Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. principessa123

principessa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    Za toa sme tuka da spodeluvame,da se sovetuvame i da si pomagame edni so drugi i da se borime zaedno!!!pozz sekoe dobro

На Sunkrik и Bojanvli им се допаѓа ова.
  2. principessa123

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    https://zk.mk/d-r-pavlov eve ja poliklinkiata

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.879
    A Дијазепам на своја рака си пиеш?

4. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    site vie sto pisuvate tuka.....se borite vo bukvalna smisla......se dodeka eden den ne krenite race i ke vi se smaci od borba.....ete togas ke bidete podobri ......a ova "sranje"....ke go prebroduvate od licnoto iskustvo na borba.....i koga ke vi bide i macno i tesko .....togas polesno ke vi bide ...bidejki togas ke imate nauceno KAKO TREBA!!!!!.....pozdravce!!!:muscle::muscle::muscle::D

На Nevergiveup1 и Sunkrik им се допаѓа ова.
  5. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Приметив дека кога имам премногу обврски и немам време да мислам на глупостиве подобро ми е. Ама!!!!!! Ќе си речам чекај бе денес немав ни еден симптом. ... Одма има некој, ќе почнат да доаѓаат мислите и симптомите и готово!!! Пак се од почеток!

На mistrivce и principessa123 им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Често наидувам на девојкава, се со мисла да го бапнам линкот овде. Мислам дека целиот канал е за анксиозност и панични напади. Можеби ќе ви користи, разгледајте.

7. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Мене хелелс ми е тoп. Нaјдoбрo ми пријa oд сите aнксиoлитици. 0.5 мг. Цел терет ми гo симнувa, и не ме зaшеметувa. А друже, чим прaвиш муaбет зa секс, пa тене и не ти е мнoгу лoшo. Јaс вo aкутнa фaзa единствени две желби ми беa, дa не умрaм, и дa не пoлудaм. Секс ни нa крaј пaмет не ми пaднa сo месеци.
    Али, тoa е дoбaр знaк кaј тебе. Сaмo нaпред.

Последна измена: 25 февруари 2017
    На Nalayan, MasterChef.., Sunkrik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. principessa123

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    istata sum,ista!!

На Bojanvli, mistrivce, MasterChef.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sweet Justice

Sweet Justice Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    47
    Да

10. Nevergiveup1

Nevergiveup1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    333
    а да си земиш ти депрозел приватно се продават, л теанин може да си го порачаш од ebay да почниш да спортуваш, да си фатиш дечко и да не се замараш со scfi работи

11. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.014
    Дали има некој почувствувано како да му пулсира долната вилица?

12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.879
    Дечки одете на балет дефинитивно работа што најмногу ме опуштила за време на анкс и депресија :)

13. Trish

Trish Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    109
    Jas da.
    Ednas mi se desi toa navecer koga ke ja stavev glavata na pernica i taka sekoja vecer 2-3 nedeli i potoa mi pomina koga mi ja smenia terapijata...Piev haldol, a potoa risperidon i mi pomina....

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Прво, не знам колку си запознаена со фактот дека не смеат да се зимаат лекови без консултација со психијатар, особено доколку некој веќе зима некаква терапија.

Друго, при трауматско доживување кое ја поттикнало анксиозноста мора да се бара коренот на проблемот. Јас само предложив решение за кое сеуште нема егзактни медицински докази, но неговата имплементација би можела да послужи во иднина. Прочитај некои медицински извештаи во кои пишува дека кај многумина помогнала хипнозата при разрешување или значително подобрување на ваквите состојби, иако не се знае како точно тоа се случило. Меѓудругото, во голем број европски клиники хипнозата се користи како терапија, само во Македонија е ова сеуште табу тема па, ваквиот пристап го припишуваме на научната фантастика.

Спортот секако помага за ослободување од вишокот енергија и напнатост но, повторно не ја решава суштината.

На Meckicja, Scorpio87 и mistrivce им се допаѓа ова.
  15. Bojanvli

Bojanvli Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    14
    da i mene isto mi se slucuva od ponedelnik do petok dodeka sum na uciliste dobro a mi tekne deka treba da odam doma odma me faka strav deka ke ostanam sam i ke mi se vratat mislite a sabota i nedela nemozam da izdrzam lelele a sto e najloso nemozeme care nekoe da najdeme i da se oslobidime ednas za sekogas !!

16. Bojanvli

Bojanvli Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    14
    Videte sakam da razgovaram i da vi kazam koe i video da go vidam vo vrska so ovaa tema ili na internet da citam segde vikaat deka treba da se prifatat mislite i anksioznosta i deka pominuva sakam da prasam dali nekoj go ima probano toa i dali pomaga i dali ima nekoj ovde sto uspeal pva da go nadmine !?? Jas licno da vi kazam resiv da gi prifatam mislite i ankisoznosta i da vi kazam edna nedela bese taka i vidov uspeh ama koga otidov na psihijatar koga pocnav da raskazuvam pak mi se vratija mislite i stravot !! :tmi::tmi::tmi:

На principessa123 и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  17. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    FB_IMG_1488110969615.jpg

На Sunkrik и Bojanvli им се допаѓа ова.
  18. Blondince

Blondince Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    18
    Феминки ајде малце помош од ваше искуство. Препорачајте ми добар психијатар или психолог. Две години можеби и повеќе пробувам сама да се изборам со ова. Ги имам направено сите снимања, сите тестови, се што беше потребно за да се уверам дека немам некоја сериозна болест, долг период повраќав, мислев дека ќе умрам, не можев да земам воздух и поради сето тоа што било и сеуште трае наидувам на проблем на одржување на врски со луѓе, а тоа не можам да го дозволам. Ми останува да се обидам со посета на психијатар или психолог. Предлози?

19. Bojanvli

Bojanvli Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    14
    Vidi spored mene treba da si odis na lekar za stomakot na snimanje nekoe nema od sto da se plasis ako dosega kade sto si bila ti kazale dela nema nesto seriozno

20. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Значи многу се нервирам кога ќе прочитам некои глупости за тоа дека лековите не делувале, треба само да вежбате, да сте активни блабла. Алооо ние не сме заостанати! На кого му продаваат вакви финти? Стварно се нервирам. Као ние глупи сме, не знаеме дека треба да мислиме позитивно. Со кое право изиграваат паметни? Јас во лошите денови едвај станувам од кревет, се молам да не полудам, едвај одржувам конверзација!

На Meckicja, Viki693, Бабуш и 5 други им се допаѓа ова.