Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Tinakaja

Tinakaja Нов член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    A da ve prasam dali.na.nekoj.od vas mu se slucuva postojano kako rabotite okolu vas se nerealni..jas postojano imam custvlo deka rabotite se mrdaat i teloto mi lebdi duri.i.koga spijam mislam.seka spalnata mi.se trese toa trae cel.den

2. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Fala:)

На Tinakaja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319

Korisno video za tie kako mene so opsesivni misli. Devojkata e preslatka I lesno razbirliva. :)

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Ma nema otkazuvanje od fax.Toa e edna i edinstvena rabota za koja sto zalam vo zivotov bev prva godina koga pocna ovaa prokleta anks i napadi na panika ne mozev da doseduvam na predavanja a koga odev na lekar mi vikaa nisto ne ti e ne mi davaa terapija i se otkazav od fakultetot do den denes zalam sto go napraviv toa.Ne ja pravi mojata greska te molam.Znajs deka pomis ova idi pominuva zaminuva pak se vraka ali nemoj radi ovaa sostojba da se otkazuvate.

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dodicka

Dodicka Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3

6. jjovance4

jjovance4 Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Izvinete nova sum vo forumot i sakam da ve prasam mozebi e glupo toa i nekoi citateli ke mi se nasmeat ama ke vi priznaam deka ne moze da mi izleze od glava..seto toa pocna pred 10 godini...sedam pred televizija znam deka bese bas nova godina i se dodeluvaa nagradi na tie zeni koi se porodile tokmu po polnok i gledam zena mnogu slicna na mene,dever mi se nasmea kako ej pa ovaa zena e kako tvoja kopija...i tolku ...a jas imam samo brat i si velam vo potsvesta ova ne e mozno.cel zivot znam i ziveam so roditeli koi se grizat za mene i odkaj toa...neznam sto da napravam dali e nekoja koincidencija ili nesto drugo jas neznam...i otogas me jade toa gi gledam roditelite i neznam kako da im kazam se plasam od reakcija nivna...i pocnav da se somnevam vo svoite roditeli so koi oci go gledat brat mi a kako reagirat na moite baranja.haos luge stanav depresivna i se plasam mnogu..
    Osekam se kako nesto da mi fali...

7. MasterChef..

MasterChef.. Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Kako toa fizicka??imas bolki??

8. MasterChef..

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Vo grudite??

9. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Аха

10. MasterChef..

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Poveke me nervira od sto me boli...
    A dali imas problem da pies alkohol??ja se mislam ako se napija edna rakija ili edno vino i gotov sum...

11. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Јас не пијам алкохол така да не знам што да ти кажам.
    А да, болката е повеќе како тапа болка која живцира:(

12. MasterChef..

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Sto e AD???

13. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Здраво на сите,
    Овде е една девојка која смета дека се изборила со анксиозноста. Во Јули 2016 година прв пат се сретнав со ова чудо и ми беше многу страшно, почна секојдневно да ми се лоши, повракање, чувствување на пулс во стомакот, неконтролирано тресење. Си мислев што ми е мене зошто ова ми се случува, ми стана опсесија и нонстоп барав на интернет што не е во ред со мене. За среќа отидов кај доктор Павлов на кој сум му бескрајно благодарна, ме разбра, ми направи испитувања за хормоните и се испостави дека имам многу високо ниво на адреналин а мн ниско на серотонин и ендорфин. Негов совет беше да вежбам, да спортувам. Си почнав јас со клипчиња на интернет за кардио вежби, со танц, вртев на велосипед, и луѓе за 1 месец се вратив и бев супер. Сеуште вежбам и се чувстувам одлично, да понекогаш ми се враќа тоа чувство и кога го имам си ја уклучувам Yoga with adriene и потполно ме смирува. Сега ова анксиозноста ја има мајка ми и и ја давам целата подршка, ова не е крај на свет не е страшно може да се избориш само треба да веруваш во себе и да работиш на себе, така да не се откажувајте, не сте сами и ова не е посилно од вас :)

На Anie93 и Krik им се допаѓа ова.
  14. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Анти депресив

15. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Koja e cenata na Asentra decki???

16. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво... Вака, мене ми се појави вчера од да речам чиста мира седејки и наспана и разбудена како што треба, притисок малку покачен,., 125 со 90... никогаш сум немала притисок и не мерам во принцип, ама се осеќав лошо некако како никогаш, и сакав да одам да вежбам вечерта но немал сила за тоа.. Се успаничив коа видов притисок пошто тоа одма го поврзувам со срцеви проблеми, и се напнав.. се напив 2 бедоксини и ми спадна покасно, заспав, и денес сабајле коа се разбудив, еден час во кревет ме фатија анксиозни мисли и почнав да размислувам што ми е и од каде сега притисок од нигде никаде... и пак ја натерав мајка ми да ми мери, и покажа 120 со 90.. таа ми вика моментален притисок покачен од што се секираш сега...

И ок си тргна денот дојдов и на работа и се, и еве скоро еден час, имам болка во лева страна од вратот позади, како укоченост болка..и никогаш сум немала ваква болка.., дури и треска осеќам ладно ми е..седам некако издржувам ама се напнав сега трисата болести си помислив од каде ваква нагла промена во здравјево.. дајте совет

17. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Јас ја пијам веќе две години, добро е, на почеток малку глава ме болеше докторот кажа додека се навикнам, нус појави немам. Е сега при промена на време сум изгубена, глава ме боли, слушам ко да не слушам, не сакам да му се навраќам на лексилиумот затоа со б6 ќе пробам, има некој такво искуство при промена на време?

18. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Asentrata bese okolu 90den so recepta koga jas ja piev sea moze i poevtino e, a privatno se poskapi okolu 450den

19. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Море форумџии!!!! Кога препорачувате кантарион...шо не кажете дека у уста не се става:wasntme::worried::wasntme::worried:

20. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    епа се што не е вкусно е здраво и помага;)