@GirlLove според тоа шо го има прочитано од тебе мислам дека, и не ме сфаќај погрешно и/или негативно, премногу се потпираш на апчиња. Се разбира, не знам како ти е тебе лично, ама ако мислиш дека биоенергија или слично нешто ти и ќе ти помогни, тогаш пробај така - иако твоите не се согласуваат. Оди и види сама, не мора да дознат, we can keep a secret не дека пиењето апчиња е нешто лошо, на многу му помогнале и уште му помагаат. Ама ако нешто друго повеќе ти годи - пробај со тоа. You go girl!
Многу ме боли глава,и дури како да ме притиска на очите..помош што да се напијам,ке ми пукне главата од болки
Имам проблеми со анксиозност..Имам идено на лекар и правено детални проверки,се ми е во ред, но на моменти воопшто не ми е добро
Ако имаш анксиозност и мене ми тежат очите ко 100кг да имам на нив А толку силки болки во главата сум немал и тоа не е симптом на анксиозност, сепак да направиш снимки на главата не ке е лошо ако често те боли главата толку јако.
Јас ги имам неколку години веќе а крвна слика проверувам на 6месеци и секогаш ми била добра. Може да е од милион причини ама еве провери си очен притисок кај мене тоа испадна причината @Sofceto
Дереализацијата ме утепа страшна работа...тежење на глава исто така незнам до кога ќе е тоа гадно чувство.
Дали е ОК да си ја гушкам мајка ми?Сестра ми ми се изразвика оти имам 25 години и се однесувам ко дете.А мене многу ми дојде убаво,инаку таа работеше 5 месеци во СК и ја гледав 4 пати во месецот.Сега конечно си дојде дома.Татко ми е многу нервозен,кај од работата и од мојата состојба и секогаш кога се развикува јас се штрекам и тој уште толку ми вика. Јас готвам и чистам низ дома и секогаш најдува нешто шо не е задовлен и сето тоа влијае на мене ПРЕМНОГУ ! Треска,вика. Сакам што побрзо се да помини и нормално да фунционирам.....
Па и Па и сама си кажуваш дека ретко ја гледаш и дека таков е односот со татко ти. Абе уживајјјј си и гушкај си
Дејан,намерата не ми беше да депримирам,него да охрабрам..Дека се подобрува состојбата но дека се враќа,се зависи од стресот.И дека ништо страшно и да се повтори има и бетер болести.Дали некој има дијагноза депресија покрај анксиозноста? Не видов дали постои тема таква побрзав да пишам овде.искрено дејан не верувам дека ќе најдам подобар,маживе кои што не осетиле таков проблем не ни разбирааат.Кога ќе им спомнеш дека се лекуваш од психи фаќаат патот.Прост народ сме за жал.Мене тоа уште повеќе ме турка во депресијава..што не можеш на другарка да се отвориш не па на дечко
Toj so te saka ke te saka i ke te prifati kakva i da si znam lugje sto odat na terapija zaedno so sakanite zosto sakaat da ja razberat sostojbata, od tie so ne razbiraat begaj, nie ne sme ludi samo sme premnogu emotivni zatoa ova ne nadvladealo, ama se ke pomine imajte nadez ma kolku loso i da e
Што ќе ми се случи ако пијам хелекс од 0,25 на сабалје? Дали смеам да го пијам со железо.Пример сега сабалјево ќе се напијам хелекс ,а одручек железо.
Хелекс се напив а ме боли глвата оти потсвесно спиев ,дали можи Аналгин да се напија /МЕ турка и притисокот
Jas vaka ke kazam anksioznasta e strav,potisnati emocii od blisko ili dalecno minato ili nekoi traumi.Za da se spreci seto toa mora se da izleze od vas.Toa e bolka na dusata nesto so ve maci sto vi tezi.Najiskreno i dobronameno ne mora site da se soglasite no misalm deka najdobro e da se odi na psihoterpaija .I doma sami da rabotite na sebe.So meditacija., so namaluvanje na stretsot,slusanje motaivacioni govornici ,druzenje so pozitvini luge znaci likvidirajte gi site od vasiot zivot.Jas veke eden mesec pijam asentra i heleks pocnav podobro da se osekam no sakam cela negativnost da izleze od mene zosto samo taka moze da se spasime od ovaa situacija.Isto taka anksioznosta moze da bide i rezultat na golem bes i gnev sto sme go cuvale poveke vreme.Spored poveke luge sto sum gi slusala sto imale vakov problem anksioznost i panicni napadi se go pobedile so toa sto ne i se sprotistavuvale tuku ostavale da im se sluci ,zosto kolkupoveke se boris tolku pogolemo znacenje i davas na taka narecenata "bolest"..Bareajte po net i najdete ja metodata sto vas vi odgovara za da go otrgnete stravot.A mislam deka pred se e verbata vo Boga..