Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    само паника , ништо друго ...
    не вреди да си го уништуваш одморот ради тоа ...
    н з дали пиеш апчиња , но пробај со нив да се смириш ...
    позз

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Психа :!: веднаш да престанеш да мислиш, да се спакувач и датргнеш...ништо нема да ти се случи.понеси си нечто за смирување, флаша водичка за по пат, нешто блакце в торба, завали се на седиштето и иииии медитирај.....направи некаков филм , хехеххехех ајде мила..никому не кажувај за стравот и стегни се....
    Поздрав и убав помин!!!! :inlove: :*

На Monk и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  3. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    Abe jas ke odam alii mislitee,si vikamm tamu ako me fatii pa Znaess ufff 5 godini me drzi ovaa krastaa se koga treba da uzivamm ,da pijamm helex po edno 0.25 ali mislitee ,ne davaat da uzivass ,zmaes tie simptomii se javuvaat stalno ,i stravot me pobeduva ali mora napredd nelii ?? Nekoe sovetce plusss

4. 54321

54321 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    450
    Здраво на сите
    Редовно ве читам иако јас го немам овој проблем, но го има моја блиска личност, па сакајќи да помогнам и да разберам читам низ интернетов.
    Имам едно прашање, можеби ќе звучи глупаво, ама... дали жешкото време како што е овие денови ви влијае за зголемување на анксиозноста, бидејќи забележав и лани и сега во овој период промена во однесувањето на оваа личност за која се интересирам, промена во расположението, зголемена депресивност. Дали тоа има врска со жешкото време, или пак можеби е нештоо друго.
    Голем поздрав до сите, посебно за Дуња која ме воодушевува со позитивното размислување и советите. :clap:

5. guzi

guzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    7
    дунја се обидувам да правам како сто ми нареди ама теско ми оди ,посилно е од мене ,мислам дека ке ми се слуци секој момент тоа со го мислаM MI E STAV DA IZLEZA DO TARASA SO MOETO DETE,SO е ова како да го победам се обидувам ама тесо оди поздрав писи ми ако ме карас ;( ;( ;( ;( ;(

6. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Zdravo devojki nemozam da poveruvam kolku ve ima a jas si mislev deka samo malku luge go imaat ovoj problem kako mene... I jas patam od ovaa glupa momentalna situacija kako shto ja narekuvaat anksioznosta, vo momentot koga mi se sluci ne ni znaev shto e megutoa sednav odma na internet i doznav za shto vsushnost se raboti.... jas ja imam veke 4 godini megutoa panicni napadi sum imala samo 2 do sega so toa shto nauciv da gi kontroliram.... treba da svatat onie koi do sega ne svatile deka ova ne e bolest tuku sostojba na organizamot koj nekogash bil premnogu optereten i zatoa sega se manifestira ovaa pojava...ne treba da reagirate burno zoshto kako shto cistam poveketo lelel i sega shto kako....posmireno da ne se razmisluva mnogu za toa kako shto veke nekoj prethodno spomena da se preorentirate na nekoi drugi raboti koi na vas vi se vazni vo zivotot i koi ve pravat srekni... obicno moze da se javi ova i od osamenost.. psihijatri ne vi se potrebni jas mislam deka ovoj forum e poveke i od dovolen alal da mu e na onoj koj go napravil....GOLEM POZDRAV DO NEGO!
    Koga vo momentot ke vi nadojdat tie misli svrtete si go vnimanieto na neshto drugo vo momentot ili na pr. mozete da se napiete poedno persence koe na prirodna baza i ne stvara zavisnost ili pak ako i pokraj toa vi se sluci ostavete go neka dojde toj panicen napad no ke si otide za kratko... do sega nishto ne vi se slucilo pa i od sega natamu nema nishto da vi se sluci vie ste zdravi zapomnetego toa i nishto losho nema da vi se sluci vo toj moment....ve pozdravuvam site i ve citam redovno caoska od mene sega za sega :)

7. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    добро како тоа знаете да ги броете паничните напади.како ги разликувате од секојдневието.мене ми е постојано тешко и постојано страв и постојано имам симптоми на немир.а паничниот напад нели е тоа всушност?????

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.568
    Допаѓања:
    115.427
    Тоа не е паничен напад туку тоа е состојба на анксиозност која се јавува после преживеан паничен напад. Еве што е паничен напад :

http://www.anksioznost.net/sta-je-napad-panike

http://www.anksioznost.net/simptomi-napada-panike

9. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    паничниот напад се манифестира (најчесто) со трпнење на делови од телото нозете ви се здрвуваат така што мислите дека не можете да одите се задушувате срцето толку ви лупа што мислите дека се излезе од градите се потите неконтролирано итн . сите овие симптоми се толку силни што не е возможно да не ги оддвоите од секоојдневната неудобна состојба
    поздрав

DEVOJKII
    ете сум и јас
    како сте вие мили мои ?
    на странава во игрите има зума пробајте ја многу е забавна и ги оттргнува мислите
    дали некоја знае повеке за пмс и кои треба да се симптомите ? многу сум напната денеска нервозна . имам и причини за тоа секако ке ви раскажам .
    ве бакнувам

10. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    значи јас тогас постојано преживувам панични напади штом се чувствувам така?????

11. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Lileee i da imash panicni napadi ostavi gi ke dojdat i ke si zaminat megutoa ti izgleda non stop si so mislite kaj anksioznosta... nemoj da mislish na nea zanimavaj se so drugi raboti eve ubavo vikaat igraj igri treba da mu stavish na znaeenje na sopstveniot um deka ti go poseduvash nego ne toj tebe... napij se caj od majcina dushicka igraj si igricki na kompjuter citaj kniga treba malku da go smirish organizmot tvoj da ne go napnuvash so toa shto celo vreme pametot ti e tamu i jas mislam deka ke naucish da go kontrolirash napadot custvoto da toa e prisutno no ne dozvoluvaj napadot i stravot da te preovladaat kazi si deka ne si edinstvena i deka cim do sega nishto ne ti se slucilo nema ni sega... ili zemi eden list hartija i pocni da pishuvash JAS MOZAM JAS KE USPEAM!!!!

На Skorpija12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19

PMS simptomite kaj site devojki razlicno se manifestiraat kaj nekoi da nervozata preovladuva bolka vo kicmata i kolkovite bolka vo ekstremitetite bolka na gradite itn... gi ima mnogu megutoa jas mislam deka sekoja devojka e prikazna za sebe so ovie simptomi na pms nekoj nishto ne custvuva... razlicno :)

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас последниве денови имам некои од симптомите на анксиозност (од линкот ги прочитав). Мислам дека разговор со некоја личност од доверба или еве вака со некој од форумов помага. Се осекам малку посмирено ама од време на време пак ми се јавуваат некои симптоми :worried:

14. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    ах лиле не е возможно да доживуваш нон стоп панични напади а и всушност паничниот напад може да трае највеке во екстремни случаеви еден час. тоа ти нон стоп што го доживуваш се вика немање што да правиш , досада :D почни со нешто да се занимаваш и престани да и даваш толкаво значење на паниката . направи го тоа за твоите блиски за да несе грижат и за себе :inlove:
    ај на зума да те видам сега колку си јака :D :D :D
    го прифакаш предизвикот?

На anetka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    simptomite nemozat brzo da isceznat jas gi imam veke 4 godini megutoa se namaluvaat so tekot na vremeto i intezitetot niven se namaluva... i nauci da ziveesh so niv ne se optovaruvaj so toa tuku smetaj go kako del od sekojdnevieto i ke vidish deka taka ke se custvuvash po smireno ne se obiduvaj da go sprecish ednostavno prifati go.

[mod-kirilica:xxr5b2n2][/mod-kirilica:xxr5b2n2]

16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Луѓенца мои ајде баталете ги паничните напади, тие траат по 1 саат најмногу, како и да е, кој и да е, и да не знеш како да го игнорираш ќе помине, но кога тогаш ќе мора да научите како да му покажете заби, потрудете се навистина да не го мислите, и да бидете зафатени во тој момент, малку по малку ќе се чувствувате подобро кога ќе видите дека можите колку толку сами да ја контролирате својата психа, или мислите што ни го грозат секојдневието :) Јаки сме ние!

Колку е жешкоооо аууу едвај чекам да дојде 25ти да заминам на одмор во Грција, да се фрлам во море и да се изнапливам за цела година. Вие ќе одите некаде на одмор, што ви се плановите? (малку друг муабет да завртиме затоа го напишав ова)
    :inlove: :inlove:

17. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    draga guzi ne mozes taka zosto da te strav da izlezes so deteto ajde malku smiri se i bidi hrabra jas bev beter od tebe ama so pomos na devojkite sto se na forumoit uspevam nekako pak mi idat crni misli ama vo toj moment praam muabet so koj ke najdam i ke zaminat i mene kolku pati mi idelo na um deka ke si napravam nesto deka ke si gi povredam decata site okolu mene ama seto toa e mislata a nie morame da ja kontrolirame bidejki taa ne e posilna od nas so tekot na vremeto se ke pomine jas kaj se ne bev seta se ispitav od glava do peti ne mi e nisto po bajacki sto oti odev nema efekt ser e do nas samite da znaes i ne se nerviraj gledaj si go detenceto i nemaj maka ke pomine kako doslo taka ke pomine sega sekako ne moze naednas ama ke pomine pusti si muzika i uzivaj te sakam pozzz ve sakam site

На dunja и Monk им се допаѓа ова.
  18. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Еве ја новата Зоце, браво бе девојко, ме воодушеви, од каде до каде дојде. Од константно рпашување дали ми е нешто, со постојани темни мисли дојде до степен да ја контролирас анксиозноста, да се справиш со неа и да почнеш да ги тешиш и советуваш другите. Тоа е за поздрав. Браво и мило ми е за тебе :***
    Дечки да ве поздравам и јас сите , држете се бидете добри, јас не сум баш активна деновиве имам болки во стомакот, ми земаа крв не се покачени леукоцитите а јас се преплашив да не е слепо црево, бидејќи баш таму ме боли, уф дај нека помине више.
    Ве гушкам

19. malo-84

malo-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    девојки јас имам чуство денес дека сум во Сахара..... дунја немој да ми ги караш моторџите нека си брмчаат.....големо поздравче

зоце..... не знам што да ти кажам освен БРАВО стварно сум запрепастена од твојата храброст.....

најголемо благодарам до циело за преводот.....без неа не би можела да се снајдам во врска со ова
    што сакав да го поделам со вас за една билка која се вика СТРАШНИЧЕ -на која случајно налетав по интернетов и ја најдов на форумот како нашиов за анксиозност во бугарија. еве ви краток извадок за тоа (Јас ќе ви кажам дека нема ништо покорисно за нервозата предизвикана од стравови од билката страшниче.
    Најверојатно затоа и народот го измислил ова име за растението бидејќи видел корист од него.Се зема 1 лажица страшниче и се и с евари 5минути во 400грама вода.
    Се цеди и се зема по една лажица 3 пати на ден пред секој оброк. Лечењето трае 3 месеци но подоцна од нервозата предизвикана од страв нема да остане ни спомен.
    Може да се користи и при срцева нервоза (тахикардија), опаѓање на косата (ова за мене хехехехе) и воспаленија на грлото.)

ако некоја од вас е повеќе запознаена со ова или пак познава некоја која се занимава со билкарство нека ме информира како да ја набавам ова билка ова.... позз
    ВЕ ГУШКАМ......

20. Monk

Monk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    денеска многу подобро, единствено главава ме искина од болење, особено над вратот..
    си ја осеќам тешка, се надевам дека е од времево одвратно...

Само позитивно и немаме гајле !!!
    Ве поздравувам ситееее !!