^ Потполно се согласувам со Шкорпи. Јас инаку сум петти ден на асентра и не се чувствувам баш најдобро. Дереализацијата ме мачи, опсесивните мисли, ќе полудам. Не знам до кога ќе се плашам од сопствените мисли, животот ми оди а јас не можам да функционирам. Вчера бев на гости, едвај издржав, добив и паничен па морав да се напијам хелекс. Денес сум цел ден дома, и згора на тоа другарка ми се лути зошто не сум и се јавувала и одговарала на пораките, а не знае во каква состојба сум, ми доаѓа да умрам. Се молам искрено од срце ова да ми помине и на мене и на сите вас, зошто ова не е живот, туку преживување. Жално за овие наши години, ама тоа е.
Не губи надеж, дај му време на лекот да делува. Ако нема подобрувања, може треба поголема доза или друг лек. Биди храбра, сите се мачиме со истото
Бев. Желудник, бубрези, тироидна жлезда, глава, бели дробови и дишни патишта, алерго тестови, кардиолог. Поентата е што мене не ми се случува од прејадување, туку од емоции, мисли, паника, стрес така да не знам која е поентата кога веќе наведов дека се што требало сум направила и сум свесна за својата состојба и за тоа дека ми е потребна мала помош.
Glej ne vikam deka jas ne se plasam od mislite ama ne veruvaj ne im davaj tolkavo znacenje toa e samo custvo misla ne e realnost a nema ni da stane razmisli kakvi se ljuge ima po avetov kakva siromastija beda ima ljuge koi se molat da se na tvoe mesto zatoa bidi srekna za toa sto sega go imas sekogas gledaj casata kolku e polna a ne kolku prazna ova ti go kazuvam za da ti olesni!!
Сестро, извини вака шо мора да те наречам, машко сум, анксиозен од 17 години, ја ти давам решение кое е достапно у нашта држава и од мене проверено не викам дека работе 100 % ама овозможува да си го живејш животот како така,твое е дали че прифатиш или не. Мене лично како личност не ме интересира дали може мене ме интересира шо може да се напрае ја не делувам на можности ја ти кажувам веќе проверени факти и ти кажав шо да напрајш за да ти биде подобро и пак че повторам (и да знам дека различно делуват ад кај секоа личност ама овие моментално ти се најдобри во светот, не создават зависност, и шо е најбитното кај мене помагат, можиш да пробаш може и тебе че ти помогнат) значи депрозел, л теанин, спорт, најди си дечко т.е немора да го бараш остави времето да ти каже со кој че го поминуваш животот заедно. Друга работа шо треба да а напрајш е да не чачкаш за анксиозноста по интернет портали (на пример ја идам тука на 5-6 месеца еднаш да понапишам вака по еден пост или реплика со надеж дека некој поинтелегентен(анксиозен у права смисла каа шо си ти,) че го виде и че најде решение како да се носе со животот, трета работа шо треба да напрајш е да фаниш да читаш некои книги каа шо е калугерот шо го продаде своето ферари и останати книги со таква содржина иам ја закачено тука на оваа страна само незнам баш коа точно беше да си ги симниш пдф верзија, и последно и најбитно е push u r self. или . Ако имаш нешто да прашаш слободно че навратам и утре и после 6 месеца здравје.
И јас се согласувам, пак ќе кажам ако сте дошле до панични напди и лоши опсесивни мисли мора да се пијат лекови, а пак ќе кажам само 40% е до лековите 60% до Вас самите. Но, дека делуваат навистина делуваат. Само за кого како, секој лек кај секого различно делува. Има изобилие од препарати секој може да си го најде свој лек.
Nalayan напиша: ↑ Прво, не знам колку си запознаена со фактот дека не смеат да се зимаат лекови без консултација со психијатар, особено доколку некој веќе зима некаква терапија. Друго, при трауматско доживување кое ја поттикнало анксиозноста мора да се бара коренот на проблемот. Јас само предложив решение за кое сеуште нема егзактни медицински докази, но неговата имплементација би можела да послужи во иднина. Прочитај некои медицински извештаи во кои пишува дека кај многумина помогнала хипнозата при разрешување или значително подобрување на ваквите состојби, иако не се знае како точно тоа се случило. Меѓудругото, во голем број европски клиники хипнозата се користи како терапија, само во Македонија е ова сеуште табу тема па, ваквиот пристап го припишуваме на научната фантастика. Спортот секако помага за ослободување од вишокот енергија и напнатост но, повторно не ја решава суштината. Ама речник.... Налајан, слободно читај си на нет и најди си го лекот, не ти треба ваков совет... Ние не сме тука да им препишуваме на луѓево лекови...за тоа е во право тоа го прават психијатрите.... Јас си го најдов скоро мојот лек на интернет, си го прашав психијатарот и ми го препиша покрај тоа што пијам АД и антипсихотик...си го порачав од америка зашто тука го нема...така да за околу 10 дена ќе почнам да го намалувам и АД-то.
Спортот го решава овој проблем ако си упорен .јас кога не вежбам се чувствувам многу лошо ,затоа сега редовно практикувам спорт ,за ова слушав еден српски психолог кој самиот се извлекол од оваа состојба,за оваа состојба никако мирување никако мрзерливост само активни,ако и легниме на анксиозноста ке не докрајчи.
Izaziva PTSP i anksiozne poremećaje “Potencijalne posljedice uvelike variraju. Mogu izazvati anksioznost, strah, usamljenost, napadaje panike, a najgori je PTSP. Uočen je kod vrlo malog broja pacijenata, ali je vrlo težak” upozarava dr, Cole. Zato liječnici, čim im se pacijent požali na intraoperativnu svjesnost, nastoje ga uputiti na terapiju kako se sjećanja ne bi ugradila u trajnu memoriju i postala teška trauma. Najdov nesto od sto bi mozelo da dojde do mojata situacija posledica od anestezija mozebi nekoj ke se prepoznae istoto mi se sluci mene i toa dve opsti anestezii dva carski reza na prvata budenje pred krajot a so vtorata budenje na sred operacija
Ја пре би рекла да си отвориме еден партиски штаб. Ем ќе се излечиме од муки занимавајќи се со политика, ем како нова опција (ако не одберат) може и ќе ја опраиме државата.
После месец па и повеќе, континуирано супер ми беше се, последниве 3-4 дена пак ми е недобро стравввв ми е
Да бе, чудна работа, штом осетам топол пролетен ветер одма под автоматизам ми доаѓа некој немир, возбуда, кој го знае што е. Некаде прочитав дека симптомите на анксот се појачуваат во пролет, кај мене дефинитивно е така, сама сум си осетила, секоја пролет истото.