Таблетите се еден вид дрога. Се пошегував на своја сметка бидејќи не сум имала поим што пијам тој период, сум побркала лончиња со хелексите. Секако дека ако недај боже повторно имам потреба ќе земам и појаки. Не мислев да те навредам, тоа се однесуваше на мојата неинформираност во врска со јачината на апчињата.
инаку не сакав да кажам дека ми препишува апчиња преку телефон, туку му се јавив бидејќи не знаев веќе што да се напијам, и ми кажа дека веројатно следен пат ке препишеме уште нешто, и ми кажа да продолжам со хелексот
Лелее и јас имам такви болки, веќе една недела ми шетат направив крвна слика, се е супер, матичната ми рече дека било од ладното, а исто така и умникот ми расти... ама не е толку болно тоа... ме загрижува што веќе трае една недела...
Lujge pomos.Malce nadvor od temata no sepak povrzano so anksot i panikite.Mi stasa pokana od maticniot da odam na sistematski no stom cujam za vadenje krv od vena gotovo mi se cini umiram panika i anks vo vis.Dajte nekoj sovet sto da pravam.
Ако можеш оди кај некоја сестра што ја знаеш, ако не оди кај што треба и пред да ти земе крв кажи и дека имаш фобија, нека те легне, издржи 1-2 минути и ќе видиш дека не е ништо страшно. Или па прашај дали смееш апче за смирување да се напиеш пред тоа. Инаку јас и официјално завршив на болница, научив дека болницата ми е на 2 чекори и ја насмеав малку докторката
Последниве два три дена деснава рака и нога ја чувствувам послаба и ми игра капакот на окото и имам потреба нонстоп таа страна од телово да ја мрдам. А ништо не ме боли, ни главата ни ништо. И денес никако не можев да се смирам и до сега имам пиено 2 диазепами. И ептен ме фатија паники готово умирам јас толку од мене. И викам такси и прво испадна дека здравствениот центар ми е на2 минути и уште нервозна му викам ај вози не знаев дека е толку блиску И добро и одам и влегувам и и објаснувам и ми вика под стрес си? И јас таква ДА и анкциозна сум. И ми вика стисни ми ги рацете не знам што и ми вика ништо не ти е. Купи б6 витамини и смири се, ќе положиш демек се ау бау. Ако продолжи вака подолго време тогаш ќе ти дадам упут за на невролог, ама ми вика стрес е не се секирај. И јас добро и ми вика те боли нешто? Не и викам само сум нервозна пошто и таму место не ме фаќаше И ми вика купи тоа и шумливи таблети и опушти се. И си отидов. И сега сум малку посмирена, ама до кога ќе ме држи не знам. Трипам дека ќе ми откаже мозокот (од кај ми текна ова не знам).
Тогаш си знаела дека мораш да бидеш храбра, си носела живот во себе А тоа значи дека и сега имаш причина за кого да живееш и за кого да ти биде подобро. Така да појди и ќе преживееш.
Само сакам да ви кажам декА физичките симптоми на анксиозноста се мноогуу полесни од било кој друг симптом, знам зошто и тоа сум го поминала
Здраво дечки. Еве ме мене, дојдов до некој заклучок па да го споделам со вас. Изминатиов период, 10 тина дена ми беше супер, уживав максимално, деперсонализацијата беше сведена речиси на нула, шетав....живеев сега последниве денови имам проблеми на повеќе полиња и почна да се осеќам пак лошо, ко да ќе западнам и почнува светов се понереален да го осеќам, како скроз фокусирана на себе.... Значи, заклучив дека ваквата состојба се појавува по некоја психичка траума, можеби ние не сме свесни за траумата ама нашата потсвест работи и тоа како, не затвара, фокусира на себе, самоанализи, оувртинкинг и сл. Затоа сите проблеми видливе да пробаме да си ги решиме...и веројатноста дека ќе бидеме подобри е огромна п.с хелекс немам пиено 10+ дена ич и топ се осеќав, значи уживајте не се плашете од создавање зависност. Гушки до сите и бидете храбри
veke edna nedela pijam asentra i malky podobro mi e od niv diazepam isto pijam i samo optimizam i ne veryvam deka ke napravat zavisnost