1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Инаку, утре сум на свадба надвор од СК, цело време само мислам како ќе поминам по пат, таму, да не ми се случи нешто!!! И апаратот за притисок ќе си го понесам!

2. Trish

Trish Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    109
    hahaaa staj si go na oro i toj do tebe neka stiska:rofl:

На Vojdana, Nalayan, Scorpio87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Цар, ти благодарам што ме насмеа!!!
    Уште се смеам и си замишљам ситуација.
    :*:*:*

На Trish му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    во таква ситуација јас гледам да зборувам повеќе на било која тема и да се фокусирам на тоа што јас го кажувам или таа/тој ми кажува.. И си се убедуваш себеси дека се е во ред и дека тоа е само моментално, ќќе пројде. И навистина проаѓа.

На Scorpio87 и Krik им се допаѓа ова.
  5. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Od Skopje

6. Trish

Trish Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    109
    Луѓе, дали ви се случило додека возите да забегате толку во мислите што ви се случува во момент додека возите да се сетите дека сте на волан и дека не знаете како сте ги поминале 200-та метри пред малку....????? Мене ми се деси тоа денес...се викам фала богу не се судрив со никого....

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Trish

Trish Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    109
    Кaкo е нa oрo..? Кoлку е притисoкoт?...

8. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245

Мене.
    Тоа ни се случува кога одлетуваме со мислите, додека активностите ги извршуваме механички. Ништо страшно, се случува кај секоја здрава индивидуа. Иако мислиш дека во тие моменти не обрнуваш внимание на активноста која ја извршуваш потсвесниот дел од мозокот е секогаш на alert. Дури и да ти дошла залетана кола ти во дел од секунда во паника ќе направиш нагло движење за да ја свртиш колата и да не се судрите. Ретко кога потсвеста прави грешки. Верувајте во себе.

На Krik и Trish им се допаѓа ова.
  9. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    :*:*:*

На Trish му/ѝ се допаѓа ова.
  10. meli31

meli31 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Krik ti projde li bolkata vo gradite :) mene taman ke mi otide i pak ke mi se vrati :( aj ve molam kazete nekoj dobar psihijatar, jas bev kaj edna i mi dae heleks i seroksat ama mislam deka mi e uste poloso od niv. Tri dena gi pijam i kako celoto telo da mi treperi od sabajle, se mislam da gi prekinam. sakam da odam kaj nekoj psihijatar samo so zborenje da mi pomogne, bez apcinja. Na site da ni bide podobro so poskoro!

11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.415

Се што сакам да кажам.

На Emanuela12 и Nalayan им се допаѓа ова.
  12. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Meli na ad mu treba vreme da pocni da dejstvuva.Jas ja pijam taa terapija.Edno 3nedeli pa posle bev ok.Ako nesakas da pies ad da razgovaras odi na psiholog ne kaj psihijatar.poz i sekoe dobro

13. meli31

meli31 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    I znaci 3 nedeli vaka ke se tresam :) dve nedeli treba da pijam heleks a da produzam so tie seroksat do neznam koga, ama mislam deka nema da izdrzam, mnogu mi e poloso, a doktorkata mi rece posle 2-3 dena ke osetam podobruvanje

14. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Колку многу случаи има со анкс, а си мислам единствена сум.... Вака пред две години имав случај во семејството, се заврши добро но траумата остана, почнав да ги имам сите симптоми на анксиозноста но се правев мн паметна и не отидов веднаш на доктор. Тоа си доведе до страв од дома да испаднам, инсомнија, главоболка итн. Бев кај др Александар марцекиќ стварно е добар, од тогаш една година пијам елисеа од 5мг, мислам дека сум нов човек. Но нападите некогаш се јавуваат... докторот рече апчето делува те смирува, но за да ја победиш анксиозноста треба да работиш на себе..тоа ми е претешко, вчера имав напад во ресторан, мене искрено ми помага кога разговарам за тоа, во моментот кога го имам нападот да му кажам на лицето до мене (секако да е блиска особа) или ако не е блиска порака да напишам. Што и да е ќе помине :)
    Сакам да ве прашам само што користите кога имате несоници а да не е хелекс, лексилиум? Погоре пласифора мислам дека прочитав, па што е тоа како се користи? И дали има некој што пие /пиел елисеа да ми каже на подолг рок како делува?
    Ви благодарам :)

15. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Na sekoja terapija i treba vreme za da deluva. Zasto ne sekas terapija? Jas ne se razbiram mnogu koe za sto e no daj si vreme.
    Mene nekogas mi pominuva nekogas e tuka!!!! Se trudam da ignoriram. Jas bev samo na helex i eve veke dva dena kako ne gi pijam poso podobro se cuvstvuvam. Koga ke pocuvdtvuvam voznemirenost pak ke se napijam..

16. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Zdravo mila, isto I jas se boram na slicen nacin so anksot. Koga sme kaj pasiflora, jas ja korustam, toa e vo shishence so pipeta, kako sirup, tecno e. Jas si go rastvaram vo voda (vo upatstvoto pisuva doziranje, max 20 kapki vo denot). Mene mnogu mi pomaga vo spienjeto. Go kupiv od DM I pak planiram da go kupam. Kisses

На Emanuela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Најдов црвен кантарион, дали некој пиел и како го приготвувал? Искуства?

18. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Од утре ми почнуваат предавањата.
    Не знам како ќе одам, а уште помалку како ќе седам на часови.
    Завчера имав премногу силна дереализација во автобус што едвај издржав!

Не знам што ќе правам луѓе, не знам. Многу се плашам за себе. Времето поминува а ова никако да помине. Немам поим што не е во ред со мене, стварно. Ми доаѓа утре да си ги соберам документите и да се отпишам од факултет. Стварно ми е претешко. ;(

19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    ako piesh AD nemoj crven kantarion da piesh isto i toj ima AD dejstvo i ne se preporacuva zaedno..ako ne piesh AD togash go spremash kako sekoj caj...