Ништо не е Крики, не се секирај. Помина, готово. Сега си дома, земи една чаша чај, пушти си некој убав филм и уживај.
Ne treba sama da go prekinuvas heleksot bez razgovor so psigolog, toa ti go namalkuva postepeno na polovinki pa povremeno za potoa da giotstranis od upotreba ... inaku bilo stetno
Дали и имате почувствувано тежина во градите и како да во шета потоа во грлото па пак во градите , леле бе се изнервирав вчера и сега ме можам да се спасам од оваа тежина , што да правам апчиња не пијам никакви си викам да се напијам чај од кантарион или дијазепам , многу ми е тешко како сто колограми да имам на градите,кажете совет.
Дечки, запознаен ли е некој со EMDR? Тоа е правец во психологијата кој се занимава со процесирање на траумата која ја предизвикала анксиозноста. Ве молам доколку некој има инфо. нека ми се обрати во ЛП.
Колку ми е фино , ма прекрасно ми е кога, после денови анксиозност и overthinking ќе добијам некои 10-15 минути СЛОБОДА. Ете, не знам како, ама ми се случува тоа. И тогаш дишам и си викам: Запамети го ова чувство и живеј така понатаму. Арно ама, нешто ќе ми текне и веќе следниот момент заборавам како е да се биде среќен и за ништо да не се размислува =) .
zdravo na site se izvinuvam shto pishuvam latinica ...Vaka znaci jas imav pishuvana ovde mnogu pati eden mesec bev mn dobro pocuvstvuvav kako edno telo da izleze od moeto i mi bese mnogu polesno duri se cudev i se smeev kako mozam da stradam od opsesivni misli imav strav od ostri predmeti eve od noz osobeno koga ke vidam mislam deka ke povredam nekogo...imam bebe doma se plasham deka ke mu nastetam znaci sama da ostanams so nea vo kukata mi e premnugu strav se plasham deka ke slusnam nekoj glas zemi noz i ubi go deteto ili nekoi slicni raboti a jas kerka mi ja sakam namjmnogu na svet...Znachi mi bese super bev okey eve naednash kkao povtorno da vleze toa sushtestvo vo mene i odma go prepoznavam i sum pretrupena so opsesivni negativni misli....uzasno nes tesko se izdrzuva...Vo momentot sum sama soprugot zamina nedelno vo stranstvo jas i kerka mi sme sami ...baram nekoj da ima vo nase prisustvo placam i ja gushkam posto toa ne sum jas nikako ne sum jas....Se plasham od visocina deka mozebi ke slusnam glas frli se od zgrada ili nesto slicno....Zastashuvacko nesto go molam bog sekoj den i sekoja nok da me stiti od ovie raboti i trebam na kerka mi ...No ete poradi mnogu problemi i traumi namesto da se raduvam vo najubaviot del od zivoto jas stradam i tonam psihicki...piev asentra no zeludnikot mi se unishti deka ne se hranev redovno i piev na gladen stomak a boogami za hrana ne mi teknuva od ovie negativni misli...cesto povrakav ne mozev od krevet da stanam ...bev teska situacija i zatoa morav da gi ostavam apcinjata za da se opravam i fizicki da si go gleda deteto...Ve molam kojmoze nekako da mi pomogne?sovet neshto...imama samo 24 godini premnogu mlada sum da stradam i pokraj se majka sum mlada i trebam na kerka mi....Ve pozdravuvavm site pozdrav golem
vaka najprvo sto treba da napravis da si povikas nekogo sto mislis deka najmnogu bit i pomognal prijatelka drugarka rodnina koja ke ti pravi drustvo ne se grizi nema nisto loso da se sluci istite misli losi gi imav i jas i jas imam bebce pomisluvav deka mozam da mu nastetam i jas pijam asentra i imam problem so zeludnikot no ne bi gi prekinala bez sovet so doktor namaliv 20 kila sega sym 45 no ne bi prekinala apcinjata izleguvaj na prosetki napij se caj od nane pomaga i za zeludnikot no i za ankcioznost jas nautro stanuvam pijam asentra nolpaza i vitamini Oligovit i omega 3 da sega vo momentot sym sama so moeto bebce i si go cyvam i gledam poubavo od bilo koj drug i ne mi e strav a prethodno placev nautroza da ne sum sama da ne ni se sluci nesto loso a toa sto se molis e uste eden dobar pokazatel deka ke pomine zosto gospod e golem i e so vas ti preporacyvam caj od bosilek dokolku imas pij si po edna do dve solji na den ke vidis kolku ke ti bide podobro i pomisluvaj deka ne si edinstvena so ovoj problem ne ima mnogu samo poubavo e sto veke si gi iskazuvame mislite i negativnata energija dodeka ima nekoi sto ne znaat sto im se slucuva nie barem znaeme i priznavame od sto patime Negativna energija pozz i sekoe dobro
Ti blagodaram sto mi odgovori i se tesham koga ke vidam uste nekoj kako mojava situacija... Koj doziveal znae koj ne e daj boze nikogash da ne pocustvuva vakvo nesto... No ete Samo nie mozeme da se razbereme toa sto go imame pocostvuvano, stravot koj ne unishtuva da go narecam opsesiven nerealen strav no sepak go trpime...pozdrav i ti blagodaram mnogu.. Sekoe dobro!
Дечки, ве фаќа некогаш чудна паника при сексуален однос? Се кочите, не знаете што да правите, или да ви доаѓа партнерот да го оставите сам во кревет од мака?
iskreno kazano imam nekoja antipatija sprema seksualen odnos dali e od lekarstvata dali e od nekakva si oddalecenosta od partnerot posle 13 goini brak i tri deca i tri spontani abortusi mene mi e strav uste pred odnost a veke nasred ili na kraj da ne zboruvam po radosno bi go ostavila sam da spie
Миличка исто и јас патам од такви мисли, потполно те сфаќам, не си сама. Неколку недели мине добро па неколку дена полошо и така веќе се навикнав. Но одам редовно на контроли на психијатар и хи слушам неговите совети и си примам терапија. Се ќе биде добро, најди си човек од доверба да се ослониш на него. Гушки
Дали некој бил кај Чадловски во поново време, бидејќи јас бев пред неколку години. Дали сте задоволни?
Јас фала богу немам такви мисли ама стравот го имам, па те разбирам како тие е Само храбро. Поддршка имаш од мене!
Mene izgubenosta i negativni misli me utepaaa denovite... imam nekoe gadno custvo kako glavata da mi tezi kako da ke se pobrkam nemam apetit samo cigari pusam da me cepne nekoj jas strepam..zemav plus i b6 da pijam ednas dnevno neznam kolku ke pomogne. Dali nekoj drug od vas gi ima ovie custva ?
Исто. Изгледа од депресијата и анксиозноста ни е вака. Јас не сум во брак сеуште ама не можам ни да се замислам бидејќи ќе треба многу секс а јас не можам. Дури и врската ќе ја прекинам, катастрофа..
Лус, веројатно мислеше на тоа дека со тек на времето и обврските во бракот и тие активности се намалуваат. Иако, не мора да значи, се е индивидуално.