Истото би можело да се рече и обратно 'Само едно се чудам: Како луѓето останаа, да не велам, глупи, и гласаа за ВМРО'
Јас искрено не ни сфатив, ниту пак сфаќам, зошто воопшто ВМРО учествува на избориве кога не знаат ни самите каде тераат. Прво не го признаваат името на државава Република Северна Македонија, па оттука како Второ, каде мислат ако победат да формираат Влада ??? Во с.Благодарево ??? Нели логично е ако викаме сите НИКОГАШ СЕВЕРНА, а се кандидираме со листи со се и сешто, тогаш чисто ме интересира еве некој љубител на нивната идеологија да ми одговори на прашањево мое?? ПС на ливчињата и сите лични докумнети веќе има СЕВЕРНА, чисто информативно ако не знаат
добро, сега не е тоа мојата поента на мабетот и општо на мислењето. Јас само сакам одговор да прочитам од некои ликови да ми кажат, како тоа они го варат во стомакот, за да се потрудам и јас да ги сфатам барем колку, толку
Confirmation bias is the tendency to search for, interpret, favor, and recall information that confirms or supports one's prior beliefs or values. It is an important type of cognitive bias that has a significant effect on the proper functioning of society by distorting evidence-based decision-making.
Ниска плата,средна висока итн.а кога стигнаа платежниѕе картички се истепавте за пари,сите.Заборавивте од каде сте.Важно на сите ни е само пари да ни доаѓаат.
Ме интересира ако СДС не беа во коалција колку гласови ќе имаат... сигурно и тогаш ќе прогласеа голема победа И објасни како со изедначено или еден пратеник плус тоа се прогласуе “голема победа” @GDE DA IDEM
А оти се чудите дека СДСМ победи? Исто прашање ќе беше ВМРО ако беше. Се дур имаме само две опции срање ќе е. Ќе имаме само две опции, а на хартија поќе, дур имаме толку ИЕ. Со една ИЕ и големиве ќе мора да пазат шо прат оти полесно ќе губат пратеници али логично нив не им одговара то. #демократија
Не велам не крадеја 12 год ама како да заборавиме за само 3 години колку повеќе украдија овие другите. Никој не зборува за буџетот што се потроши уште во февруари, а знаете до кога треба да се троши
Картичките се доказ за предизборен поткуп. Добив и картичка и ваучер, и не успеаја да ме подмитат. Големите пари што ги дадоа. 3000 за четиричлено семејство одат за една недела.
Повеќе работа ќе ти завршат 3000 денари него бакарот од мудата на Букефал. Ја земав таа картичка и ја користам уште. И еве не гласав за нив. Ама преку таквото сте више со тоа поткуп па поткуп. Ко да автоматски сте заокружиле бројче со тоа што ќе земете или одбиете картичка.