Анкета - Избори 15 Јули

Discussion in 'Политика и настани' started by Deni87, Jun 15, 2020.

?

Ќе гласам за:

Poll closed Jul 15, 2020.
  1. СДСМ - Беса

45 vote(s)
    14.9%
  2. ВМРО-ДПМНЕ

74 vote(s)
    24.4%
  3. Левица

33 vote(s)
    10.9%
  4. Интегра

6 vote(s)
    2.0%
  5. Други македонски партии

2 vote(s)
    0.7%
  6. ДУИ

2 vote(s)
    0.7%
  7. Алијанса и Алтернатива

2 vote(s)
    0.7%
  8. ДПА

0 vote(s)
    0.0%
  9. * Нема да гласам

107 vote(s)
    35.3%
  10. * Ќе го поништам ливчето

32 vote(s)
    10.6%
  1. Deni87

Deni87 Истакнат член

Отвори на страната на Сдсм и симни ја нивната програма ,,План за живот во Македонија".....
    Направи проверка колку проекти имаат реализирано во твојата општина.... исто провери реализација на проекти од одредена област која ти ја работиш или за која имаш интерест.

Ќе видиш колку СДСМ се придружува за програма.....

Stache likes this.
  2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Јас за @WildMk би гласал :D. Вајлд, ајде формирај партија :). Само не ме заборавај за министер некаде :lol:.
    (се надевам не смета малку шала на темава)

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Ајде бе.. малку да те поднапрам министер!
    Шо има врска?
    Малку само... :D

smile:) and Ahoy like this.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Нема да излезам на гласање, исто ми се фаќа и да гласам и да не гласам, и едните и другите ги видовме и џабе е.
    Од корен работи штом не се променети-нема ни да се променат

cresa-jagoda and WildMk like this.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Не гласам подолго време,немам намера ни сега.

cresa-jagoda likes this.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Четрите свети букви ВМРО

7. Осе

Осе Популарен член

Поддржувач на ВМРО - меѓутоа во последно време и нивната политика не ми се допаѓа... Размислував за не излегување ама така ќе може да ми злоупотребат глас ,а според последните изјави на ДУИ се знае за што. Така да ќе излезам е сега се мислам дали да биде повторно ДПМНЕ или поништување на гласачкото ливче...

8. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

za bilo koj samo ne za ovie sega
    ama ne planiram da idam da glasam

9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ne sfakjam zasto glasovi da se zloupotrebuvaat? Ako nekam ne idam be da glasam koi se tie da pisuvaat u moe ime. Demek demokratija imalo hah da ti eb*m drzavata skapana. Samo kaj nas e vaka ili i u svet negde?????bas me zanima

10. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

ne veruvam deka moze da ukradat golem broj glasivi, i da ukradat toj broj bi bil nezanemarliv osven dokolku site partii ne se odnapred dogovorile koi ke pobedat
    inaku mene ne mi se veruva deka tukutaka lesno moze da kradat glasovite na tie sto ne glasale

iki26 likes this.
  11. iki26

iki26 Популарен член

Нашиот глас не може да го искористат и злоупотребат.

Освен во ИМ( Зајас,Чаир...) каде претежно е албанско население, нема "саглам" набљудувачи, па може да се полнат кутии.

Порано почесто се полнеа кутии, сега тешко тоа,има записници,потписи од ИО, никој не би ризикувал да одговара кривично за некого.

magnolija09 likes this.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Ahoy, candy.cane, Kitten and 14 others like this.
  13. Orthophill

Orthophill Популарен член

За ВМРО-ДПМНЕ би гласал ако беа вистински вмровци, а не пропагатори на идеите на најголемиот душман на ВМРО - Германос Каравангелис.
    За Левица би гласал да не беа обични лицемери. Се залагаат за проѕирност(транспарентност), но за парите што ги примаат не се проѕирни.
    За Интегра не би гласал ни под разно, бидејќи се залагаат за амерички здравствен систем. Односно ако нема човек пари да не се лекува.
    За СДСМ - не успеаја да се справат со кризава. Со начинот на кој ја решаваат излегоа поголеми лицемери од Левица. Исто така ништо не се постигна со воведувањето на правната држава.
    Единстена Македонија - не би ги гласал бидејќи се русомани и антиевропски настроени.
    Партијата на Солза Грчева - не би ја коментирал.
    Останува само Македонски концепт на Петар Богојески. Ама би размислил и за него. :)

14. Besmrten

Besmrten Истакнат член

А што мислите која од маливе партии има најголема шанса да добие многу гласови? Левица и Интегра како да им се најпознати на народов, другиве Единствена Македонија, Солза и концепт ги немало многу во јавност

15. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Кој и да влезе во парламент, ќе си оди на “бацирака“ таму кај шо треба. Сигурно има одено и порано.

16. Осе

Осе Популарен член

Кои и да бидат ,секогаш нивните гласови ги даваат на поголемите ...кога таа пракса ќе престане ќе имаме трета опција

17. Deni87

Deni87 Истакнат член

Воопшто нема набљудувачи, а македонците кои се во избирачките одбори бираат/молат да бидат прва смена.... така да во втора смена сите се албанци.

iki26 and Осе like this.
  18. turist

turist Истакнат член

Партиите, особено оние кои секаа сега да има избори, (а изгледа скоро сите сакаа оти 7 или десет дена не ја менуваат ситуацијата) се за што помалку излезеност да има на изборите. Затоа и "има" толку голем број на заразени, зар не ви е чудно секаде околу да е еден или двоцифрен број, а кај нас секој ден 100-200. Да се изплаши народот, да не излезат, и кога е најжешко, старите да не можат и да не чекаат, препораки и протокол сеуште никакви нема. Мислам дека целта е толку тоа, што помалку излезеност да има, не им помагајте во тоа. А албанците и да излезат и да не излезат, нивните гласови во голема мера ќе бидат искористени. па после велиме дека многу права добиле. Или ако некој рече за албанска партија ќе гласел или албанец премиер да бил, сметам дека тоа е плитко размислување зашто во никој случај нас не би ни било така подобро.

Besmrten likes this.
  19. Deni87

Deni87 Истакнат член

Ајдееее

Според анкетата, ако направат коалиција Левица со ,,нема да гласам" и ,,ќе го поништам ливчето", тогаш Че Гевара ќе ни е премиер!

20. petrolhead.

petrolhead. Активен член

ВМРО е свето, ВМРО е дел од секој нас, ВМРО е Македонија. Ама Идеолошко ВМРО и денешно ДПМНЕ нема никаква поврзаност. Само името е искористено бидеќи е десна партија и да подгрева она патриотското кога ќе пуштат песни на митинг за да приберат гласови..

Не гласам за никого бидеќи сите се исти и гледаат кој поќе да укради. Кико Мицко си има термоелектрани, струии си врти бизнисот лап лап пари, денеска се праи патриот а до вчера комунистичко дете. Зајчето си има фабрики бусто мусто со Вицето перат пари, името го продадоа, јазикот мам*цата и ја еб** на државава. Ахмети од ко знам во власт е. Си течат бизнисите во Лозана, Лондон и Швајцарија. Во еден мандат контролираш 4милијарди евра буџет. Ви кажувам дека Зајчето пак ќе биди премиер, тоа е договорено од меѓународната заедница. До сега немаше чоек ко Заев шо напрај толку радикални промени во еден не цел мандатт.е за кратко време, алал да муе. И сега вчера донесоја одлука дека на 15ти избори и од ЕУ промрмореја за отварање на рампата за преговори хахах. Мрш сите до еден, сите се исти гнаси. Само кеш ги интересира. А од нашиов народ по стока и по глуп нема. Едните глумат комунисти, другите се праат патриоти со искористено име за нивни цели.