Тоа разбрав ама како би се одвивала таа терапија? Како некој ќе ја убеди девојката дека има и добри мажи? Оти така му доаѓа, да ја убедува дека не треба од брат ѝ да се плаши или дечко ѝ или не знам кој.
А зошто ти како машко не го правиш тоа? Ние знаеме зошто не смееме да реагираме. Зошто вие мажите не реагирате? Штом го „оцрнуваат“ машкиот род, нели би било поприкладно тие чија репутација е нарушена да превземат нешто? Ние жените правиме се што е во наша моќ да се заштитиме, ја дигаме свеста и бараме решение за проблемот. Вие мажите сте тие кои си кулирате и наоѓате оправдувања за ѕверствата на другите мажи. И повторно не можеш да кажеш силувачи Не, потенцијални силувачи и силувачи.
2014та летото, на една сендвичара на кеј, две другарки врескаа нешто. Едната плачеше на тел другата ја смируваше. Претпоставувам дека беше заљубена расплаканата. По некое време дојде еден костур почна да ја удира, другарка ѝ почна да ја брани а овој ја турна. Не знам што ми се случи ама тие 15тина метри ги поминав за пет секунди и скок-лакт од страна му дадов, падна и почна да писка како да ќе умре. Во тој момент врз мене женски раце почнаа да го бранат. Станав и попив шамар, од девојката што плачеше, претпоставувам дека му беше девојка. Дење на пладне... тотално збунет и уплашен јас, се движев наназад до сам ѕид на кеј, седнав и чекав полиција ама не дојде. Типот замина, пцуејќи ја, мене ми се закани, му направив .!. од далеку, таа фрли со нешто по него и циркузот заврши. Испаднав тешка будала а можев и да си го окркам од полицијата, пошто такви фраери лесно ги решавам. Што во слични ситуации? Мислам...
Влече натака дека си невиден манипулатор и си играш со чувствата на жените на темава, и на секоја друга кај што се споменуваат мажи во било која смисла.
Ова е ситуација кај што девојката е лично инволвирана со дечкото. Ако се работи за рсндом човек што напаѓа девојка, сигурно девојката нема да го брани него ако ти го мавнеш.
На кој начин си играм жити све? Реков негде дека се занесуваат, измислуваат? Кажав што мислам за мажи.
Ништо не те убедуваат тие. Оставаат на тебе да си го откриеш механизмот настан- емоција - мисла - тригер. Барем во когнитивно бихејвиорална терапија. Ама ако сама не си спремна ти и ако не сакаш, и ако чекаш од нив да ти ги решат проблемите, така не оди тоа.
Добро, се согласувам. Такви ситуации имав како тинејџер по кафичи. Цели тепачки се случувале за на крај, следните средби девојките ги избегнувале предаторите пошто се предатори, а тие што ги заштитиле пошто се "насилни". Тогаш малолетници бевме но сега доаѓа цајкан, ти пишува пријава и си плаќаш казна за нарушување на јавен ред и мир. Да знам да нема камери би го направил пепел таквиот ку*тон ама ако го видат тоа познаници, ќе имаат страв од мене (насилен, иако штител сепак е насилен) и најверојатно ќе им се создаде фобија. Андрофобија. За некои пак, доволни им се туѓи раскажувања или сцени од филмови за да им се развие андрофобија. @Briar Rose даде најдобар коментар мислам.
Де , не и давај толкава моќ едино што си игра е во својата глава, нир другите можеме да ја читаме или не. Знам на што мислиш мада .. Танченце, веројатно ова си го чула веќе: никој не сака да е до емоционален вампир. Сите си го фаќаат патот. Кој и да те повредил, справи се со тоа. Знам потешко е да се направи отколку да се рече. Ама или сакаш да кукаш или да решаваш.. двете заедно ретко одат.
Јас ја игнорирам, среќа. Одвратно е што ме следи на секоја тема за да пише под мене дека јас сум ја убедила да мрази мажи. Се прашувам дали нејзините приказни се вистинити или само трола тука за сожалување. Да не ги споделувам личните пораки што ми ги пишуваше додека не ја блокирав, со чиста цел за набивање вина.
Те разбирам. Јас генерално не навлегувам многу во ангажиран мод. Давам мислење и ај чао. Ако некој многу ми кажува нелогичности, престанувам да го читам а една имам и блокирано, оти напаѓаше ад хоминем. Сите се имаме живот и немаме време да решаваме туѓи проблеми, совет може се разбира ама ако по еден два три обиди видам дека некој не прима, одам понатаму.
Колку толку имам некоја фобија од мажи, главно како параноја дека некој ќе ми се стави и нема да знам што точно да правам. Во јавност кога идам сама избегнувам да ги гледам во очи особено навечер дека еднаш не сакајќи се загледав во еден и ко малце ми се стави, фала богу се спасив. За вака мажи што ги знам лично малце се плашам од некои затоа што се поголеми физички од мене и карактерот им е малце поневообичаен, но се обидувам да го потиснам колку толку да не судам одма по корицата, засега не ми се случило некој инцидент со некој лично што го знам.
За секоја фобија треба да се побара стручна помош,но треба да се има и сопствена волја да се реши проблемот.Не можат да ти помогнат доколку не сакаш. А,на сите ни е потребна помош бидејќи со фобиите не се живее удобен и квалитетен живот.
Ако барем еден те допре, забиј му нешто в око и тројцата нека го соберат. Време е да се вразумат говедата. Или земи некој батка позади тебе нека оди, нека ги демолира.
Колку години имаш бе? У кој паралелен универзум живееш? Си имал ли некад женска? Сестра? Искачаш ли од дома? Аман од продавачи на муда за бубрези. Земи опни перика и штикли и прошетај, па после отварај теми и коментирај за нешо по немаш појма. Дури и воведот на темата ти нема благе везе до насловот, а уште помалце со причината поради која ја отвори темава. Дојде тука на женскиов форум, почна да менсплејнуваш за женски проблеми и работи шо само на филм си ги видел, скокнавме ние тука оти преку пи*ка од таквите nice guys као тебе, и одма ,, Зашто жените мрзат мужи?,,... Ајт ситер.