Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.172
    Допаѓања:
    16.393
    Не,ни терапија ни психотерапија,моите не сакаат.Еднаш бев на терапија и докторот се чудеше оти не се здебелив.

2. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Risperidone или Riset се за концентрација и смирување.Кај пациенти кои имаат растроени мисли, шизофренија и кај луѓе со АДХД.
    Не би го поврзала овој лек со Анксиозност.
    Можеби друга е состојбата.Знам дека не предизвикува зависност, но е ефикасен.

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    14.811
    Не знам дали работиш дали имаш свои пари ама ако си во можност да платиш сама, тогаш појди. Многу ќе ти помогне, ти можеби имаш подобрување ама докторот ќе ти помогне како побрзо да помине, како да не се враќа често. Сите прашања ќе имаш на некој стручен да ги поставиш. Овде сите можеме да ти речеме, да нормално д да ти е прво чудно некаде па да се привикне умот па да ти стане добро и сето тоа што го спомна ти. Но, не е, тоа е дел од анксиозност и треба да се направи нешто со таа состојба

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Respiridonot vo golemi kolicini e za shizofrenija i toa da ne ve plashi vo mali kolicini go davat za opsesivni misli koi isto taka se rezultat na anksioznost, toj e od ponovite AP i se dava vo kombinacija na AD ne predizvikuva zavisnost no se dozira isto kako AD na pocetok so mali dozi a i se ostava isto taka postepeno so namaluvanje na dozite...

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Штo пoдрaзбирaш пoд рaстрoени мисли? Мoжеш некaкo дa oбјaсниш сo пример?

6. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Мислам дека @Viki693 го објасни тоа.А да ве прашам што означува AP?

7. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Ap - anti psihotik. Gi davaat nekogas za opsesivni misli

8. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Sekoj den nekakvi glupavi misli mi pominuvaat niz glava deka nema da se iZlecam od ova i povrakam. Ne odam na psiholog ni pak pijam nesto za smiruvanje. Pijam lekovi za teroidna zlezda ama toa mi bilo posledica od nervozi. Do pred 2 nedeli se bese ok ama ovie 2 mi se smrt. Se utepav od povrakanje i pak uste poveke mislam lelele sto mi e i pak nad solja haha ......

9. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Состојбата е опсесивни мисли, така и си пишува на извештајот

10. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Штo ти се oпсесивните мисли?

11. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    So agresivna sodrzina, deka ke izgubam kontrola, ke napravam nesto loso itn itn...

12. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Типичнa рaбoтa. Кaј 90% oд aнксиoзните ги имa. Амa пoминувa кoгa ќе се пoтсмириш.

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    ее тоа е проблемот не можам да се смирам уште ,мн ми е лошо... денес вчера ужасно ми е во главата во грч сум целата мислам во секој момент ке експлодирамм... не знам уште не сум ги почнала rissperidon

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Луѓе како ќе ја терам новогодишната забава вакви :wasntme:. Лани немав никакви проблеми со анксиозност бев друга личност. Виа како се чувствувате ?

15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    14.811
    Се чувствувам како никогаш да нема да ми поминат овие мислиии и да се изгубив себеси :(

На Kaja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    pasiflora nemozam da najdam vo aptekite

17. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    mi rece malky payza so AD pa posle praznicite pak na kontrola dali ke mi dadat drug AD sega zasega sym samo so diazepam 2x1 od 2 mg nesto kako alergija od apcinjata zosto mi se pojavi crvenilo okoly vratot piev loratadin za alergija i mi veli dr.ti si nekoj poseben pacient zosto dosega na site dobro im prija eliceata samo na mene mi gi vlosil simptomite toa strasno pecenje dyri jazikot trpki dva tri dena osekav heleksot ne mi prija gi piev zatoa sega diazepam i posmiren sym fala mu na boga no so tri deca i simptomite sto gi imav porano STRASNO sega malku podobro sega problemot e gastritisot i zeludnikot postojano zdriganje i ponekogas tahikardija i toplina pecenje vo gradite i vratot sega pocnav i jas b6 tri pati na den od denes pozz

18. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    isto i mene sega mi e podobro no sega mi e strav od simptomite

19. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Да се јавам и јас. :)

Речиси една година помина од почетокот на анксиозноста, но јас сум многу подобро за разлика од претходно. Секако, дереализацијата сеуште е тука, но јас не и дозволувам повеќе да контролира со мојот живот. Продолжив, и со обврските од порано и со се останато. Тие стравови кои се таложеа и беа присутни сеуште ги има, но верувам дека и тоа за некоја година ќе се среди бидејќи сега гледам појасно, и работите ги имам под контрола. Искрено, имам повеќе одлични денови, отколку лоши. Овие лошите скоро и ги немам бидејќи не и се плашам веќе на оваа состојба, со оглед на тоа дека почнав да се приземјувам и рационално да размислувам.

Ова е веќе четврти полн месец како не сум на никаква терапија, и среќна сум што е така. Во почетокот терапијата ми беше неопходна но, сега веќе не е. Добро се чувстувам и научив да го ценам животот многу повеќе од порано. Почнав да правам работи од кои порано се плашев, овојпат одлучно и без backup plan, односно она - што ако. Нормално, има лоши денови како што кажав претходно кога дереализацијата убива, но, не обрнувам внимание. Не посетувам стручно лице за мојата состојба, бидејќи научив дека јас сама на себе сум си најдобар пријател и лекар. Ако почувствувам потреба во иднина не би одбила помош, без оглед дали се тоа медикаменти или психијатар, но сега засега е во ред.

Инаку, не знам да ви кажам некое правило за тоа како научив да се справувам со оваа состојба, и како покрај огромниот стрес почнав да функционирам, но ете се случи, што на почетокот кога се разболев не мислев дека НЕКОГАШ ќе се случи.

Поздрав од мене, останете силни, храбри и само напред, можеме! :muscle: (y) :f:

На Trish, stelaohrid, saricka 86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.172
    Допаѓања:
    16.393
    Дали навистина ова може да помине во шизофенија?