Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Happy face

Happy face Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
    Kaj mene ova e 24/7... Se custvuvam kako da lebdam,kako da tonam... Vekje ne znam sto cuvstvuvam povekje

2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Мед и семе од коприва, сабајле на гладно. По една лажичка.

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Zdravo da ve prasam nesto ja nonstop izmeruvam puls kako i mnogu drugi ama nesto primetiv da meris puls dodeka zboruvas srceto ke ide mnogu pobavno da pulsira.

Samo kaj mene se slucuva ova ili normalno e?

4. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Колку време тебе ти е така ?! Ако немаш промени, подобрување на симптомите, оди на психолог. Тоа не значи дека ќе бидеш на терапија. Ако е ситуацијата тешка, тогаш терапијата што ја имаш само ќе ти пимогне, нема да ти одмогне. Истото не значи дека цел живот ќе бидеш на медикаменти. Ама за тоа само психолог може да ти помогне.

5. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Колку време си на терпија?! Има ли подобрување ?!
    Јас денес 5 дена како примам терапија. Ми се вратија некои симптоми. Нормално помислив дека е од таблетите.

6. Happy face

Happy face Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
    Па можеби еден месец,не примам никаква терапија и не сакам ако сме искрени.

7. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Секоја чест ако се избориш без терапија. Не мислев ништо лошо. Само предложив. Многу ти е остар коментарот. Не ме тепај. ;) Стојам сеуште на тоа дека за ваква состојба е потребен психолог. А секако дека е возможно и без него да се избориш. Се зависи од тоа до кој степен е дојдена анксиозноста. Земај повеќе витамини. Б комплекс или неуробион, магнезиум, калциум, витамин Д. Поздрав.

На MasterSk, Happy face и Smotko им се допаѓа ова.
  8. Smotko

Smotko Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    47
    Se zavisi od nas kolku lekovi sakas zimaj.. Ako ne si odlucna toa da go pobedis niedno apce nemoze da ti pomogne.. A najdobro da posetis psiholog da te nasoci vo koj pravec da odis no sekako bez lekovi..

На MasterSk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Happy face

Happy face Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
    Haha, izvini ne mislev taka da me sfatis. Sakam da probam da... Ako mozam, ako ne sto e toa e. Izvini uste ednas

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Eve tuka moze se da najdete bukvalno preku 100 simptomi na anksioznost sekoj ubavo objasnet i nacini na nadminuvanje
    https://www.anxietycentre.com/

На Lianna Anna и Irida им се допаѓа ова.
  11. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Трета недела, наредната сум на контрола. И се јавив на докторката вика главоболка не би требало да е од терапијата?!

12. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Дали има подобрување? Ма појма немам:(

13. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Медикаментите се за да ги ублажат симптомите. Не верувам дека некој по нив од убавина посегнал. Всушност, ако од истото нема потреба, не верувам дека постои доктор кој без дијагноза би ги препишал. Одење по психијатри и психолози е секако барање помош. После детекцијата на проблемот, и признавање себе си дека истиот постои. Тоа е првата помош. Има луѓе кои гледаат во една точка, луѓе со страшни физички симптоми, а имаат всушност проблем со психоза. Некогаш вербата во себе и психотерапијата не се доволни, исто како што не се доволни само медикаментите. Психата е комплицирана, иако точно, изборот е наш. Дали ние ќе веруваме во позитивното наспроти негативното, дали ќе креираме среќен наспроти несреќен живот. Ама пак ќе речам, се зависи од тоа за каква психоза се работи и колку е длабок проблемот. Терапијата не значи цел живот на истата, напротив, за тоа е тука психологот за помош кога ќе се прекине медикаментната терапија, како и давање насоки низ целосното третирање на проблемот. И јас сум против хемија. Ама од друга страна, подобро да бидам на неа, него да ми се влоши ситуацијата. Да не бидам погрешно разбрана, јас никого не осудувам, ниту убедувам да биде или да не биде на терапија. Има доктори за истото. Секоја чест на оние кои се избориле сами. Мене, никој да не ми е во кожава. Секој по свое убедување и секој за себе најдобро. Поздрав.

На Smotko и Sunkrik им се допаѓа ова.
  14. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    За две недели, а до месец максимум, треба да имаш подобрување. Бар така мене докторот ми кажа.

15. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Тогаш е анксот. Иако се можни нус појави од таблетите. Како и од секое апче всушност. Ама тоа е само додека се навикне организмот. Па пиши инфо.

На Sunkrik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Не немoј вaкви збoрoви "психoзa". Анксиoзнoст се клaсифицирa кaкo неврoзa, a не психoзa. Неврoзaтa е привременa, скoрo и дa не пoстoи чoвек штo не јa пoчувствувaл вo живoтoт, вo пoлесен или пoдлaбoк oблик. Имa oгрoмнa рaзликa меѓу тие 2 терминa. Сo психoзa, не верувaм декa психијaтрите би пуштиле некoј дoмa дa си седи. Не мешaјте бaби и жaби, психoзaтa немa никaквa врскa сo aнксиoзнoст. Чoвек сo aнксиoзнoст и пaнични нaпaди е свесен зa се oкoлу негo и прaвилнo рaсудувa.

На LUCI 99, Sunkrik, Cleonika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Денес нешто сите сакате да ме тепате, или мене така ми се чини. :) Шала на страна. Јас и на психоза мислев. Зборувам општо во постот. Не спомнав анксиозност што секако дека е невроза. Иако ми беше на ум, а заборавив погоре да напоменам за истото. Ја знам разликата. Пак, по кој знае кој пат, имаш право. Поздрав. И без тепачки молим. ;)

18. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Не бе кaкви тепaчки :) Чистo инфoрмaтивнo, oвa зa шсихoзaвa ти е некoе твoе личнo стручнo пoзнaвaње, или штo "си нaчулa" или прoгуглaлa? Штo си пo прoфесијa aкo не е тaјнa? Психoлoг/психијaтaр, или нештo другo.
    No offence, немoј дa ме сфaтиш пoгрешнo вo смисoл декa збoрувaш неoснoвaнo негo aкo си стручнa бaш сaкaм дa си пoмуaбетиме.

19. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Далеку сум јас од стручна на темава и од стручно познавање за истата. Не сум начула од никој, а најмалку пак гуглам. Уф, особено сега не, оти се што ќе прочитам имам. :( Читав порано во слободно време, се од област психологија, парапсихологија, психијатрија.Толку многу ми беше омилено што и матурската на времето ми беше од истиот предмет. И види иронија. Темата беше анксиозност. За сега да искусам на себе. Напоредно многу ме интересираше правото, па се одлучив за истото, а ова првото го оставив како "хоби" за да го баталам по некое време. Каде среќа да бев психолог или психијатар, може сама на себе полесно ќе си помогнев. За муабетење, ич немај гајле. Иако не стручно, сепак, темава "држи" мислења. :)

На Sunkrik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Е дoбрo де, сегa ќе знaеш уште пoубaвo :) А кoгa ќе ти прoјде кризaтa, ќе мoжеш дa им дaвaш сoвети нa блиските зoштo секoј 3-ти или 4- ти денес имa aнксиoзнa сoстoјбa. Прoлaзнo е, don't worry. Всушнoст, тoa не е ништo пoвеќе oд сoстoјбa мa стрaв oд пoдсвест.

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.