1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.434
    Си имам згоден комшија за лов и ич не ми е галје.... 8ef6b8efa29326593c9506200be30359.jpg
    Се шо треба че испијам и направам :)

На mira.mira и Happy face им се допаѓа ова.
  2. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Eve kolku vreme si so anks?

3. Blondince

Blondince Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    18
    Кој психијатар и каде се наоѓа? :)

4. Happy face

Happy face Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
    Skoro 6 meseci, a toa go custvuvam poslednive dva meseci.

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.434
    Дали некој познава некоја др. Васе од Охрид? И дали сте задоволни?

6. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    Како е можно се да ти е во ред да немаш никакви проблеми а да ти е лошо... како изгубена....

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.434
    Имаш проблем што несвесно го избегнуваш или пример нешто ти се случило во минатото и си го потиснала ,тоа е тоа и не сакаш никому да кажеш...а те мачи внатре,јас пример се гледав со некој што се дрогирал и ко дознав се стаписав и сето тоа ми делуваше,бидејќи спиев 2 пати со него и два пати не одеше,значи не треба тоа да го правам, не можам од мене да го одделам,да го поминам тоа...значи си го знам проблемот ,

8. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Zdravo bev vo u sistina preeska oti od vcera imav umorni noze. A sabajle koa stanav glavata kako stegnata i bolese zaedno so celoto telo i primetiv seka smirena koa sum pulsot ide 95/100 a panika malce 130. Idev vo sistina mi rekoa 37 temperatura..pulsot od 130 padna na 100 i pritisokot padna ma 130 80 sea mi e 110/75. Mi dadoa diazapam i za pritisok (neznam dali imase potreba za pritisok). Inace ova takikardijata me plasi pomognete mi zosto? 100 mi e koa lezam i sum smirena..maticnata mi rece krva slika da napraam nekoj virus da ne e ama neznam. Se plasam

9. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Колку често си го проверуваш пулсот? Јас што почесто го проверувам тоа е поубрзан, исто и притисокот...

10. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Sea od koa bev na urgenten i nonstop go proveruvam ama smireno mnogu smireno mi e 100. A ako nesto plasam 120

11. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    И да ти кажам не го проверувај, ти пак ќе го проверуваш. Си знам по себе. Пробај ама навистина пробај да се исконтролираш и да не мислиш на тоа.

На viki_23summ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Istata bev sekoj den odev kaj maticnata EKG normalno ama so tahikardii...tiroidna provereno se e ok. Celo vreme imav tahikardii merev na sekoi 5 min duri mi bese strav po skali da se kacuvam da ne mi bide poloso. Maticnata neznaese so da mi prai mi prepisa Verapamil za srce baba mi gi pie tie...gi pocnav i se iznervirav na 27 god apcinja za srce li ke pijam i gi ostaviv...pocnav da zaboravam nekako i samo od sebe se sredi i pritisokot i tahikardiite...se ni e do mislite.

На viki_23summ и Sunkrik им се допаѓа ова.
  13. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Ne veruvam deka e do mislite ovoj pat duso :/ Samo sto stanav sabajle me bolese celoto telo i glavobolka i mng bev smirena gledam pulsot 100 i taka mi e ne e mnogu do 100 ama se plasam i pak da ne e nesto

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.434
    Дали згрешив што му кажав на машкото шо се гледам дека сум на АД? Го нема да се јави....

15. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Psihosomatikata obicno odi so bolki po celo telo potisnati raboti koa poradi nemoznosta da se resat teloto se spravuva na takov nacin...pri psihosomatika mozes i da se cuvstvuvas smirena i da nemas vo momentot stresovi ili nervozi a sepak da cuvstvuvaa telesni senzacii. I mene mi se slucuvalo nekolku dena celo telo da me boli bukvalno na sekoe mesto...pred 3 dena bev so takvi glavobolki kako vo obrac da mi e glavata cela faca me bolese duri vilica obrazi tilot se mislev deka ke se onesvestam i toa duri bev izlezena ama ne dozvoliv da me isplasi i si terav...me bolese taka 2 dena po edno apce za glava i prestana tolku bese. Mnogu mokjen e umot kolku poveke se fokusiras na nesto toa raste.

На Sunkrik и viki_23summ им се допаѓа ова.
  16. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Mnogu grdo custvo... mi se javi na mn kratok period mene i togas bataliv lekovi i mi projde (moze i na psiha bilo nz) ama pocnav da se prasuvam koja sum so praam... koga zborev imav custvo ko da ne zboram ja ..

17. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Da si napravis krvna slika. Jas imav 95,100,120,140puls napraviv k.s ispadna nizok hemoglobin i nisko zelezo. Otkako pocnav so terapija za krvta mi se potsredi i tahikardijata.

На mira.mira и viki_23summ им се допаѓа ова.
  18. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Napraiv analizi na krvta. Sve e odlicno osven CRP mi e 20. Aj samo koj se razbira da mi kaze sto e ova

Ako znae nekoj nesto za CRP neka pise?

19. Happy face

Happy face Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
  20. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на: