Значи колку се осеќам за нигде...депресивно...катастрофа...и глава ме боли секој божји ден, така одеднаш ќе си почне глупа главоболка!!! Ништо не ми се прави, не ми се збори, се ми смета...ХАОС!!!
I ja sum taka nekoi denovi ovie dva dena sum dobar....a znam deka kade i da e ke me plesne pak depresijata.m
Леле луѓенца што да правам? Година дена бев супер, ми се намали терапијата, сега пак ме фаќа лошото од опсесивни мисли, до некоја тага, депресија дури средина на март имам закажано контрола. Дали во пролет ви се влошуваат симптомите како мене?
Шо терапија примаше?да и мене ова време ми смета посебно промената на времето и бидејќи нема мн сонце уште полошо е Зошто неодиш порано на контрола ако имаш потреба?
Терапијата ми е занфекса. Хелексот го отфрчив одамна. Да, може да го побарам докторот порано, ако мора. Не разбирам, сите се радуваат на пролет, јас не, колку и да сакам. Во зима ми беше супер
Овој период лани најужасно ми беше. Значи, кога нема сончеви денови јас премногу лошо се чувствувам, а кога има сонце ми е подобро. Ајде уште еден ипол месец да се издржи. Иначе мене тресењето паниките ми се вратија, дереал. абер нема од поминување. Не можам во автобус да се качам од паники.
Пред колку време направи намалување и колкаво намалува? Па доколку сега брзо го имаш направено намалувањето на антидепресивот, нормално е да се осеќаш полошо извесно време дури не се стабилизираш малце
Па интересното е што уште пред да ја намалам (додека ги дотрошував старите од 75 мг, сега сум на 37,6) ми стана некако полошо. Намалувањето вчера го почнав. Ќе почекам до идната недела, ако не се стабилизирам ќе отидам кај докторот во петок. Фала за поддршката многу ми значи. Не сакам блиските да ги оптоварувам. Штом ми е лошо си ги запишувам симптомите во телефон за да му ги кажам на докторот и ми помага тоа. Како дневник да си водам. Може ли во порака да ми пишеш кај кој доктор одиш?
Денеска ми беше екстра лошо....не заспав цела вечер,на работа не знеав кај терам ама издржав некакоо,болки пак во градите (така нежни колку да те мачат)....ако и вечер нема сон ...лошоооо
На кој начин др. Павлов ти ги измери хормоните за серотонин и ендорфин?? јас незнам досега кај нас да се мерат?
Jas pijam asentra potocno lukseta isto e samo pod drugo ime.Na recepta e 22 den a na privatno 220.Mi dade upat maticnata bev na psihijater mi gi prepisa i sega koga mi zavrsuvaat samo odam kaj maticnata pak da mi gi prepise koga ke mi snema..
Jas mozam da recam deka voglavno dobro se drzev vo pogled na anksioznosta, stravovite mi isceznaa i skoro i da ziveev normalen zivot so mali krizi koi odvreme navreme ke me fatea... E sea posledno vreme,moze dve nedeli negde se osekjam katastrofa, posebno od koa ke stanam pa slednite 3-4 saati sum za nigde. Treska imam skoro celo vreme, zestina vo glavata i liceto, a me trese, bezvolnost, pak nekoi stravovi, glavobolka isto imam skoro sekoj den i nekoe cuvstvo kako mravki da mi lazat niz celo telo...Taman pomisliv dobro se drzam, sekako ne bese sovrseno bidejki spored mene anksot sekogas ostanuva kako nekoja luzna ama ova sea vo posledno vreme neznam kako da si go razjasnam i vo cela ovaa situacija da najdam nesto pozitivno...Nekoj da me posmatra od strana nikad ne bi zabelezal so se slucuva so mene bidejki vo nisto ne se ogranicuvam no ne mi e mirna dusava posledno vreme, celo vreme nesto osekjam ako ne edno,drugo, ako ne drugo treto i taka vo krug a ne gledam nekoja posebna pricina za toa i gnevna sum...
Здраво друштво првпат пишувам овде ...ќе ве замолам за одговори осеќам како нозете без прекин цело време ми Треперат и мн ме иритира тоа дали е анкциозност ова или некој друг проблем сте го имале и вие ова? Исто ми се случува кога преку ден ќе легнам да дремнам како ме буди некој удар веројатно во некој дел од стомакот ваљда желудник како со бокс да удрил некој од што може да е ова фала однапред