Kога ќе поставете прашање ако за некое време не ви одговори никој, не бидете нестрпливи и не пишувајте нов пост со истото прашање. Коа ќе види некој што се разбира во соодветната проблематика ќе ви одговори.
Здраво девојки, сакам да ве прашам да ми помогнете некако со совети. Брат ми неодамна почна да го фаќа паника кога оди на работа. Има тешка работа не велам не (физичка), но мислам дека многу му влијае врз здравјето. Кога треба да оди на работа почнува стомак да го боли, или кога ќе се каче во автобусот почнува да го облева пот и да се треси. Потоа се смирува. Кога е дома и е слободен се нормално функционира. Правеше проверки на крв во болница и се е во ред. Дали е можно да е психички сето тоа?? Многу се плашам многу за него...
Ако му се случува само тогаш, единствената логика е дека му е психички, ако е во можност да смени работа нека смени.
Оти ми е многу лошо и во одите ми се познава, дами ми се плачи... Притисок во колениците.... Се напив лексилиум од 1,5 подобра сум. Ми е препишаната терапија ама лошо ми дојдете многу ко се напив од Сероксатот ми се гадеше толку многу и не можев да се соземам
Dobrovecer. Znam deka e trnenje na racete i nozete okoto e od stres ama mene denes nekoi 20 pati mi se sluci dali e mozno tolku cesto??
Nema da lezis na bolnica,I moite taka mi vikaa, mnogu si rastrevozena, ke se smiris so vreme, Da mu kazes na decko deka si na ad ne e nisto strasno, poslobodna ke si koga si so nego, a toj kako ke svati neka svati, Dr.vase e odlicen psihijatar
Ти благодарам за поддршката,моментално не сум на АД иако ми се препишани Сероксат од 20 мг и лекслиум од 1,5 бидејќи кога се напив од тие првите,така лошо ми беше,такви нагони на повраќање ,не можев да се соземам иако имав поручано кога ги испив. Срдечен поздрав за мојот психијатар Чадловски,и секоја чест ми е што влегов во канцеларијата на еден од најпознатите психијатри во МКи тоа по не знам кој пат дека бикл,но не ме ислуша а јас едноставно сакам да разговарам да го искоренам ова,од каде доаѓа? како да се справам,слушнав за Др. Васе била добра,па ако можеш да ми кажеш каде се наоѓа? Мислам дека го знам проблемот и го спомнав прретходно,машкото што се гледав е дрогираш кој наводно пуфка марихуана и ставал бело под нос како што ми рече,ама така ме уплаши и му кажав дека тоа го прави од бес и што се не можи да си начука и може да го доведе до оваа моја состојба и да му каажав дека ми се препишани лекарства...и ми рече ти си си крива,се сама си правиш...тоа е...не го обвинувам...да сама су си крива што сум се довела да паднам до толку,а и да најдов на НЕТ дека состојбава се решава со ПСИХОЛОГ кој ќе не упати и секако лекарства ако се потребни,но акцентот е ставен пред се на психологот. Срдечен поздра Стела http://www.anxietycentre.com/anxiety/treatment/best-way-to-overcome-anxiety-disorder.shtml
Мене не ми е јасно што родители се вашите што ви велат ете сега ќе те пикнат во лудница,ќе лежиш на болница,ти нема спас. Од таква куќа одма би избегала.. Ако треба со плачење ќе одам на работа ама па не си дозволувам некој да ми соли над глава со маката што веќе ја имам... Од никој за залак леб не чекам. Дај освести се и земи го животот во твои раце,голема девојка си.
zdravo nema nesto poloso od toa da zives so strav i nemir se zapocna od 15.04.2016 god koga doznav deka imam hasimoto i deka ke mora cel zivot da pijam apcinja padnav vo deprsija se sto pravev citav za taa boles barav lek davav pari po razni prirodni lekovi caevi i poslem sekoje proveruvanje na krvta dali pomognale tie lekovi jas se razocaruvav uste tolku celo vreme vo glavata mi se vrtese prasanjeto zosto bas jas sto tolku zgresiv sto ova bas mene mi se desi mu bev luta na cel svet mu bev luta na gospot duri bojanicata sto ja nosev na rakata ja frliv vo toj ocaj i lutina na zivotot se kaam za seto toa se kaam za sekoja prolena solza se kaam sto ne ja nauciv lekcijata se kaam sto toagas ne svativ deka od se imam poloso ali jas pagajki vo taa depresija piejki razni caevi i dieti zavlegov vo drug problem edna nok dobiv jaki bolki vo stomokot vo glavata mi se vrtea sekavi misli sto li e pa sega zar sega zivotot i novo iskusenie mi dade otidov utredenta na lekar i mi rekoa deka imam kamcinja vo zolckata i deka mora operacija se srusiv sega sum vo nov problem sega sum pak vo panika uste se druzam so stravot a tolku mnogu go mrazam i se bi dala na svetot da si odi od mene sega se plasam od operacija sega se plasam dali ke se razbudam od koga ke me operiraat se plasam da ne umram a ne sakam da umram imam dete od 3 god i tolku mnogu sakam da gledam kako raste se nadev deka ke pomine se vo najdobar red so operacijata ke gi otvoram ocite i ke pocnam nov zivot sekako bez strav......sekoj sovet mi e dobrodojden sega pred operacija
Не е опасна таква операција. Секако дека ќе се разбудиш какви се тие прашања дали ќе се? Се ќе биде добро. Животот ти дава уште едно искушение. Но, го имаш своето дете покрај себе. Биди силна за него! Ехеееј цел живот пред вас. Сигурно ќе дојдат периоди на среќа и безгрижност
Немам пишано на странава не знам од кога. Тоа значи дека анксиозноста е на најниско ниво кај мене. Дремев на форумов 24/7 и се полошо ми беше. Не и обрнувајте внимание на анксиозноста, се е тоа во главата ништо друго. Излегувајте, шетајте, не дремете на форумов по цели денови. Чим јас со 18 години можев да се борам со ова, и вие можете.