Дечки здраво Еве јас се соочувам со анкс.веке 2 години, и се прашувам дали и на некој друг му е вака или само на мене бе Значи имам невиден страв од тоа нешто да не им се случи на моите родители , и сум опседната со грди црни мисли кои се посилни од мене и тешко се справувам со сето тоа , до сеа не сум била на псих. Дали некој се соочува со истово?
Да, речиси сите тука ги имаат тие симптоми. Иначе, јас од искуство можам да ти кажам дека треба да го промениш начинот на исхрана. Јас осетив големо подобрување откако почнав да јадам јаткасти плодови особено бадеми и семки од тиква, суво овошје, црно чоколадо, си правам смуди од банана, јајце, јогурт, ленено семе, црно семе, мед или мармалад од капинки, исто така секојдневно јадам мандарини или си правам по една чаша лимонада (цел или половина лимон со вода (без шеќер)). Исхранава е МНОГУ битна, на мозокот му треба здрава храна, внес на потребните витамини и минерали. Секојдневно пешачам. Гледам филмови, читам интересни статии, книги и се трудам да створам нешто сама. Можеш да пробаш цртање, пишување, боење. Пробај, па отприлика за една недела ќе осетиш многу подобрување. И мора да запомниш дека се што ти доаѓа на памет (црните мисли) тоа се САМО мисли и ништо друго. А тие мисли доаѓаат од тоа што мозокот е преморен и нема доволно храна, и секако затоа што имаш премногу слободно време...
Ti blagodaram za sovetite mnogu, maximalno se trudam da gi izbegnuvam ovie misli , no ete tesko mi odi , im se javuvam po 10 pati na den na majka mi -tatko mi da gi cujam dal se dobri itn ... Epten se custvuvam za nikade posto mislite me preoptovaruvaat ,potocno stravot od smrt ,bolest ...bezveze! Dali i tebe ti e isto vaka?
Jas utrovo bev izlezena i se dodeka ne si dojdov domavo grloto kako da mi stoese nesto, postojano mi se povrakase i mislev kako site mozat da se smejat i da si sedat na kafe a jas odam, mi se vrti, mi se povraka... Ova e ludo..
Мене ми се случува да неможам да направам чекор од страв дека ќе паднам . Кога некој има до мене можам да испешачам а кога сум сама ми се случува да закочам во место и ни напред ни назад .
Не ми се оди мн на психијатри само од една причина ќе ти препишат мн.лекови а мн.малце разговор,а што ако ја си знам од што ми се тие црни мисли,стравови исл ама кога неможам да си помогнам,и што кога ќе ги пијам нешто подобра ќе бидам и кога ќе ги откажам пак лошо ќе се осеќам,тогаш која е поентата на пиење и колку треба да се пијат цел живот,мн.подобро е да има психотерапевт кој што преку разговор ќе допре до проблемот, во спротивно нз што да кажам ја и кога пиев пак имав проблеми со спиење и некоја доза на анксиозност нормално пред некоја нова ствар дали на почеток на работа,или негде да идам,затоа и викам не помагаа којзнае што освен што малце го смируваа н.систем и поопуштена бев али па кај мене и еуфорчни мисли ми доаѓаа мислам да беа од депрозелот, сеа ги немам ама па лошо се осеќам.Инаку последен лек ми беше депрозел мислам на 10 ми беше колку за одржување можеби требав со 20 да си терам сеа сум без ништо и незнам дали пак да почнам.Има ли кај нас психотерапевти кои работат со сини и некои добри ако може.
Дали апчињата ве здебелија ? Јас пиев една година , скоро година сероксат, заласта, лексилиум со постепено намалување и немаа ефект на мене . Докторот се зачуди зошто не сум се здебелила. . Тоа ме чуди . . .
Ми се слоши кога ја сушнав Бејби како глуми психолог. Па и уште на анксиозен човек што функционира скоро нормално со апчиња му кажува ама немооој ти не знаеш што ти прави ова на јетрата па тоа не се раствара. Ке повратам,сериозно!!! Алал за девојката што се отвори вака јавно,треба видеово да има повеќе гледаност,само некој нека го едитира,бејби да не ја слушам.
Ми беше така, сето тоа се намали, речиси и исчезна откако почнав да применувам тоа што ти кажав... Верувај дека тие работи постепено си одат, со исхраната, па со правење работи за да ти биде вниманието насочено кон нешто друго итн... Меѓутоа не очекувај резултати ако само седиш и се нервираш и си викаш "леле не можам веќе, леле сакам да престанат мисливе"... Така уште повеќе ќе ти доаѓаат... Пробај со овие работи кои ти ги предложив, па за една недела-две кажи ми како ќе ти биде. Верувам дека ќе ти биде мнооооогу подобро.
Види, Бејби е во право за тоа со апчињата... Оти Александра е многу млада и Бејби ја охрабрува да се избори без апчиња. И верувај дека си кажува од искуство, оти и таа имала клиничка депресија... Мене ми се свиѓа кога позитивен човек од искуство ќе ми каже што и како треба.
Душичка... Те разбирам оти истото и јас го осеќам кога ме имаат фатено тие периоди... Прочитај ги моите предлози за подобрување на ситуацијава и обиди се да ги применуваш. Имам погоре напишано. Мене ми помага.
https://www.facebook.com/Нови-утра-...e_name_change_admin¬if_id=1480492699839998 Добро утро на сите.Ова е страна на фб,оформена со цел да си помогнеме едни на други.Да дознаеме повеќе за анксиозноста и да проговориме.Да кажеме стоп на молчењето. <3