Најпрво треба со сигурност да знаеш дали се работи за анксиозност, појди на матичен лекар прво види што ќе ти каже, ке ти даде некое мислење насоки. може ти е само периодот таков, глеј какво е времево. Мој совет тие што повеќе движење во природа, правилен начин на исхрана, внесувај повеќе витамини додатоци на исхрана во смисол витамини А,Б,Ц,Е магнезиум, чаеви валериана, маточина, избегнувај стрес колку можеш зашто во ова лудо време тој е насекаде околку нас
Со ова што го напиша делуваш охрабрувачки барем за мене, браво за тебе значи си силна личност, јас се трудам ама тешко ми иде, колку се трудам да бидам позитивен, среќен и пак еве моменти како сега периодов незнам како да се справам, све е до мислите како да ги насочиме правилно во позитивен правец, еве јас тоа прашувам како? Поздрав
site vie ste hrabri. Koga se custvuvas loso i nesakas da izlezes nadvor, odis, i toa e toa. Koga imas losi misli, odi do kraj, duri i da ti se sluci najlosoto scenario sekogas ke ja imas familijata do tebe. Mislam deka zivotot ne treba da se sfaka tolku ozbilno, if you want something, go get it. period (nema sto da mislis). Rabotata e sto mora da si dades cel, da doznaes sto sakas i kockite ke se namestat.
nie sme poosetlivi od drugite luge, sme poveke introvertni i se grizime sto drugite mislat za nas. Toa e i blagoslov i kletva, zavisi kako gledas na svetot.
Ако размислиме подлабоко и анализираме, навистина има ефект, е сега што е навистина бррррр...језиво...уфф...
Ми помогна ама гледам нешто пак не е ок, пак ќе одам.... Дојдов до заклучок дека морам стил на живеење да сменам.... Не бива вака...премногу мала сум за вакви работи, глупи мисли, самоуништување...
Девојко дај оди си кај психолог,психијатар.Нека ти препишат соодветна терапија и види живот малку доста се мачиш.Твоите од дома нека збораат што сакаат,кога тебе ќе ти е добро нема да ти е воопшто гајле.Јас не знам што родители се тие полни со предрасуди,полни со презир кон тебе,ако не се подобриш во лудница ќе завршиш итн.Не те разбирам па ни тебе искрено,доволно си возрасна,тргни се настрана,фати работи нешто и оддели се..Па да ти кажам никој не е толку онеспособен од состојбава.Ако треба ќе се напијам апче ама ќе отидам на работа,ќе сменам нешто.. Не сакам да судам,ниту пак да се мешам во туѓа манџа пошто самите си знаеме како ни е кога ни е лошо,ама фати го животот за рогови и не се пуштај! Грев ми е сериозно..Многу ми е грев за сите нас тука,ама најмалку што треба да направиме е да се откажеме.
Бев кај Чадловски, ми препиша терапија и ми рече дека сум здрава, чим одам на аеробик, шетам сама, предавам на часови....
Јас бев кај психијатар, за се разговаравме, иако и кажав дека функцинирам најнормално сепак ми даде терапија. Да ти си здрава ми рече, но тие мисли ќе те уништата. Не знам како ќе ми биде под терапија, треба време... Инаку и јас одам на работа, се грижам за семејството, одам на зумба, пешачам...тоа не значи дека е се во ред. Не е се во ред, мислите не ми се во ред!
Треба малку трпение за терапијата..Ако не одговараа таа ќе ви дадат друга.Терапијата не може да излечи но може да крени на нозе.Само трпение,се ќе биде во ред.Сочувствувам со сите вас тука бидеќи и јас сум под терапија.Ние сме здрави,физички ништо не ни фали.Јас и покрај терапијата имам симптоми,напади на паника,моменти кога се осеќам како да нема излез,едноставно не знам во кој ќош да се пикнам.. Се тешам со фактот дека утре е нов ден,утре се ќе биде подобро бидеќи животот не е лош,има само денови кои се лоши.
Jas A jas kako da si pomognam so ovaa nesigurnost, kako struja niz muskulite da mi pominuva i mislam deka me drma levo desno, kako da me pecka niz celo telo... Nozete kako da mi se pritresuvaat, veke ne znam sto mi e.
Само еднаш отидов ди сега, прв пат така кај паихијатар да се задржам долго и да ме испраша од раѓање па до сега... Дали сум задоволна? Ќе видиме!
Превише ја мразам колоквиумска недела, факултетот ми ги истенчува уште толку живците...научено, спремено тип-топ, за на самиот тест да ми се препотуваат раце, да ми се врти во глава, мислам дека нема да успеам солиден резултат да извадам, со другарка заедно учиме значи материјалот ни е исто спремен јас секогаш вадам пониски поени и ме убива, до толку сум глупа, не разбирам основни работи...ме убива паника во битни моменти, ми требаат некои 10-15 мин да се смирам на тестот па да почнам со решавање.