Здраво. Имам ниско железо и пијам хеферол со витамин ц по препорака на лекар. Ме интересира дали на клиничка биохемија можам да испитам феритин, трансферин и вкупен капацитет на врзување на железото или само приватно? Ви благодарам за одговорот.
So upat od maticen na hematologija i oni da ti dadst upat za krv moze da proveris toa preku fond pozz
Феритин сте проверувале? Јас проверив 16,5 е, железо 19 хемоглобинот 123. Дојам и имам многу обилна менструација, докториве велат не треба терапија а јас на секој циклус имам симптоми на анемија, едвај преживувам тие 7 дена (чатџпт вели да земам сидерал)
Да знам, долна граница е 10 општ доктор и гинеколог ми велат нема потреба од терапија а ова ќе паѓа уште сигурно. Шо да земам?
Колку време треба да се биде гладен за да се испитаат Б12, феритин и Витамин Д.? И дали оди на државно? Ќе испитувам ради анксиозност.
Почнав терапија полошо ми е Ферофект ги зедов се надевам ќе имат ефект, туку после колку време ќе осетам подобрување? Сега едвај функционирам...
Јас на своја рака ги зедов овие, докторкава рече не ти треба ништо и еве сега неможам на нозе да стојам како не те послушав да земев одма немаше вака да ми е Какви симптоми имаше ти?
Јас имав вртоглавици, магла во глава, умор, вознемиреност, појачана анксиозност, косата ми паѓаше. И матичната одма ме прати да испитам милион работи се искеширав 100 евра и се најде дека феритинот ми е низок 26 од макс 204.. и така.