Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Cinderella12

Cinderella12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Ако е до мислите слободно излечи се и не пишувај тука да замараш.
    Ни лечам од тоа а не пак реклама.
    Неинформирани сте самата болест како што викаш те прави агресивна ,погледнете си пишување, и не ја бранам розе само ја подржувам бидејќи сум запознаена со тоа и јас не враќам веќе .

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Dovolno sum informirana za sostojbava za da ne poveruvam vo takva glupost ,cela krv neka ti ja izvadat ako mislite ne gi smenis nema fajde

На Hranislava му/ѝ се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    прв пат слушам за таква интервенција со постепено испуштање на крв за лечење на анксиозност!?
    Може ли малку информации да ни дадеш за таа постапка и каде се прави тоа??

4. Cinderella12

Cinderella12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Здраво , сум слушнала од роднина но не сум видела лично , по фб споделувања гледав и така дознавав повеќе околу тоа, пливачки пред натпревар се прочистувале и некои актери , не бранам никого и не се мешам читајќи ја членката отворив на нет и видов видеа како се прави некако е језиво ама се надевам е успешно

На baba Rada и rose60 им се допаѓа ова.
  5. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Раде во Тетово во болницата жена специјално имаат вработено за таа намена, ако ја викаат приватно наплаќала по 100 евра, во Прилеп има само еден човек ,на мене не ми зеде пари за среќа и следниот пат нема да ми земи, слушнав од него дека и Скопје имало во некоја приватна клиника

6. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Немој ти се молам.. реклама не прави и јас не правам , будала ќе те направат ,исто како и мене, и членката Ивана кажа пријателот нејзин имал правено , на вакви умови не може да им се докаже ,ем женана погоре вчера се смееше на една девојка што си работи поштено на неа се смее не па на мене нека ги

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Баш ме заинтересира оваа техника да ја наречам и ќе се распрашам дали е возможно такво нешто:?:

8. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Ако сакаш ,ќе му речам на тој што ми прави мене , знаеш бабе како новородена ќе бидиш :D

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Несакам новородена, ако мојт на 20 годишна да ме направи:):)

10. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Не може изглед да ти смени друга ,но барем ќе бидиш подруга внатрешно, и ако имаш брункички итн на лице лекува се ,тоа е лек за се, да не должам веќе да не речат рекламирам да не пишувам за тоа во оваа тема, нека продолжат со пишување на маките другите

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  11. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Зашто со лекови да се лечи анксиозноста?
    Само ке се труете со лекови,имате еден куп природни седативи без да направат штета на организмот,а тоа се разните чаеви од билки и тинктури кој исто смируваат како и антидепресивите со тоа што ова е и здраво и нема никакви последици по здравјето.

12. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Mене лично ми помогнаа многу психолошки книги медитација ,фитнес е многу битно затоа што за време на вежбањето се лаќжчи серотонин хормонот на среќа ,здрава мисла и чај од кантарион пробајтего сето ова ке видите за неколку месеци колку анксиозноста ке се намали .

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ќе помине и те како ке поминее.....мене анксот исто така ми се појави од загуба на многу блиски луѓе. Можеш да ми пишеш и порака...тука сум за помош.

14. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    јас го кажав само тоа што ми го имаат кажано и покажано... И убаво кажав не знам дали е за анксиозност ... Не реков дека тврдам,дека верувам или нешто слично... Секој си знае за себе што и како му помага и на никој не можеш да.му наметнуваш нешто...Само сакав да кажам дека постои такво нешто сум видела и тоа е тоа...

15. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Така е ,незначи дека имал ,но направил можеби онака ,но сепак тоа постое ,секој си користи за своја намена, иначе да не сум офф видов бараш да ти се тргнат бројките, не се тргнуваат :D И на моите не може да се тргнат

16. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Мхм знамм

17. jaana1

jaana1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    10
    zdravo na site..ve molam za pomos pred 3 godini pocnav da cuvstvuvam vrtoglavici onak cela soba mi se vrtese vo krug i ne mozev da stanam od togas celo vreme nekolku dena mi e loso mi se vrti nekolku dena sum dobra.pa pak isto pocnav da imam golemi problemi so ramnoterata i non stop kako da mi se zavrtuva kako da me butka..odvaj izdrzuvam imam napraveno sekakvi ispituvanja od krvna slika.magnetna rezonansa exo na crce teroidna..sinusi kaj intrnist..sredno uvo.site rezultati se ok a jas mnogu loso se cuvstvuvam non stop mi e loso nemozm da izdrzam na rabota odvaj odam u sekoj momen planiram da napustam duri koka odam pocnav i nozete da gi vlecam od sto nemam ramnoteza ve molam kazete mi dali jas patam od ankcioznost?

18. jaana1

jaana1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    10
    a da sekogas koga treba da odam negde odam so strav deka ke mi se slosi deka ke mi se vrti

19. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    mnogu e verojatno deka site ovie simptomi sto gi navede se od anksioznost. jas bev ista.
    zaso koga veke si otisla kaj site ovie doktori so gi navede, ne si otisla i kaj psihijatar? ke ti dade lekovi - ke ti bide podobro...ke pocnes da funkcioniras normalno i togas mozes veke da se obratis i kaj psihoterapevt za da se otkrie korenot na sostojbata.

20. jaana1

jaana1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    10
    i koga gi imam tie jakite vrtoglavici mi studi i me trese kako groznica i cesto mokram..