Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    Девојчиња мои мили ја оваа вечер сум СУПЕР си земав пивце и чипс и уживам .......само да е вака секој ден дај боже :)
    Незнам кој што музика слуша али ја моментално слушам ова и не да е позитивна ауууу пуштетеја на сабајле и цел ден ви е супер http://youtu.be/xMGOvoXBIGY уживајте мили мои храбри женички се ова ке пројде како што дошло ве гушкам ситеееее :* :hug: :* :hug:

А да ке заборавев ајде живели :beer: :beer: :beer: :nod:

На Teresa94, Azzura и Cielo5 им се допаѓа ова.
  2. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    zaso imam custvoo kako se da mi se losiiii.....osekam kako da mi se nadigaa,kako mi raboti nesoo vo mesee

3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Психа тоа ти само од нервоза и вознемиреност :) Јас така, кога имам напад, или кога сум нешто нервозна одма како да ми се подига се во стомакот, ми се повраќа, па ми се лоши и од кога ќе се смирам, дали сама дали со апче, се се смирува, и стомак и психа :)
    Не ме ништо да ти биде, ако имаш апче некој демитрин или дијазепам или па б6, напиј се, за пола час одма подобро ке ти е :)

Тооооооо Ферхунде, само така, уживај си и не се замарај за утре, секако ќе дојде, и ќе се бориме за подобро утре!
    :*

4. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    milaaaaaaaaaa :rofl: ова е баш антидепресивна песна кај ја најде хахахаха браво
    јас сега ке нанам :D па и вие треба треба малце телата да си ги одморите а со тоа и мозочињата
    инаку замислете преѓе сама излегов пешки да одам до кај друштвото во темниците :clap: дури и не ми се верува оти до вчера дури од самата помисла на тоа ме факаше паника а не пак да тргнам
    ве сакамммммммммммммммм

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Адела......!!!!!Не верувам дека мене не сакаш да ми го испратиш ,,твојот лек..по ЛП :x ..чекам!!!

Јас душички мои бев на викендичката моја и 3 дена не сум ве читала ииии гледам имаме новајлии..за жал ама добредојдовте!!
    Од моето дооооолгогодишно искуство со анксот,а и на години сум како вашите мајки ....можам да ви кажамм една работа...пробајте Се...баби или дедовци хехеехе..бајачки,хомеопати....но едно е сигурно...Вие и само Вие сте единствениот лек за анксот, се другово е само помош,поткрепа, подршка.....Некој за бајачките рече,,делуваат како плацебо ефект,,и веројатно на моето момче за кое ви раскажував во претходниот пост,бабата од под Плачковица му делувала така ама момчето беше среќно и задоволно......
    Мене тетка Деса..хехехе ме враќаше во нормала ,додуша на момент ама ме креваше ..верував дека има некаква позитивна енергија во жената..ете бев давениккој за сламка се фаќаше и се крепев, незнам инаку како ке го преживеев тогашниот период..верував дека секој миг ке се срушам, нозете ми беа гумени...буквално до кај жената одев како пребиена.уф..ама од кај неа се враќав со голема енергија.Не дека таа ме извади од анксот ама ми помогна и многу сум и благпдарна за времето што го потроши масирајќи ми го тилот, рацете,грбот.....за зборовите на утеха кои ми ги упатуваше......пари не земаше...
    Долго време не ја имам видено ама кога одев бебиња и деца од страв вриеше кај неа...расплакани влегуваат -смирени излегуваат кој знае во што е работата,можеби некаква позитивна енергија ни даваше жената...не смируваше во моментот...
    И не ми беше целта да ја рекламирам мојата тетка Деса., хехехехех..таа беше бастумче на мојот пат до излегувањето од состојбава..Морате да продолжите со олеснување на душичките и да си пронајдете вентил.....и негативната енергија да ја празните некако, морате да се преслушате самите себе кој и што ве спречува да бидете среќни.Морате да верувате дека анксот е надминлива состојба..може ке потрае ама знам дека може да се надмине...Јас го победив...ке го победите и вие.
    Од сите фобии кои ги развив додека бев анкс. (имав еден милион)ми остана фобијата од затворен простор,мал, тесен и темен...(тунел, пештерата на Матка ме вознемири, лифт,не, не е како што беше сега можам да го контролирам и издржувам ама пак ке ми затропа срцето и ке ми станат нозете по малку гумени.....продолжувам и истерувам на мое ,,мир Дуња си велам ајде тргај понатаму хехеххе оваа еглупавиот анкс останал малку само колку да си поигрува со тебе,,хехех е ама секако дека и од оваа ке се отарасам.....јас сум посилна од стравот и тој не ми може ништо!!!!!!!!
    Ве бакнувам девојчиња мои...сите до една..Зоце те молам јави сеееее, Аделице не ме заборавај, Сиело мила продолжи вака...а девојчето -војник..да мислам дека од стресот е ама не значи дека си анкс...може да се потсмириш некое време и се ке помине!!!
    Поздравче.....И јас ке сум со вас на форумов се додека не снема коментари :*

6. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    http://youtu.be/WhwB2ddPUVA да не пропуштам :D ова е нешто многу поинакво од тоа што го споделував со вас деновиве .Пуштете ја и додека си седите пред компјутер слушајте и одма ке ви се затворат очињата .
    добра ноќ мили мои

7. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    OSMA ZAPOVIJED

ODVRAĆAJTE MISLI – NEKA TO BUDE VAŠA NOVA NAVIKA – UVIJEK!

Odvraćanje misli jeste ključ uspijeha da bi ste se u potpunosti otarasili anksioznosti. Kada ništa ne radite, onda se vaš svijesni um odmara, dosađuje, na taj način vaš um se može ponovo fokusirati na stare anksiozne misli i navike. Neka odvraćanje misli bude vaša nova navika. Ako razmislite malo o tome, ljudi koji vježbaju svakog dana neki sport, koji imaju neki hobi, koji su uključeni u bilo kakvu aktivnost, samo hrane svoje navike. Samo što su njihove navike zdrave, ne-anksiozne navike, odlične za odvraćanje misli.

VI TO TAKOĐE MOŽETE!

Kada imate slobodnog vremena, ispunite ga aktivnostima koje vam odvraćaju misli od anksioznosti, ili uveče, idite u krevet i spavajte. Kod kuće, u kolima ili bilo gde da ste, pustite glasnu muziku i pevajte uz nju. ISPUNITE SVAKI MINUT VAŠE SVAKODNEVNICE.

DEVETA ZAPOVIJED

PRESTANITE STAVLJATI ANKSIOZNOST U CENTAR PAŽNJE

Prestanite organizirati vaše svakodnevne obaveze i aktivnosti u odnosu na vaše stanje. Ne izbjegavajte određene situacije kako bi ste udovoljili anksioznosti, jer ako to radite, anksioznost će se udobno smjestiti u stolicu u vašem umu gde će sjediti i mučiti vas.

BUDITE GLAVNi

Ako svoj život organizirate u odnosu na anksioznost, pomislite unazad… da li vam je anksioznost ikada nanijela neku štetu? NIJE! Gdje god da ste bili, kod kuće ili negdje vani, uvijek ste sigurnii.

Što više možete izlaziti iz svog "ograničenog prostora", brže ćete reprogramirati svoj podsjvesni um da reagira normalno na situacije koje vam inače izazivaju anksioznost.

Морам да Ве потсетам малку на на некои од заповедите на Линден...Ве молам прочитајте ги и ставете си ги во глава ....ПОМАГААТ..мене ми помогнаа...
    БИДЕТЕ ГЛАВНИ ..мили мои..Поздравче Дуњааааа ВЕ бакнувам :*

На Azzura, nadez31 и danika им се допаѓа ова.
  8. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    draga dunhja eve me se obiduvam nekako napreduvam od vreme na vreme me fakaat paniki i filmcina vo glavata ama ne im davam mnogu znacenja ke se izvlecam od ovaa sostojba jasd eve veke tri veceri sev uspivam bez problem samo mi m aglat ocite od vreme na vreme piasete

9. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    http://www.anksioznost-simptomi-lecenje.info/index.php

Погледајте??? Оваа денес го открив:::незнам ама ако не е многу скапо вреди да се проба...ке пташаме колку чинат..на природна база биле????
    Зоце мила ..така треба ајд...поздравче читај ги правилата на ЛИНДЕН и верувај..уште малку и ке помине!!!!! :*

На Azzura му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Само да ве поздравам сите мили мои и да ви посакам пријатен ден без никакви тешкотии и напади.
    Бидете храбри и борете се, слушајте ги советите на Дуња погоре а и на останатите нормално и мора со заеднички сили да го надминеме ова.
    Поздрав, ве гушкам

11. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    еве и јас сум тука ве Читам исто да ви казам дека го Читам LINDEN METOD дуња ми го прати едно големо благодарам до нејзе и голем поздрав до сите на форумов па ке се бориме и се надевам дека ке победиме :)

12. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    таман ви се пофалив дека ми е подобро и ете...цела недела ме боли глава, незнам зошто.дали е од времево незнам ама ме тера дури и на повраќање ова главоболкава :( вие како сте со главоболките?

13. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    да ти е...м анкс простете на изразов

14. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    браво миличка недај боже некогаш да ми треба но верувам дека има нешто во овие лекови
    проверете колку пари се па можете и да ги пробате (неверувам дека се скапи)

Јас сега влегов дома се вратив од работа уфф колку беше жешко пукнав
    ве сакам мои храбри девојки

15. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Мила, напиј се кетонал и Б6, намачкај се со викс ако имаш (многу помага)...а ако те боли цела недела главата, сигурно е од времето...читав пред некој ден дека луѓето кои страдаат од анксиозност дополнително ги вознемирува силното сонце и горештината. А нас деновиве не чека топлотен бран :( ќе биде добро, не се секирај, ако ти се повраќа напиј се и регланче...мора да те смири , и диши длабоко :)

16. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    се напив еден кафетин и еден диазепам од 2 мг за да ме опушти пошо не се издржува.фала ви многу

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    aaaaaaaaaa ми ги нема нешто девојчињата :l: :l: :l: :l: ... тоа е добар знак сите се имате некаде зашетано браво . Изгледа јас го скршив мразот па сега една по една ке го напуштате форумов браво :clap: :clap: :clap: изгледа се ближи денот кога ке се собереме на женска забава
    мене ми е досадно ... сите го гледаат долина на волците - мене неми се гледа секој ден па си реков да видам дали сте активни
    се израдував кога видов колку сте неактивни на форумов
    ве сакам

18. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    adela како нема никој јас сум тука а и каде да одам кога неможам си читам нешто и така.Ти како си?

19. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    добра сум миличка само се досадувам сега ке одам да тргнам една цигара ( многу почнав да пушам ). Денов беше пеколно жежок .зошто не излезе да прошеташ некаде мила? И сега не е доцна подизлези малце да те фати воздух
    Како го помина денов?

20. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    *adela како да излезам кога секогаш е присутен тој страв да не ми се случи нешто и самата знаеш како е и така ми минуваат деновите дома :( а денот помина некако,а слушам на вести дека ке биде уште пожешко :sun: кој знае како ке издржам али тоа е од оваа кожа во друга не се може ...поздравче за тебе и за сите храбри девојки :*