Kade procita deka od ova moze da se umre? Kako trajni posledici na mozokot? I mene tatko mi mi vikase odi za vo bardovci si na seta maka ama eve pominaja 15god.ne sum bila ni bardovci nit sum umrena nit mi fali nesto.Btw koga bese kaj cadlovski dali raboti uste jas odev kaj negi pred 8god.bev prezadovolna isto mi dade seroxat i leksiluim. Pijaj si ja redovni terapijata i pravi raboti sto te pravat srekna.
И јас некогаш кога ке се изнервирам му викам ке завршам во лудница а дечкоми знае дека нема шанси од анксиозност да се заврши во лудница , па ме зафркава ми вика вокоја лудница ке одиш во долната или во горната , а мене ме фаќа смеа тогаш и на цела мака ке се изнасмеам
Да, работи. Како не. Супер, чоек е... Мафија е... Насмеан, ведар, ми се изнасмеа ко ме виде.... Пак ми вели? Шо ми идиш по 5 години... Нешто се нашалив, ми вели супер си, ќе мора на терапија само... До каде си ти со анксиозноста? Подобра си?
http://www.imdb.com/list/ls070375095/ Од една страна сум горда.... Не смее биле сами.... Гледам дека најголемите ѕвезди ги фаќа ова..
Не знам. Првиот напад го добив за време на нормално пиење кафе. Никаков стрес ниту некоја поголема промена периодот претходно. Освен ако се важат стресови и трауми од детство. Стварно не знам. Не знам ниту дали е анксиозност или од нешто сум стварно болна. Првите денови "умирав" од срце секој ден. Сега умирам" од друго секој ден.
Lele neznam pa vidi jas sum vo anksioznost ama od nekakva pricina ama ti od nisto neznam sto da ti kazam samo nemoj da razmisluvas premnogu i sportuvaj druzi se i slicno se nadevam ke ti pomine
Abe vidi taka ama na niv toa im se slucuva bidejki imaat pari imaat videno nisto ne im e poveke interesno i pagaat u depresija toa se slucuva kaj sekoja vtora poznata licnost !
Имав анксиозност порано, како помала. Но никогаш со вакви симптоми. Само тахикардија и негативни мисли. Можев да контролирам. Причината за тогаш ја знам. А ова сега, е страшно. Не знам зашо ваква состојба би ми се повторила и тоа влошена. Веројатно би требало да има нешто што го поттикнало тоа.
Podobra kako da ne tuku toa e ne i pridavam mnogu znacenje otkako se porodiv. So sin mi natamu navamu redovna terapija..... Tuku sakam oak da pojdam kaj cadlovsku a pred 5god.sto terapija ti dade istata?
Да.Ама јас одев и по бајачки и поќе од бајачката ми помина искрено... Еве нешто што најдов совети http://tinybuddha.com/topic/anxiety-success-stories/
Ни се умира од ова...ни се полудува. Ама многу се создреува. После 10 тешки години со анксиозноста сега сум нова личност. Многу по храбра и од претходно.
Како помала имав социјална анксиозност која успеав да ја победам. Тешко ми беше, имаше периоди кога одев 1 чекор напред, 2 назад, но се борев и никогаш не се откажав.
Lianna Anna Skroz istite simptomi gi imam kako tebe, posebno ovie denovi so grcenje na muskulite po celo telo. igranje na istite i trpnenje posebno prsti na race i noze. Mnogu mi e strav, mislam deka e povrzano so multipleks skleroza, vcera bev na pregled, mi rece deka e od nedostatok na vitamini i sega cekam na analiza na krvta ama mene mi e mnogu strav bidejki i vratot me boli i kicmata (((((((((((((
i ja gi imam istite simptomi, posebno ovie denovi, trpnenje na ekstremitetite, zdrvuvanje na lice, jazik, vilica, prsti... ah
Море што му се плашиме што сака нека биде, и така од животот никој никој жив не излегол колку му се плашиме толку ни е полошо .
Taka e samoj jas i porano imav vakvi problemi pred dve godini i posle koga vidov za gluposti kako mi pominalo vremeto so macenje samo da vi kazam toa mi pomina otkako otidov na odmor i se vrativ tie misli ne mi se povtorija i sega koga ke se potsetam ne mi znacat tolku kako toga ama pa se plasam pak da ne se sluci spored mislam da batalime i apcinja da ne se trueme tuku da se potrudime da go zaboravime da go prifatime toa i so tek na vremeto ke pomine mene nekogas kolku loso mi stanuva mi se ide da se kacam na planina i da se deram dodeka mozam kolku mi e ubavo koga se zanimavam na primer so nesto ama a se potsetam kako mi bilo i deka go nemam reseno toa odma se punam so negativna energija i osekam macnina vo zeludnikot
Јас пак од леукемија се плашам. Или нешто страшно на бели дробови, на коски. Сакам на понатамошни испитувања, а искрено ме плаши истото. Од малку покачени леукоцити после резулатите од крвна слика, почна ова пак. За волја на вистината, бев тогаш настината. Немав ниту еден симптом после резултатите за срце. Ама ете, се сетив на леукоцитите и почна се ова пак. Особено трнење, здрвување и сл. Сега почнува и цело тело да ме чеша. Иначе, околу витамините, недостаток на магнезиум и тоа како го предизвикува ова. Јас секако дека мислам на најлошото. На жалост. Имам и јас болки во вратот и во кичмата. Уствари, не знам дали има некој дел што не ме боли.