хемоглобинот и МЦВ, што често знае да укажува на анемија, и седиментацијата може да е висока поради тоа, ама може и да се работи за воспалителен процес, па дури и од расипан заб се качува седиментацијата, ако немаш симптоми следи ја сд. Ама гледај подобри го хеноглобинот, со внес на железо во храна, па за некои си две недели провери седимент повторно, ќе видиш како ти е.

На Slavejche му/ѝ се допаѓа ова.