Ги почнав и таман ме пуштија мислите еве два дена сум катастрофаа... не можам да се соберам ни хелекс од 0,5 не ме смирува... како на почетокот исто се осекам може и полошо, значи немам сега опсес.мисли, ама затоа паника страв ужасноо
Оди што побрзо на контрола кај докторот и кажи му што чувствуваш... Мислам дека треба да ти препише и АД
за жал пијам и АД и покрај се јас сум ваква... не знам досадна сум веке ама штомда правам мн.ми е тешко
Дечки да ве прашам... Ви се случуваат некои конкретни настан, проблеми било што или само од себе ви се менува состојбата?
не реков дека некој има шизофренија,туку кажувам за што се наменети апчињата. АДХД attention defecit hyperactivity disorder.
му се јавив денес на мојот психијатар,ми рече дијазепам да пијам од 5 мг... ама сигурна сум дека ке ме успие... се напив од 2 и исто како заспана сум...никакво подобрување
Не бе извини не реков дека си рекла туку кажав само мое мислење за да ја ублажам ситуацијата...да не си создаде девојчето некои опсесивни мисли дека е болна од тешка болест и слично....
За кого како... инаку тој содава зависност... јас го пиев кратко, но неми помогна...уште полошо се случи...
Штo пoлoшo? Јaс имaм другaр 2 гoдини кoнстaнтнo нa хелекс бил 3 пaти нa ден, пa ништo. Мене ми пoмaгa пoвеќе oд лексилиум или дијaзепaм. Всушнoст, тие не ми пoмaгaaт. А хелексoт oд 0.5 гo чувствувaм мнoгу дoбрo.
И мене ме интересира каде ја има... Важно е да не се комбинира со „дијазепам“, „лексилиум“, „хелекс“ и слично што предизвикува депресија на ЦНС. Еве едне линк: http://zdravjeiubavina.com/zdravje/zacini-i-bilki/pasiflora-lekovita-bilka-protiv-stres-i-nesonica/
Ми правеа психоанализа во државен центар бев со опсевивни, црни мисли, бубачки во мозокот и ми препиша хелекс...за да по некој месец добив панични напади од што неможев да ги контролиран мислите..толку ме опседнаа...така да не ми помогна...
Најдов за пасифлората...ја има во зегин...на линкот може да пронајдете во која ваша најблиска апотека го има...295 ден. https://alfalab.mk/pasiflora