Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Здраво од мене, се мислам дека и јас патам од оваа болест, ми се немаше случено ништо по трагично. Бев во врска ме запроси дечко ми сега ми е маж веќе, но само што дојдов кај него да живеам останав бремена и мислам дека се ми дојде многу брзо нова фамилија, нов дом се, бременоста ајде како тако ја истерав. Пред да се породам ми сметаше гужви, живеам во заедница инаку, повеќе сакав да си бидам сама во собата, имаме 2 ипол годишна внука и многу е напорна и ме нервира. Од кога се породив постојано мислев на тоа дека мм ми не ме сака повеќе, дека му родив ќеркичка и сега ќе ме пстави мене, опседната бев со тоа дури и сонував како е со друга жена, дека повеќе јас не му требам.. Сега постојано сум љубоморна, а немам причина за тоа.. Се ми смета што и да направи, и он и цела фамилија тука многу ме нервираат не ги поднесувам едноставно, си седам исто во соба, гледам да излезам надвор кога нема никој. Пред два месеци со татко ми се случи несреќа и тоа многу ме погоди, беше криточно не се знаеше што ќе се деси, пред неполн месец ја изгубив баба ми.. Здравјето ми се уништи, анемична сум, хронично ненаспана, уште од сон кога ќе станам немам сила и воља за ништо, косата ми опаѓа многу и многу бели влакна ми излегоа.. Малата многу ја сакам мислам дека тоа што ме одржува во живот е она, постојано мислам дека додека ја држам ќе ја испуштам од раце, си замислувам како ми паѓа, често ја проверувам дали дише, еве 5 месеци се соочувам со вакви работи. Па сакам некој совет од вас, и сега се мислам дали да си побарам стручен совет, многу ми е тешко. :worried:

2. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... стручните совети секогаш се пропратени со каква таква терапија што ќе те однесат во друг свет на видозименување на тоа што си ти вистински , ќе бидеш некоја друга ...затоа мора да бидеш цврста и сама да си го решиш проблемот , како прво Ти си најбогата во свет со тоа што имаш дете ( не го заборавај тоа ) посвети се на него и ќе се смириш и ти покрај него и како прво ете јас ти давам совет да си купиш еден фотоапарат и почнувај да сликаш околина , детето...одете во Золошка градина...во Парк., Матка или било каде ако си од друг град ... мажот ако сака нека дојде ако не иди сама со детето верувај ќе ти се придружи !:)

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394

На vesnaplazma и stelaohrid им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Значи немаш причина да мислиш така во маж ти или не ти обраќа доволно внимание.. како што не кажа ништо такво мислам дека само си умислуваш.
    А тоа дете малечко нема од што да престане да дише .. тргни си ја ова мисла од главата немој да те убива.. и јас имам вакви црни мисли јас тебе совет ти давам а самата себе се упропастив.
    Никогаш нема да ме остави на мира ова проклето чудо :@ :D

5. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    @Winter Lady Па маж ми е цел ден излезен од дома на работа е, не бев таква стварно не знам како може така да ми се дешава, и толку уживам кога сум сама, кога е тивко, ми пречат лугето дома, маж ми што и да направи како и да постапи на мене ми смета, и поради моето однесување почнуваме да се караме и потоа очекувам да ми се извини..:( Стварно не знам до кога ќе биде оваа состојба, и до каде ќе тераме.. Во врска со тебе имаш црни мисли или со блиските?

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    не знам дали е поради промената на терапија,јас ужасно се осеќам... страшни мисли во главата, најлоши можни сценарија,страв,паника...ништо не ме смирува... не сум станата од кревет два дена... мн ми е страв

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Опседната сум со лоши мисло и најмногу за нив отколку за мене.
    Секој ден мислам некој од нив ќе умре .. На моменти си помилувам дека сум за во лудница ..
    Тоа е што е со години истите работи .. не очекувам некогаш да ги снема .. џабе само сум за измачувала и пак ги има.
    Во врска со маж ти ако не прави ништо лошо пробај смири се и биди малку посмирена.
    Изгледа не ги поднесуваш неговите кажи му да живеете сами види како ќе реагира.
    Изгледа несакаш гужва може ти е период секој си има таков период.
    Јас повеќе сакам во гужва да сум ама некогаш неможам да поднесам ТВ да работи и некој да зборува ме вади од такт.
    Посвети се на малата.
    Јас секогаш се измачувам со помислата ако имам деца некогаш да не бидат анксиозни .. :@ ;(

На Matea94 и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  8. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Не прави ништо лошо ама ете некогаш од нигде никаде некоја негова постапка ме вади од такт, посветена сум целосно на малата не можам една минута да ја оставам сама, многу ја сакам. Моментално работиме и на тоа да живееме само ама сме 10 луѓе во една куќа иако се на втори спрат едните само тропат лупат се дерат, се с еслуша немаме никаков мир и приватност и стварно ми одат на нерви..а за целосно да се иселиме од овде нема шанси моментално маж ми нема да прифати. Си била кај стеучно лице за проблемот или?

9. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    852
    Zdravo ne sum pishal odamna vo temata ama od vreme na vreme ve pratam.Jas sega sum mnogu podobro so golema hrabrost i verba uspeav nekako da se izvlecham od ova iako ponekogash znae da mi dojdat tie misli ama vo sushtina e ok.Veruvajte vo sebe i so golema borba samo napred kje se pobedii ovaa anksioznost jas sum chist primer ajde samo napred i nema predavanje pozz.

На Be-yO-nCe, ivana.0909, Dzevelekova и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    срцка немој да мислиш дека ова е болест... ова е само состојба на умот... позз

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Дечки, дали е ок сама да шетам? Сега бев 30мин сама на пешачење. Да не си помислат дека сум луда?

12. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    :D me nasmea, srcka :) aj kazi mi edna pricina - zaso ne bi se setala sama?

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Првин е ноќе,и можат да помислат дека сум луда дека сама шетам и мислам дека луѓето само во мене гледаат. Второ, имам еден комшија шо сам шета и е нешто не во ред, нема друштво. На никој од комшиите не му прај муабет. И ми делува страшен и мислам дека и јас сум ко него.
    Сакам да почнам да медитирам и јога, ама сестра ми ми рече дека можам да забегав од тоа.

14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    леле дај молим те стварно...не размислувај вака. како можеш да помислиш дека си како комшијата што не е во ред? ти се осеќаш дека си во ред? ако се осеќаш така, зашто ти е гајле што ќе помислеле комшиите?

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Па мислам дека не сум... Во главата не се чувствувам ко шо треба. Инаку предавам на деца, одам на аеробик, му прам муабет на сите комшии, преведувам.

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    За добра ноќ. :)

Телото, бидејќи е составено од многу, притоа нееднакви делови, коишто и самите се составени од четири стихии, кога ќе се разболи, има потреба од разни лекарства, кои се составени од разни треви. А душата, напротив, бидејќи невештествена, проста и несложена, кога ќе се разболи едно лекарство ја лекува - Духот Свет, благодаттана Господ Исус Христос.

Не ви посакувам ниту богатство, ниту слава, ниту успех, па дури ни здравје, а само мирот душевен. Тоа е најважно. Ако го имате мирот ќе бидете среќни.

На presiosaP, stelaohrid и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  17. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Vo maj mesec posle 1 ipol godina maki so nesonici napadi i losi misli mislev deka se izleciv ama izgleda traen lek ne postoi ....nedelava im se vrativ na apcinjata za spienje sto se exta jaki i pak ne mi pomagaat 300 misli vo glava mo se vratay so ako ova ne ouspea sto ako toa ne uspeee vo stresen period se naogam so faksov i zdravjeto i koga im pisuvam i im kazuvam na drugarkive ne dobivam nikakov feedback mislam deka za mene mislat deka sum negativna i antisocijalna zoso do sega se zatvoriv doma i ucev za vecer im veti deka ke iakocam so niv posle nz kolku vreme vo disko i sea ako gi zaebam i ne dojdam nz sto da lravam a vo vkupno 5 dena imam spieno samo 20 saati i pomalce nz dali ke bidam u stanje da pijam i da da se zurkam :/

18. jaana1

jaana1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    10
    Dali nekoj ima problemi so ramnotezata?jas imam preterano ko mrdnata odam po ulica se nisam cela mislam ke padnam ne mozam vaka veke..

На Matea94 и Anie93 им се допаѓа ова.
  19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    14.815
    Тоа беа моите први симптоми на анксиозност, а потоа ми се надоврза депресија. Затоа почни додека си на почеток да си помагаш. Појди на матичен па ќе види дали треба да поразговараш со психолог или психијатар.
    П.с не се грижи нема да паднеш ништо нема да ти се случи.
    П.п.с сево ова погоре направи го доколку физичкото здравје ти е добро :)

20. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    во среда ке летам за прв пат ... незнам дали да тажам дали да се радувам :sweat::worried: некој има летано ? некој совет ?