Nz civa reakcija e wow sigurno imalo pricina sto dal takva doza. Sega nie ovde moze cel den da polemizirame dali treba apcinja ili ne dali e psihujatarot dobar ile ne!!! Bitno e ti kako se cuvstcuvas. Kaj nas pokraj terapijata bitna e i samopomosta normalno. Vo momentov celi gradi me bolat ama eve si vikam ke pomine so da pravam si se napiv helexce Jas nemam nisto protiv lekarstva, sekako ako se adekvatni. Jas sum pod lekarstva za nesto drugo 13 god. Da ne bea tie do sega ke bev zaboravena. Kamo za sekoja bolest da ima lek-apce!!!
Хелексот и неможе да ти делува за стравот...тој е седатив само може да те смири ако си вознемирена....али стравовите ќе останат да се присутни...затоа и викаш дека не ти делува... Луѓе (ова е за сите што пишувавте), зошто ако веќе подолго време сте на седатив, особено хелексот го споменувате, не побарате докторот да ви препише седатив кој не ствара зависност ..на пример празине... Мене хелексот не ми помогна уште полошо ми правеше да се чувствувам, а празине ми помага кога сум напната, вознемирена или ми се има насоберено стресот... Прашајте...
Аха уште нешто... не ми е јасно кој е тој доктор..па ДОКТОР ли е тоа ????? на млади луѓе да им препишува хелекс (или дијазепам или лексилиум) за хронично лекување (мислам на подолго од 3 недели) ...па не сте Вие баба ми и дедо ми да го пиете... Луѓе, ако Ви е потребно нешто за смирување секојдневно на подолг рок, додека не Ви се разбистри умот, односно додека не научите механизми за справување со секојдневните ситуации и стресови тогаш побарајте ПРАЗИНЕ...
Не е ама не создава зависност, ако го решиш проблемот и го прекинеш да го пиеш нема да ти треба повторно...еве јас на пример не пијам и не сум зависна...ако ми се насобре стрес се напивам 3-4 оддеднаш преспивам и потоа сум нова...ама ова не го правам секој ден...туку 1-2 во годината...стварно кога имам потреба
Ти не си издрогирана.....така е зборот....,зашто тебе викаш дека не ти делува, ама ти страда црниот дроб драга моја...зото ти ја појача терапијата докторот...јас ти ги читав постовите пред една недела пиеше 0,25 а сеа 0,5 и викаш пак не си добра...рисперидонот ти го прекинал, а имаш ли опсесивни мисли? Не сум докотор не барам терапија да ти препишувам, но може Крик има право ако не ти делуваат лековите и докторов со тебе си прави експерименти тогаш најди си друг доктор и друг лек кој ќе ти помогне... Само сакам да ти ги отворам очите...
Ne ne si. Prazineto e dosta jak lek koj navistina ne stvara zavisnost ama moze da te butne i tri dena od krevet da ne stanes. So toa nisto ne e reseno i nikako na svoja raka!!! Uste ednas ke ti recam razgovaraj so svojot d-r za helexot ili pobaraj mislenje od drug d-r. Znaes, nie ovde na forumov moze da davame svoi mislenja i zabeleski no nisto ne svakaj zdravo za gotovo ne sme lekari!!! Se izvinuvam ako ima nekoj Jas pred tri god. Go piev helexot mislam 6 meseci pa go prekinav!!! Sega jas sum laik ne mozam da kazam posle kolku vreme stvara zavisnost...
Тој кога му се јавив на тел.ми рече ке сме додале плус нешто? Уште што да додава... И стварно се осеќам како експериментален глушец, и уште да го сменам па други лекови да ми препишат, и не знамм веќее
Не бе драга моја...ептен сме усогласени во исто врме мислиме исто и исто пишуваме... Потполно се согласувам со тебе дека на своја рака ништо не треба да зима без рецепта од доктор...јас само и давам совет да препраша кај докторот зашто дали „Докторе дали овој лек е за мене, сакам да преминам на нешто што несоздава зависност“ Точка. Па, и да си побара второ мислење секако...
Девојче, извини вака ама морам да ти кажам ДОКТОРОВ си игра курташак со тебе...бегај... Како може да ти препишува по телефон лекови...????!!!!