1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. FireStar

FireStar Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    14
    @GirlLove според тоа шо го има прочитано од тебе мислам дека, и не ме сфаќај погрешно и/или негативно, премногу се потпираш на апчиња. Се разбира, не знам како ти е тебе лично, ама ако мислиш дека биоенергија или слично нешто ти и ќе ти помогни, тогаш пробај така - иако твоите не се согласуваат. Оди и види сама, не мора да дознат, we can keep a secret ;) не дека пиењето апчиња е нешто лошо, на многу му помогнале и уште му помагаат. Ама ако нешто друго повеќе ти годи - пробај со тоа. You go girl! (y)

На Pozitiven и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. mari4yi

mari4yi Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Многу ме боли глава,и дури како да ме притиска на очите..помош што да се напијам,ке ми пукне главата од болки :(

3. DejanD

DejanD Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    25
    Имаш проблеми со депресија или анксиозност? Примаш некоја терапија или? Најубаво е да идеш на доктор :)

4. mari4yi

mari4yi Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Имам проблеми со анксиозност..Имам идено на лекар и правено детални проверки,се ми е во ред, но на моменти воопшто не ми е добро

5. mari4yi

mari4yi Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    btw пијам само антистес со магнезиум и б6 ,ама не секојдневно,понекогаш

6. DejanD

DejanD Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    25
    Ако имаш анксиозност и мене ми тежат очите ко 100кг да имам на нив :) А толку силки болки во главата сум немал и тоа не е симптом на анксиозност, сепак да направиш снимки на главата не ке е лошо ако често те боли главата толку јако.

7. mari4yi

mari4yi Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Не ме боли често,се случува еднаш во 2 недели пример

8. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Дали на некој како да му паѓаат искри од очите како точки

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    да,тоа е веројатно слабокрвност ништо страшно:)

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    14.889
    Јас ги имам неколку години веќе а крвна слика проверувам на 6месеци и секогаш ми била добра. Може да е од милион причини ама еве провери си очен притисок кај мене тоа испадна причината :) @Sofceto

11. jpwr

jpwr Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    24
    Eye floaters се тоа, секој втор човек ги има, не се симптом на анкс.

12. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Дереализацијата ме утепа страшна работа...тежење на глава исто така незнам до кога ќе е тоа гадно чувство.

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.434
    Дали е ОК да си ја гушкам мајка ми?Сестра ми ми се изразвика оти имам 25 години и се однесувам ко дете.А мене многу ми дојде убаво,инаку таа работеше 5 месеци во СК и ја гледав 4 пати во месецот.Сега конечно си дојде дома.Татко ми е многу нервозен,кај од работата и од мојата состојба и секогаш кога се развикува јас се штрекам и тој уште толку ми вика. Јас готвам и чистам низ дома и секогаш најдува нешто шо не е задовлен и сето тоа влијае на мене ПРЕМНОГУ ! Треска,вика.
    Сакам што побрзо се да помини и нормално да фунционирам.....

14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    14.889
    Па и
    Па и сама си кажуваш дека ретко ја гледаш и дека таков е односот со татко ти. Абе уживајјјј си и гушкај си :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Дејан,намерата не ми беше да депримирам,него да охрабрам..Дека се подобрува состојбата но дека се враќа,се зависи од стресот.И дека ништо страшно и да се повтори има и бетер болести.Дали некој има дијагноза депресија покрај анксиозноста? Не видов дали постои тема таква побрзав да пишам овде.искрено дејан не верувам дека ќе најдам подобар,маживе кои што не осетиле таков проблем не ни разбирааат.Кога ќе им спомнеш дека се лекуваш од психи фаќаат патот.Прост народ сме за жал.Мене тоа уште повеќе ме турка во депресијава..што не можеш на другарка да се отвориш не па на дечко

16. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Toj so te saka ke te saka i ke te prifati kakva i da si znam lugje sto odat na terapija zaedno so sakanite zosto sakaat da ja razberat sostojbata, od tie so ne razbiraat begaj, nie ne sme ludi samo sme premnogu emotivni zatoa ova ne nadvladealo, ama se ke pomine imajte nadez ma kolku loso i da e:f::sun:

На najmila447 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.434
    Што ќе ми се случи ако пијам хелекс од 0,25 на сабалје? Дали смеам да го пијам со железо.Пример сега сабалјево ќе се напијам хелекс ,а одручек железо.

18. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Mozis slobodno

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.434
    Хелекс се напив а ме боли глвата оти потсвесно спиев ,дали можи Аналгин да се напија
    /МЕ турка и притисокот

На Lellla му/ѝ се допаѓа ова.
  20. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Jas vaka ke kazam anksioznasta e strav,potisnati emocii od blisko ili dalecno minato ili nekoi traumi.Za da se spreci seto toa mora se da izleze od vas.Toa e bolka na dusata nesto so ve maci sto vi tezi.Najiskreno i dobronameno ne mora site da se soglasite no misalm deka najdobro e da se odi na psihoterpaija .I doma sami da rabotite na sebe.So meditacija., so namaluvanje na stretsot,slusanje motaivacioni govornici ,druzenje so pozitvini luge znaci likvidirajte gi site od vasiot zivot.Jas veke eden mesec pijam asentra i heleks pocnav podobro da se osekam no sakam cela negativnost da izleze od mene zosto samo taka moze da se spasime od ovaa situacija.Isto taka anksioznosta moze da bide i rezultat na golem bes i gnev sto sme go cuvale poveke vreme.Spored poveke luge sto sum gi slusala sto imale vakov problem anksioznost i panicni napadi se go pobedile so toa sto ne i se sprotistavuvale tuku ostavale da im se sluci ,zosto kolkupoveke se boris tolku pogolemo znacenje i davas na taka narecenata "bolest"..Bareajte po net i najdete ja metodata sto vas vi odgovara za da go otrgnete stravot.A mislam deka pred se e verbata vo Boga..

На GirlLove, TRANSPORTER086, stelaohrid и 2 други им се допаѓа ова.