Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анализа на крв-толкување резултати

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од femina21, 13 јули 2010.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Полн црн дроб со отрови да не кажам оштетен. Внимавај на исхрана и физичка активност. Иако мислам дека сепак треба да си се консултираш со д-р и едно ехо на црн дроб да си направиш

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    Fizicka aktivnost setanje so kolicka smeam samo haha Porodena sum pred nepolni dva meseci... A za ishrana bas se grizam zatoa sto dojam... Denes kje odam obavezno :)

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Жолтица најалку....................

4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Mozno e da bidat pokaceni i od napor,ako nesto sportuvas no nisto strasno,ne se alarmantni.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    Porodena sum pred nepolni dva meseci i do vcera seuste krvarev i mi dadoa kapki koi gi pocnav vcera i eve sega samo malku kafeavko imam... kicmata me bolese i malku i bolka vo stomakot imav, no ginekologot rece deka ne bi trebalo od toa da se pokaceni i deka im treba vreme na alt i ast da se pokacat, deka ne se pokacuvaat tuku taka, pred dva meseci si ja vidov krvnata slika pred da se porodam toa, 17 i 10 se tamu, imav dosta tezok poragjaj so golemo bebe prirodno... Vrska nemam dali moze od toa da e taka pokaceno.. vo 5 kje idam do lekar sekako..

6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Se ke bide vo red,se ke si dojde na svoe mesto.Pozdrav golem i brzo da se opravis.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ензимсиските AST i ALT се покачуваат обично од жолтица и цитомегало па ти види си сега до каде ќе одиш со иситувањата. Тие покажуваат оштетувања на црниот дроб и дека баш дека се е во ред иако си сега породена ми е сомнително. Иако не сум лекар ама се молат нтрулни лица нека не даватб совети, јас го поминав тоа и сега поминувм со покачено АСТ односно имоглобулини наследно од некого и рекоа со пубертет ќе исчезне, а и АЛТ покачено малу е сомнително.

8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    [QUOT
    се молат нтрулни лица
    Јес да сум стара ама не сум трула...хахахаха шала малце..ајде кога ке се врати од лекар ке ни каже што и рекле.

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    A мене ми најдоја нешто во мокрачата заматена ми била и треба на преглед да појдам , ама се плашам да не е нешто сериозно.
    Матичната ми рече да не се секирам дека 80% од жените имаат таков проблем, но сепак се плашам.

Имала ли некоја ваков проблем ?

10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Bojata na mokracata zavisi i od hranata toj den i prethodniot sto si ja konzumirala..na pr.jas koga ke pijam cedevita mokracata mi e matna i mirisa.....dadov eden pr...me cudi zosto odma se diga panika.

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ако пишува ретки епителни клетки сите ги имаме

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.797
    А значењето на намален број на леукоцити???

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    ALT od 102, za dva dena na 111... Seuste se kacuva vcera ispitav na infektivno, no rezultati za AST seuste nemase treba da odam pak vo Ponedelnik... Dali denes na psiha me mava ama ic ne mi e dobro, mi se vrti i vlecam edvaj noze po doma. Inaku se iznacekav vcera tamu drski i bezobrazni tie, duri mi go donesoa bebeto svekorot i svekrvata vo kola da go nadojam zatoa sto cekav 2h! pred malku mi se javi svekrva mi zatoa sto oni bea po rezultatite i mi prepisale nesto da pijam...

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    Kolku ti se? Ne mi teknuva, se porodi ti ili seuste ne? :) Obicno vo bremenost se pokaceni leukocitite, mene mi bea mn pokaceni, sega mi se 6 :)

На Branko33 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.797
    За мама прашував, континуирано и се многу ниски...

16. m.bellucci

m.bellucci Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    upload_2015-6-17_17-20-34.png

Дали некој може да ми каже во врска со крвната слика, ме плаши најмногу тоа кај епителни клетки што се два плуса никогаш не сум имала? Благодарам однапред

17. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    crp32 ми е 0.5, има ли место за паничење?

18. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Бремена сум 23 недела, леукоцитите ми се качени на 12,6 а граница е до 10, дали некој знае што да правам
    дали уринокултура да правам за да си бидам мирна да не има бактерија или совет ако може, А докторката ми вика добра ти е крвната слика.???

19. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас сум бремена 25 недела и денес правев крвна слика, и мене ми се покачени па ми рекоа дека нормално било во бременост. Направи си уринокултура да си бидеш мирна јас правев минатиот месец следниот пак ке правам.

20. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Фала ти срцка , ќе направам.