девојчиња ве молам за совет ме боли некако левото уво блага болка но неми е пријатно како преполно со нешто да ми е преѓе кога се туширав си ги исчистив и ушите дајте ми некој совет
Адела, истото ми се случи мене пред една година. Се туширав, исчистив уши и болка. Следниот ден отидов на ушно, нормално- кога е болка е болка- никој не глуми лудило, а посебно кога го боли уво..уффф.... Ми го исчистија ушето и ми рекоа воспаление, кое се добивало ако многу ги чистиш ушите... во секој случај , си го наполнила со вода, која не си ја осетила додека си се туширала (а возможно е и од влага) ... сега е викенд, па ако те боли, пиј нешто за болка (кафетин, аналгин...) ако ти се смири до утре, во понеделник на ушно (сепак ќе треба чистење) ако не, утре те чека чистењето на увце ама ќе ти помине, гледај така на тоа ...
адела јас би ти рекла да тркнеш до зегин и да си земеш капки за уши или стапчиња со восок за чистење на ушињата све вадат, јас редовно ги користам и за стабилизирање на притисокот, зуење и презадоволна сум немате поим што се извлекува лелелел.... со обични чепкалки само се потиснува нечистотијата внатре.....на крај краева земи некое парче материјал стопли го и стави си на увчето.....позззз
adela ако имаш морска сол загреј ја убаво и стави ја во некоја памучна крпа или што и да имаш и стави го на ушето ке помине за 5 мин. .....а може и од чуваркуча што е растението да капнеш исто е делотворно пробај со тоа па ако не бива тогаш земи апче
Азура мило не видов дека имаш пишано затоа така напишав си реков видиги сега неме сакаат повеќе а тие изнапишале за да ми помогнат не ме боли денеска но кога ке трепнам и кога ке ги згрчам мускулите осеќам звук некој (ако може звук да се нарече) милслам дека им треба генералка ке пробам со тие капките или стапчињата шо вели Мало84 Мало 84 што е подобро капки или тие стапчињата и се разбира што е побезболно? Ферхунде мила а што е тоа чуваркуча? како изгледа ? и тоа е за чистење? ако ме заболи многу денеска ке ставам се што ми рековте ако не само ке ги чистам со горенаведените средства хахахаха па и ушите си бараат сигурно длабинска хигиена ... ама кај најдоја сега во викенд кога знаат дека неможам многу да им пружам Ви благодарам срцки мои ве бакнувам и ве гушкам многууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
адела... јас го мразам мирисот по болниците па , како замена за чистење на ушно јас си ги употербувам еднаш месечно стапчињата се од матичен восок изгледааат како фишечи, безболно е само малче страшно изгледа постапката,се става во увото и се пали горниот дел од филтерот ама 100% безболно и неопасно, а како правосмукалка све вади ........ и како нов си ништо, секој зуење и звук исчезнуваа.. ааааа..... јас ако не се лажам мислам дека чуваркуча е цвеќе мислам дека мајка ми го има на тераса ако грешам ферхунде немој да се лутиш......
*adela i milo-malo тоа е она цвеке што расне на крововите(затоа и се вика чуваркуче) ако сте приметиле,а може и во саксија да се одгледува инаку е многу лековито посебно за болки во ушите прашајте баби ако имате ке ви кажат никако не можам слика да ставам за жал
Поздрав мили мои како сте денес? Јас вчера се изнашетав убаво до 4 останав ама сега кога станав една вртоглавица, леле јас одам таа ме занесува од една страна на друга уффффф убаво кажа Азура кога и да ни е подобро ете ја идиотката да каже here I am уфф ме уништува значи, таман си помислив леле каква вечер не ми беше лошо сега мислав готово во несвест ќе паднам. ://// *ПетраПанка3 хехехе добредојдееее пак )) *Адела за ушите јас одам редовно на чистење на приватен лекар, но никогаш немам нечистотија, а јас сум одела заради зуењето, не се секирај стави топло на увото и мн помага, а ако не кафетинче и готово. Убави се и стапчињата можеш да пробаш. поздрав
zdravo kako ste mi jas eve ne sum kako sto treba sega vo petokot bev so drugarka mi vo negotino na vlatko lozanovski i se bese ok imav napad od vreme na vreme ama ne obrnuvav vnimanie se bese mnogu ubavo eden moment na drugarka mi i se slosi i naednas kaqko sto stoese padna i nikaden ja nemase se onesvesti i jas ispaniciv zosto prv pat vidov nekoj da se onesvestuva i nezznaev sto da pravam imase edni luge ja dignaa i jna iznesoja nadvor i posle se osvesti ama mnogu me uplasi sega samo taa slika mi se vrte vo glava taa vecer cela vecer ne zaspav cela se tresef pa pisete dunjaq cielp azzura ne me igrajte vise pozzzz ve sakam mnogu
Зоцеее на другаркати можеби , речиси сигурна сум дека и се слошило од преголемата гужва, од тоа што е премногу топло деновиве, самото време допринесува до несвестици кај многу луѓе. Знам дека тешко ти е и дека си се преплашила од несвестицата на другарка ти, но знаеш што таа сега е добро, веднаш штом сте ја изнеле надвор се освестила и сега се е во ред со неа. Сега избриси ја лошарта слика од пред тебе,и нека ти останат само убавите моменти во глава. Еее и ја 2 пати сум паднала во несвест па ништо ни болна сум ништо. Еее гледај само на вести колку луѓе колабираат секојдневно од преголемите горештини и дехидратацијата на телото. Пиј и ти и она мн течности и се ќе биде во ред. Поздрав
Не се секирај Зоце..она што можеш да го направиш е да ја утешиш другарка ти. Прашај ја да не е и таа анксиозна...можеби ќе си кажете една на друга...Кога јас и кажав на мојата другарка (пред 10 год) таа сирота ми рече „леле мислев дека сум сама во ова“...така, долги години се тешевме и надминавме многу голем дел од анксиозноста. Ти не се плаши сега дека и тебе ќе ти се случи слично нешто. Во тесен и топол простор нормално е да му се слоши и на здрав човек...пиј си ја ти терапијата, и ништо нема да ти се случи- ВЕРУВАЈ
девојчиња 240 денари ми побараа во аптека за тие тутурутките за чистење на уши а исти се како тетка ми дома што си прави јас мислев до кај 150 денари се ух па и овие ушиве себични колку се мислат 240 несе пари толку ги купувате и вие или има повеќе производители па јас го начекав најсолениот? пишете ако има поевтини арно ако не ке си правам дома а и пишете како сте ? сигурно претешко од жешкото ... ајде вие кажете си поединечно дека ве сакам и сами си знаете цццццццццммммммммооооооооооокккккккккккккк i извинете што форумов го зачинив со тема уши ама вие сте ми блиски и се разбира вас ке ве прашам и ке ви се пожалам ако и пречи на некоја нека ми каже слободно несе лутам ич оти ве ....? SAKKKKKKKKKKKAAAAAAAMMMMM
Таа цена се движат аделче, тука се од 220-260 денари зависи кои. Амаефикасни се нема да имаш ни болка ни зуење во ушите навистина делуваат. Јас денес сум малку лошо но и д жешкото и од се е ама мора да помине. Ти како си откога беше кај жената осеќаш ли некои симптоми или се исчезна? Позз
Cielo мила немам симптоми на паники но имам и јас тешкотии со жешкото мене ми паѓа притисокот и ми се намалува циркулацијата (отсекогаш така било) сега и со ушите требаше преѓе да си купам такви малце повежбав сега на орбитрек па ми се зголеми циркулацијата ама 3 сати пред тоа лежев кај мене во соба а таа е дирек на сонце и како отепана бев Нема мила човек сега на кого му е се во ред сите се жалат баш сите затоа не очајувај ке помине и ова жешко ( па 40 степени е и камен пука) цмокчиња еден куп
Еее супер барем поголен дел од анксиозноста изчезна, што ме рпави посебно среќна, браво Адела. А жешково време не убива сите, јас сум договорена во 11 да излегувам бидејќи надвор и сега е жешко. Денес цел ден пред клима го преседав и пак ми беше топло. Кученцето мое греотка денес ништо не јадеше само вода душа, и спие, и на нив им влијаат овие горештини. Гушкиииии
адела јас прошлата недела ги земав од зегин се викаат AURIGEN 186 ден.. од фирмата medicus help....pozz