Не успеав долго да не влегувам на форумов, па еве ме пак Се осеќам незнам ни самата како... не можам да опишам, неубаво, не сум нервозна немам панични напади, само вознемиреност и страв од секој нов ден...Толку грозно чувство е што не знам ни воопшто дали некој може да ме разбере... ужас
Да ви се пофалам јас вечерва издржам на забава во дискотека, а сакав да откажам пошто мислев дека нема да издржам. Така да, биче боље
Premnogu!!!! veke nedela ipol kako vo trans...Mi se blizi kolokviumska nedela me jade strav, stres mislam deka se vo voda ke otide trudot do sega
Денес за никаде, на работа едвај функционирам. Притисокот ми беше покачен сабајле. Прочитав и меѓу другото дека болка во рака може да е предзнак на мозочен удар. Покачен притисок, главоболка, трнење и болка во раката и се си поврзав...готова сум, мислам дека ќе добијам мозочен
Ништо не ти е. Се е од анкс. Не читај симптоми, јас така што се не си дијагностицирав. Еве сега читам што си пишала и одма си викам, ете и мене ми е тоа. Иначе, за да се смириш, секогаш можеш да направиш преглед.
Напната сум од сабајле, неможам да дишам се гушам на долната вилица како некој притисок чувствувам , незнам дали времето да го укривувам или мојот мозок , сепак мислам дека нема врска времето се се одвива во нас а не надвор од нас.
Здраво дечки. Овој проблем го имам подолго време мислам, а пред еден месец веќе и им кажав на моите. Чуствував тресење на рацете и нозете и тоа ми влеваше страв и кога почнав да читам симптоми на нет. најдов дека уствари какви не болести имам. Отидов на лекар испитав крв, срце.. Се е во ред. И малку се смирив психички, но го осеќам срцето како ми лупа по целото тело, и како да осеќам некоја несигурност, тресење на нозете преку цел ден, и како некој вид слабост. Дали ви се случува тоа на некој, и дали е последица на анксизноста, или да барам пак симптоми? Хаха позз до сите
Друагари, еве шо ми се случува. Пошо откако ми почна анксот имам проблеми и со притисокот ( не знам што почна прво и што е причина а што последица), а мене ми е страшно страв од висок притисок. Не сакам никој да ми мери, само сама. Како да ми е срам ако некој види дека е висок. Не знам како да го окаректизирам тоа чувство освен срам. Јас пошо работам кај што може да си го проверам притисокот, чекам никој да нема за да измерам. Не знам како да опишам ова е многу глупо. Ко да имам лепра па не кажувам да не бегаат сите од мене. Што е ова луѓе, зашто е ова вака? Ме разбира ли некој?
Devojki, dali vi se slucuva za moment da se pozuvstvuvate kako isplaseno, zadisano, kako stvarno od nesto da ste isplaseni, a toa nesto vsusnost ne postoi.Trae nekolku minutki i pominuva... I dali vi se slucuva da ne uzivate vo nisto, primer i koga se cuvstvuvate zdravstveno sovrseno, sepak da osekjate kako nekoja kocnica, praznina i neispolnetost i ne uzivate vo nisto?
Мене ми се случуваше истото кога почна анксот. Опседната бев со притисокот и го мерев на секои 15 минути. Бре и помалку. И не сакав никој да види. Цело време гледав да сум сама во соба или идев во друга соба. Не можам да го опишам чувството. Ама не чувствав срам. Нешто можеби во стилот страв. Можеби поради тоа што очекував прашање зашто цело време мериш присток ?! Како луда да сум. Повеќе ми беше како опсесија. А криењето не знам што. Не знам, ама те разбирам. Навистина чудно. Јас престанав со тоа после резултатите од лекар.
Леле добро е не сум сама!!!! Баш така како шо кажуваш може е и страв. А на лекар шо ти рекоа? Јас денес кога бев на лекар ми беше покачен ама мислам дека ми е од страв за тоа шо ќе ми го кажат. Најмногу ме плаши што сум под терапија а пак се качува. Ма више појма немам. А и три - четири дена ми се затнати ушите и ме болат дури.
На лекар секогаш тврдат дека е се во ред и дека е се од нервите. Фала богу сите резултати до сега се во ред. Јас не сум на терапија. Имам уште некој ден до терминот за психијатар. Имам страшна физчка симптоматика. И мене ми е увото затнато. Само едното. Мислам дека е од синусите, оти имам повремено болка, освен во увото и во слепоочницата. Па болка позади увото, како притсок некој. И дел од вратот исто. Или и ова е од анкс. Не знам веќе. Ако и се појавам уште еднаш на докторката, мислам дека отказ ќе си даде. Хахаха. Притисокот дефинитивно може да се покачи од повеќе возбуда, страв и сл. Тоа е исто како кога ти рипа срце 200, за време на напад, а физички е се во ред. Значи ништо страшно не ти е. Јас со овие физички симптоми што ги имам до сега требаше во некоја болница да завршам. Ама еве ме на форум фала богу.