Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Kako ti izgeda depsrsonalizacijata?

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.079
    Допаѓања:
    14.843
    Ti pisav poraka

3. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    Луге ова е најголемата лага се додека се уклучувате на оваа страна ке ви биде Вака и Уште полошо.
    Јас веке некое време не читав и супер ми е.
    Пробајте сами соочете се со симптомите секако се лага ☺
    Ви посакувам срека....

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    За добра ноќ
    Бори се во духовната борба и Бог ќе ти даде сили. Борејќи се се сретнуваме со слабости, недостатоци и наши грешки. Борбата е огледало на на нашата духовна состојба. Кој не се борел, не се запознал себеси. Внимавај дури и на малите греши. Ако од невнимание направите грев, не губете надеж, туку брзо станете, помолете Му се на Господ Кој може да ве подигне. Претераната тага во себе крие гордост. Претераните жал и безнадежност се штетни и опасни, и честопати се преувеличуваат од страна на ѓаволот за да се прекине напредокот на оној кој се бори. Во себе имаме слабост и страсти, и длабоко вкоренети мани. Сето тоа не може да се скрши преку колената, ниту со помош на слабостите и тешките таги, туку сотрпение и истрајност, храброст, труд и трезвеност.

Патот кој води кон совршенството е долг. Молете Го Бога да ве крепи. Со трпение да ги пресретнете вашите падови, брзо да станете, и да трчате а не да стоите како деца на местото каде што сте паднале, неутешно плачејќи и пискајки.

Бдејте и молете се да не паднете во пропаст. Не очајувајте ако често паѓате во старите гревови. Многу од нив се јаки по природа и навика. Меѓутоа, со време и со трудољубивост се победуваат. Нешто нека нѐ ве фрла во безнадежност.“ - Св. Нектариј Егински

Еве го најкраткиот и најлесниот пат кон спасението:
    биди послушен,
    воздржувај се, не осудувај,
    чувај ги умот и срцето од лоши помисли и мисли дека сите луѓе се добри и дека Господ сите ги љуби.

Поради тие смирени мисли благодатта на Светиот Дух нема да те напушти и ќе речеш: „Милостив е Господ“.

Ако осудуваш, ако ропташ, ако си самоволен, душата ќе ти запусти, иако многу се молиш на Бога. Тогаш ќе речеш:
    „Ме заборави Господ“.

Но, не те заборавил Господ, туку ти си заборавил да бидеш смирен, и затоа Божјата благодат не живее во твојата душа.
    Во смирената душа благодатта лесно се вселува и ѝ дава мир и спокојство во Бога.

Божјата Мајка била смирена повеќе од сите и затоа Ја слави небото и земјата.
    Бог ќе ги прослави оние, кои ќе се смират и тие ќе ја видат славата Господова.“

Свети Силуан Атонски

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58
    Мн убаво кажано..
    Симнете си на нет апликација mk bible читајте го новиот завет на Исус Христос ке ви го промени животот.
    Молете се.
    Покајте се за се сто можеби намерно или ненамерно сте згрешиле.
    И живејте вечен живот од нашиот бог Исус Христос кој плати за нас на крстот се.

На MedenaLedena, Viki693 и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.079
    Допаѓања:
    14.843
    Што е разликата од еден до друг анксиолитик?

7. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    sto e toa?

8. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    нека пише некој во лп како се справува со опсесивните мисли... некој совет било што... многу лоша работа

9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.079
    Допаѓања:
    14.843
    Pa heleks, dijazepaam, leksilium tie se anksiolitici. Protiv anksioznost lekovi :)

10. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228

11. FireStar

FireStar Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    14
    Дечки, дали сте имале период кога се чувствувате подобро од претходно, но не целосно, ама сепак подобро; и како да знаете дека периодот нема да трае и само го очекувате наредниот лош период кога ќе сте анксиозни, депре и нервозни пак?

Мене вака ми е моментално.

На Ana196 и Anie93 им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.469
    Дали некој пие хелекс и како ви е. Јас се напив едно леле ке умрев, малаксав, одвај одев, одвај зборев, неможев рака да дигнам

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Дали мислите дека голема физичка активност може да помогне?

14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.079
    Допаѓања:
    14.843
    Учам два странски јазици, се гледам со другарките, со дечко ми и пак оваа деперсонализацијава си ја носам со мене. Сега аплицирав за работа, имам закажано две интервјуа следната недела. Мачно е ама мора да се тера некако. А да и плус ќе спремам голем испит за во јануари уште од сега.

А ми дијагностицираа анкс со депресија. Јас според мене мислам дека немам депресија. Пишете некое мислење ако можете. Нешто за помош. Ви благодарам :)

На Ana Chio му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Mozebi osetile blaga depresija kaj tebe sto ti ja osekas. Pij AD ako ti prepisale i teraj dalje zivotot tece te cekaat ubavi raboti. I jas sum derealizirana pa toa e

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.079
    Допаѓања:
    14.843
    Пијам и антидепресиви и Хелекс ама многу е страшна деперсонализација мислам полудена ќе станам :(

17. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Lujge aj nekoj neka mi pisi ako go dozivuva istoto.Odam carsija so deteto ako sum sama so nego odma me faka panika sto ako ova ona I potreba da begam a nemozam uste eden cekor mislam ke se onesvestam ako ima uste nekoj so nas se e ok nisto ne mi e.Kako da go prebrodam ova nemozam sekogas so pridruzba obvrskite da gi obavuvam.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Дали може да помогни работата?Пример да работам со часови,да бидам фокусирана на нешто

На Viki693, veren и presiosaP им се допаѓа ова.
  19. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Definitvno da..

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Како да му кажам на моите дека ми е лошо,пак кога че илзезам исто ми е,тапо се чувстувам,ме стега главата многу,притисокот ми паѓа,чудно ми е.Татко ми ми вика дека ништо не ми е,од се погодено ништо не ми било.Не сакам со никој да се дружам,аххх тешко ми е.Полудуваммм! Не се чувстувам жива од внатре