Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Sexot e lek i spas za ovie raboti, shto povekje primenuvajte go

На LUCI 99, Viki693 и MasterChef.. им се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.879
    Имам читано на упатствата дека лековите антидепресивите намалуваат либидо. На почеток многу се плашев ама еве веќе 6 месеци ги пијам и океј ми е на тоа поле. Валјда се е индивидуално :)

На Scorpio87 и MasterChef.. им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.879
    А инаку, една смешка да споделам со вас. Сега на 1март ќе ми биде anniversary 6 месеци со антидепресиви. Ќе си славам :) :)

На Scorpio87 и Nalayan им се допаѓа ова.
  4. Sweet Justice

Sweet Justice Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    47
    Кој апчиња (без рецепт) се најефикасни за несоница?
    Диазепам од 2 mg пијам веќе неколку дена, ништо живо да заспијам и многу сум напнат и нервозен?
    Please, help ...

5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.879
    А да ја истрошиш енергијата пред спиење? :)

6. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245

Покани ги на чашка винце со руска салатка и ордевер. :D

На Scorpio87, Sunkrik и Anie93 им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.879
    Нели не смееме да пиеме винце со нив? Хихих :)

На saricka 86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Хаха да на тоа мислев:) Индивидуално е... Повеќе сакав да се пошегувам на темава отколку нешто друго:)

9. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Смееме ама по малку. Иако, за тоа најдобро би било да го прашаш психијатарот.

10. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Da i treperenjeto e del odanksioznosta...anksioznosta moze da predizvikuva fizicki simptomi od glava do peti bukvalno raboti sto ne bi mozele da zamislime deka se od anksioznost. Kolku poveke vnimanie obrnuvas na treperenjeto tolku poveke ke go cuvstvuvas...znaci samo opusteno i ignore i ke pomine...kolku poveke se nerviras poveke ke zapagas vo toj magicen krug i novi i novi raboti ke cuvstvuvas.pozz

На Sunkrik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MasterChef..

MasterChef.. Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Чај од маточина....помага

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Бабуш

Бабуш Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво Луѓе на сите јас првпат писшувам на форумов долго читав коментари од тука во многуте коментари пишани најдов утеха па решив и јас да побарам помош.Не ми е дијагнозата Анксиозност мислам потврдена од лекар али по сите симптоми и коментари пишани на форумов се пронаоѓам точно во неа (анкциозност).
    Имено уште од многу одамна незнам почнав да осеќам немир во себе некоја вина некои мисли што постојано ме обвинуваа осеќав грижа на совест а незнаејќи од каде се доаѓа тоа но се справував некако без некое си паничење во себе, не сум човек што сака некој да повреди или да оштети туку напротив верувам во себе верувам во Бога се радувам и на свои и на туѓи успеси и секогаш со позитива со додека еден ден незнам ни од каде дојде ни како јас се изгубив во овој свет и доживеав шок и незнам повеќе дали сум јас тоа.Се се деси точно пред месец ипол чисто онака за Здравје отидов во црква да заплам свеќа за здравје нели и празници Божиќ и се беше ок кога одеднаш таму ми надојдоа некои си црни мисли во главата, прерверзии што неможев никако да ги контролирам и се исплашив многу,од тој ден до ден денес јас неам никаков мир во себе се мислам дека ќе умрам дека господ ќе ме казни дека на најблиските мои ќе им се деси недај боже нешто лошо засрамен сум неможам да ги гледам иконите во очи,да поминувам покрај црква непријатно ми е нонстоп сум обземан со лоши мисли неможам да мислам на љубов,на убави нешта и сите ти е работи измешани ми се емоциите неспијам и кога ке заспијам лоши соништа,кошмари посетив психолог меѓутоа тоа е само разговор и мислам дека и не ми помага баш нешто превише за да го поминам овој лош период али стварно совети би ми дошле многу добро и кој и на каков било начин нека ми каже што да правам и како да издржам пошто веќе имам чувство дека полудувам ... и дали психијатар и лекарства би биле втор план , веќе сам користам дијазепам од 2мг има подобруванје но тоа е моментално и по кратко време пак исто но мислам дека не решението и во тоа ... Се извинувам за долгиот коментар но стварно ми е неопходна помош фала однапред ...

13. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Ke ti pisam vo inbox

14. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Denes pravev krvna slika i helikobakteri mi e pozitivna. Dokolku ima nekoj neka mi pise lp sakam da prasam nesto. Sry so tuka pisam ama nemozev da najdam takov naslov :)

15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.415
    Ќе ве молам може ли да ми препорачате добар психијатар конкретно за анксиозноста и депресијава.
    Одев подолг период приватно кај една психијатарка, нема да ја именувам, ама воопшто не бев задоволна. Во периодот кога на тетка ми и открија рак многу ми беше тешко, и бев кај неа да разговарам за проблемот. И она ми рече најноншалантно па добро де што ако умре тетка ти? Големо чудо. Многу се изреволтирав и еве од мај немам отидено на психијатар, а на антидепресиви сум не смеам да се оставам така.

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  16. principessa123

principessa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    dr jasmina se naoga vo sk kaj zelen pazar 11 oktomvri

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245

Слободно именувај ја, да се знае
    за никогаш никој од нас да не дојде во контакт со такво ѓубре! Многу ми е жал Шери, се надевам дека ќе се реши проблемот. Доколку имате потреба од државен психолог можам да ви дадам предлог. Јас сега скоро тргнав кај една жена психолог и од првата средба може да кажам дека делува одговорно и шрофесионално. Не се плаќа многу околу 250 денари е, а се наоѓа во советувалиштето кај Симпо. Доколку имам позитивни искуства со задоволство би ви ја препорачала.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    После 5 години на темава.. Ве молам за помош, очајна сум.
    Додека студирав имав помали напади на паника, се препотував додека имавме крајни презентации на крај на година, избегав да одам по кафинња на дејтови бидејки многу ми се тресеа рацете и уште повеќе паничев кога некој ќе приметеше дека не сум опуштена на нормална работа.
    Се тоа СКРОЗ надминав без лекови (сменив друштва, дипломирав, па магистрирав) се запознав со сегашниот дечко, почнавме полека да се гледаме, да излегуваме заеднички во парови со негови пријатели и заљубеноста ми помогна ова чума да ја заборавам.

Fast forward...Сега, после 2 години кога со истиот тој дечко веќе можеби 6 месеци уназад имаме некои глупави проблеми што мене лично многу ме погодуваат, преосетлива сум, пре приврзана сум за него, и во последно време почнав многу бурно на глупави работи да реагирам плашејки се да не го изгубам.
    На крај на летото имавме 1 многу лоша караница па се смирувавме ама од тогаш како нешто да е скршено во мене, а сепак неможам не сум спремна да раскинам и да го оставам да си тера по својот пак. Премногу го сакам. Да кажеме 2016 ми беше премногу стресна година, многу лоши работи се сличија за кратко време. Изгубив важни личности, моите родители ги прогласија за технолошки вишок на работа, некако многу работи ми се собраа наеднаш. Последниов период исто така ми беше стресен и со работа, на едно место после кратко време си дадов отказ, на новово сум веќе неколку месеци вработена во ревизија (кој ја знае работата знае дека е прилично стресна, со заглавување многу на работа и работа по цели викенди од дома).

Од декември (прво ретко) почна да ми се јавуваат страшни напади на паника (барем јас се тешам дека е тоа, а не срцев проблем) навечер наеднаш без причина срцето почнува како лудо да ми чука, губам здив и скокам од кревет како најстрашнот кошмар да сум го имала. А иронијата да е поголема ништо не паметам што сонувам. Исто од минатата недела имав некои недоразбирања со дечко ми, и два вечери по ред, неможам да заспијам а кога ќе заспијам после 1 саат или сред ноќ се будам со ненормални тахикардии. Премногу чести станаа нападиве, секоја или секоја втора вечер. А преморена сум.
    Ми е страв да не имам некој срцев проблем?
    Ја од кога се знам се стресувам на се и сешто ама ова е премногу.
    Мртва уморна сум со по 2 саати спиење буквално, а страв ми е да заспијам бидеки се осеќам како пред добивање на срцев удар. Пред 2 саати си легнав мртва уморна и сега скокајки станав од кревет и прв пат после незнам колку време се напив дијазепам.. и не осеќам омалаксаност.

Дали некој поминал низ истово? Како ги решавате неочекуваните тахикардии? За вежбање пред спиење навистина немам сили дома дури во 7 ипол си доаѓам од работа, анемична сум и незнам кои вежби би ги правела за да се опуштам малку..

Бидете ми поздравени.

Последна измена: 22 февруари 2017
  19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.879
    Ај да ти е мирна душата направи си едно ЕКГ па ако треба ќе ти дадат упат за ехо на срце :)

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    isti simptomi gi imav i jas praveno ekg i praveno i eho na srce bez nikakvi simptomi na bolest na srce samo rezultat na stres ili premorenost eve denes posle dvA MESECI RAAT SE POJAVI TAHIKRDIJA PIJAM INACE ASENTRAi dizepam i mi prepisa internist nebilet 1/2 tableta sekoe utro zosto mu rekov zagrizena sum iza pulsot i mi rece greska pravam sto ti davam beta blokator zosto tebe ti e na stresna situacija nemas problem so srce od koga pocnav so AD gi namaliv nebiletot sekoj vtor den da pijam zosto ne biva naednas da se prekinat pa posle pocna da mi paga epten pulsot i dva dena ne gi piev i denes posle prosetka od dva saati se vrativ doma so tahikardija znaci od premorenost a toa sto se budis mislam deka e od stres znam kako e jas imav i nagon za povrakanje eve se napiv diazepam cetvrtina nebilet i legnav da se odmoram inaku mi dojde nekoja nervoza i pecenje vo vratot i vo gradite sto e rezulttat na panicen napad no sreka traese kratko sega sum posmirena

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.