Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Таблетите се еден вид дрога. Се пошегував на своја сметка бидејќи не сум имала поим што пијам тој период, сум побркала лончиња со хелексите. Секако дека ако недај боже повторно имам потреба ќе земам и појаки. Не мислев да те навредам, тоа се однесуваше на мојата неинформираност во врска со јачината на апчињата.

2. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    не е никаков проблем,без гајле

3. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    инаку не сакав да кажам дека ми препишува апчиња преку телефон, туку му се јавив бидејќи не знаев веќе што да се напијам, и ми кажа дека веројатно следен пат ке препишеме уште нешто, и ми кажа да продолжам со хелексот

4. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.014
    Јас со кантарион се дрогирам моментално :drunk:

5. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Лелее и јас имам такви болки, веќе една недела ми шетат :( направив крвна слика, се е супер, матичната ми рече дека било од ладното, а исто така и умникот ми расти... ама не е толку болно тоа... ме загрижува што веќе трае една недела...

6. MasterChef..

MasterChef.. Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    A bolki vo gradite imase li ??

7. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Lujge pomos.Malce nadvor od temata no sepak povrzano so anksot i panikite.Mi stasa pokana od maticniot da odam na sistematski no stom cujam za vadenje krv od vena gotovo mi se cini umiram panika i anks vo vis.Dajte nekoj sovet sto da pravam.

8. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    znaci pokraj dijagnozava imam i fobija od krv:(((

9. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Ако можеш оди кај некоја сестра што ја знаеш, ако не оди кај што треба и пред да ти земе крв кажи и дека имаш фобија, нека те легне, издржи 1-2 минути и ќе видиш дека не е ништо страшно. Или па прашај дали смееш апче за смирување да се напиеш пред тоа.
    Инаку јас и официјално завршив на болница, научив дека болницата ми е на 2 чекори и ја насмеав малку докторката :rofl::rofl::rofl:

10. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    So bidna zaso vo bolnica?

11. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Jas da. Sega pa od vcera pocnav da imam i uzasni glavobolki i non stop meram pritisok.

12. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    koga bev bremena cudna rabota ni stravovi imav ni nisto otkako se porodiv se po staro upm veke aman

13. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Последниве два три дена деснава рака и нога ја чувствувам послаба и ми игра капакот на окото и имам потреба нонстоп таа страна од телово да ја мрдам. А ништо не ме боли, ни главата ни ништо. И денес никако не можев да се смирам и до сега имам пиено 2 диазепами. И ептен ме фатија паники готово умирам јас толку од мене. И викам такси и прво испадна дека здравствениот центар ми е на2 минути и уште нервозна му викам ај вози не знаев дека е толку блиску :rofl: И добро и одам и влегувам и и објаснувам и ми вика под стрес си? И јас таква ДА и анкциозна сум. И ми вика стисни ми ги рацете не знам што и ми вика ништо не ти е. Купи б6 витамини и смири се, ќе положиш демек се ау бау. Ако продолжи вака подолго време тогаш ќе ти дадам упут за на невролог, ама ми вика стрес е не се секирај. И јас добро и ми вика те боли нешто? Не и викам само сум нервозна пошто и таму место не ме фаќаше :rofl: И ми вика купи тоа и шумливи таблети и опушти се. И си отидов. И сега сум малку посмирена, ама до кога ќе ме држи не знам. Трипам дека ќе ми откаже мозокот (од кај ми текна ова не знам).:^)

14. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Тогаш си знаела дека мораш да бидеш храбра, си носела живот во себе :) А тоа значи дека и сега имаш причина за кого да живееш и за кого да ти биде подобро. Така да појди и ќе преживееш. :)

На Krik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Of mori majko site sme koj od koj!!!

16. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    A imal li nekoj problemi so pritisokot radi sostojbava?

17. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Мене летото ми се качуваше, а низок имам. Сега одамна не ми се качил.

18. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Само сакам да ви кажам декА физичките симптоми на анксиозноста се мноогуу полесни од било кој друг симптом, знам зошто и тоа сум го поминала

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.085
    Допаѓања:
    14.861
    Здраво дечки. Еве ме мене, дојдов до некој заклучок па да го споделам со вас. Изминатиов период, 10 тина дена ми беше супер, уживав максимално, деперсонализацијата беше сведена речиси на нула, шетав....живеев :) сега последниве денови имам проблеми на повеќе полиња и почна да се осеќам пак лошо, ко да ќе западнам и почнува светов се понереален да го осеќам, како скроз фокусирана на себе.... Значи, заклучив дека ваквата состојба се појавува по некоја психичка траума, можеби ние не сме свесни за траумата ама нашата потсвест работи и тоа како, не затвара, фокусира на себе, самоанализи, оувртинкинг и сл. Затоа сите проблеми видливе да пробаме да си ги решиме...и веројатноста дека ќе бидеме подобри е огромна :) п.с хелекс немам пиено 10+ дена ич и топ се осеќав, значи уживајте не се плашете од создавање зависност.
    Гушки до сите и бидете храбри :l:

На ladyh07, saricka 86 и Krik им се допаѓа ова.
  20. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    :hai: veke edna nedela pijam asentra i malky podobro mi e od niv diazepam isto pijam i samo optimizam i ne veryvam deka ke napravat zavisnost :)

На Krik и Anie93 им се допаѓа ова.