Здраво феминки, Какво искиство имате со чај од камилица? Дали има резултат и смирувачко дејство? Веќе подолго време се мачам со вознемиреност пропратена со секаква физичка болка, крвта, хормони, ехо во ред, а јас секој ден со нова тапа болка. Поради вознемиреноста имам и несоница Ве молам за совет
Најискрено женски,ве молам тие што се во можност нека појдат кај женава,Верувајте каков мир ќе осетите, Мора да одите 3 пати а и погодува некои работи : за минатото и иднината (п.с. ми кажа многу убава вест за брзо ,ви го велам за ваше добор оти јас имам подобрување,а сакам да помогнам и да даде Господ оваа тема никогаш да не се отвори повеќе....Ве сакам
Точно знам на што мислиш. Ми се има случувано на двете нозе. Она кога легнеш да спиеш и ногата ти е буквално restless.. и одеднаш стануваш многу свесен за ногата и почнуваш да се опсесираш околу неа.. и еден куп дијагнози в глава. Анксот е, не се плаши и не му ја мисли. Всушност многу чест симптом е. Ако не можеш да го игнорираш, бар знај дека не е нешто што треба да те плаши. Знам какво е.. иритира.
Zdravo decki, ve citam nekoe vreme, pa sakav da pisam i jas.. Da mi kazete nesto . Pred skoro mesec ipol odejki nakaj doma pocna da mi stanuva loso, ne mozev da disam, mislev ke padnam vo sekoj moment, pocna da mi trne i jazikot odvaj se javiv doma da kazam sto mi e, odvaj zboruvav ama nekako stignav i zavrsiv na dezuren so inekcija i nizok pritisok i se bese OK. Od togas me fati strav da izleguvam cesto od doma, mislev ke mi se slosi pak i ke padnam nekade. Nedela posle toa pocna da me boli glavata eve veke mesec i nedela kako me boli, prvo obicna glavobolka, podocna so pecenje i pritisok vo gorniot del. Otidov na ispituvanja, cistenje usi, krvni sliki dve (Najdobri do sega), revmatologija, nevrologija(pravev eeg izleze uredno, a prethodno mi dadoa vitamini da pijam, koi ne gi piev, samo magnezium piev ) , imunologija(cekam rezultati).. Site mi rekoa od stres ti e toa, napnata si i sega poslednive denovi se cuvstvuvam mnogu zasemeteno, kako da ne sum tuka, kako da neznam zosto sum tuka, me faka panika od toa, mnogu e neprijatno, gledam se okolu sebe, znam se.. Ama kako da neznam, neznam Kako da vi objasnam, ke me razberete sigurno. Dali e vo prasanje Anksioznost? Me ubiva taa izgubenost.... strav mi e da odam nekade.
Ова што го објаснуваш е почеток на анксиозност..Почни нешто да правиш во врска со ова за да не западниш повеќе.Ова чувство на изгубеност,како да не знаеш зошто си тука и дали си стварно е дереализација.Гледај да игнорираш,мене тоа ми е најголемиот проблем.Некоја затупеност во главата,како да не сум доразбудена,како да сонувам. Еден од првите симптоми ми беше исто трнењето на јазикот.Не јадев со денови од страв да не си го голтнам бидеќи не го осеќав.. Пиши ми лп,јас не можам.
Истото го имам и јас како на штрек да ми е ногата и ми се пресекуваат од време на време од колената надолу ама поминува
Очигледно повеќето кои што имаме анксиозност овој месец со многу тешкотии го поминуваме, температурните разлики, денот порасна, пролетта дојде а нас анксиозноста не дрма наместо да уживаме. Толку проблеми овој период нека иде више у п.м. и анкс и све, луѓе и јас коа седам и коа ќе си легнам да спијам чувствувам као тресење на телото, особено ете вратот(мислам на задниот дел од вратот од кај тилот) и нозете на моменти, само коа се движам нормално не осеќам така а кога мирувам повремено се така мие, и кај вас ли е истото? има ли некој од вас кој исто вака му се случувало и послем одредено време дали поминува? како се справувате со ова, мене ме плаши многу вознемирен сум неможам да спијам ради тоа се мислам ова ми е тоа мие, до сеа не ми било вака пијам за смирување б6и магнезиум, валеријана за да можам да се опуштам да заспијам не бива, ако некој од вас не спие и има некаков совет, сугестија, мислење нека пише чаре, малце да ме охрабри.
Значи стварно незнам што да кажам...Анксиозност и панични напади имам веќе 7 месеци ама последниве 4 со изразена физичка симптоматика значи незз веќе колку симптоми и тоа секој ден нов и различен...на 100 доктори бев сите ништо не ти е...еден куп пари приватно фрлив крвни слики, магнетни и емг праев се е најнормално.. Невролошки преглед исто приватно се е во ред...Ко лудача ме гледаат а до душе и така се осеќам...ако знам дека се е во ред зошто не престанува не ми е јасно...уште неможам да сфатам како анксиозноста може да предизвикува ваква симптоматизација...незнам кај терам незнам што да правам...повремено хелекс пијам елицеата не сум ги почнала...и на психијатар и на психолог одев нема кај не сум била...
Здраво дечки, се пронајдов во темата со денови ме мачат овие симтоми мислев дека ме "јади" тешка болест.... ве молам кажете ми како да се справам
Анксиозност е во прашање, не се обвинувај себе и пробај да не ти влијае начинот на кој другите ја гледаат твојата состојба. Тоа е сосема нормално за некој што не поминал низ тоа. Дали паничните напади ти се јавуваат после одредени настани? Би ти препорачала да се обидеш со техники за дишење додека траат нападите, мене премногу ми помигна тоа. Ниту апчињата за смирување не се толку моќни. И секако, дај си време на себе за да ја надминеш оваа состојба. Не се форсирај и пробај да се зафатиш со разни активности што ќе ти го одвлекуваат вниманието, иако знам колку е тешко тоа. Анксиозноста е последица на стресниот начин на живот кој го имаме, живи луѓе сме, нормално е понекогаш организмот така да изреагира како последица на одредени стресови или емотивни состојби.
Luge jas sega poluduvam od ova '' lebdenjevo''. 24/7 go osekjam znaci.. Pa kako da se spravam vekje. Mislam deka ke pocnam pak da mislam deka nekoja bolest e.... :'(
Здраво женски! Последниве неколку недели живеам во агонија. Мислев дека ми се укочува деснава страна од лицето и ми трнеше едната рака. Бев на невролог и од прегледот докторот заклучи декаа немам невролошки проблем. По недела дена отидов на друг невролог. Ми го кажа истото и ме испрати да снимам вратна кичма и излезе спондилоза и дископатија. И двајцата доктори не сакаа да ме испрататт на МР. Последниве неколку дена имам трнци буквално низ цело тело и ме фаќа паника. Најмногу зошто имам мало бебе. Порано страдав од анксиозност. Незнам дали и ова е симптом на тоа или се работи за нешто сериозно.
Stom te snimale znaci stanuva zbor za spondiloza i diskopatija megutoa panikata i stravot si go pravat svoeto...cudni se simptomite na anksioznosta i ponekogas nesvatlivi...kolku poveke mislis na toa i se plasis poveke ke cuvstvuvas i poloso ke ti bide...od iskustvo ti kazuvam...pravi sto ke ti kazat za sreduvanje na diskopatijata i spondilozata i uzivaj ne misli na drugo.
Citam i stvarno mi dojde impuls da vi napisam. Najbitno e da bidete hrabri, da odite napred i koga vi e najtesko i koga vi se vrti i koga ve boli se. Jas imam anksioznost i mi bese strav od se ama naprotiv odev (studiram vo stranstvo, rabotam 2 raboti, svoj biznis, konstanto zboruvam pred mnogu luge). Znaci od mene licno iskustvo e da bidete hrabri, da ne zboruvate za anksioznosta kako bolest, toa e blagoslov (se pojavuva bidejki nesto ne pravite vo sklad so univerzumot). Ve molam prestanete da se truete so apcinja i da odite po psihijatri. Samo najdete ja pricinata zosto se pojavila anksioznosta (dali ste trgnale po los pat, ne ste vo harmonija so prirodata, ne ste zadovolni vo brakot, od rabotata i smenete go toa). Morate da ziveete vo momentot, ne da mislite sto ke bide i kako ke bide ili kako bilo. Od iskustvo mozam da kazam deka sum gi imala site simptomi (sum prezentirala pred 50 dusi i poveke koga sum imala panicen napad vo isto vreme, vrtoglavici i uste nz sto), ama morate da imate cel vo zivotot, da go rabotite toa sto go sakate i da ste mnogu srekni i pozitivni, duri i ako ne se osekate dobro, force yourself. Site luge imaat problemi, ne ste edinstveni. Anks se pojavuva bidejki ste premnogu egocentricni. Eve jas vi kazuvam na site ovde deka ste zdravi i prestanete da se zamarate so nebitni raboti, Zivotot e prekratok za da go trosite odejki po lekari i po psihijatri. <3
Луѓе, дај кажете асолен психолог. Бев кај Чадловски не ни ме ислуша и ми даде пак иста терапија... Ми рече здрава си, ќе ти помине и так леклсиум и сероксат, сум била на та терапија и ништо не ни помогна.. Зато сакам да појдам кај психолог првин. Пишете од кој сте најзадоволни, психолог и психијатар
Не сакам да ја отварам темата не сакам да звучам негативна ама не можам веќе доста е.Зошто се случува ова какви се нашите организми поразлични од другите.Преку глава ми е веќе од панични напади страв и незнам веќе што.Како да те истерам од мене како ти што ми го реметиш секој ден да го минувам во страв .Оди си веќе не те сакам во мене.