Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    Dali nekoj imal problem so igranje na nervite po celo telo najveke na nozite koga otvoriv na Google se preplasiv sto pisuva dali imal nekoj slcno iskustvo

Jas ke umram od strav Sega citav za nekoja boles ALS koj e toj simptom me izluduva ova treperenje na nervite ako imal nekoj slicno iskustvo vo molam da mi pisete

Последна измена од модератор: 30 април 2017
  2. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    ALS е тешка и прогресивна болест која завршува со смрт за краток период. Играњето на нервите е симптом на многу болести исто како и на стрес. Гугл секогаш ги дава најстрашните резултати прво. ALS има еден куп други симптоми. Ако земеш да читаш кои се тие симптоми ќе почнеш и да ги манифестираш. Така да запри тука со читање и заборави што си прочитала и готово. Немаш ALS. Пиј магнезиум и ќе ти се смири играњето. И мене ми се случува истото со месеци па жива сум :)

На Miki2, Lianna Anna, Sunkrik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. pikachu2

pikachu2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.010
    Имам анксиозност, сама си ја дијагностицирав т.е една другарка што студира психологија и тоа е тоа.
    Пред да дознаам дека тоа чудо го имам цело време нешто ќе прочитав и си викав ахам може го имам тоа и читав симптоми и оп ми се појавуваа и цело време проверував - прво мислев инфаркт ќе добијам - проверив срце и ништо, после знаете шемата рак на ова рак на она па чуда врагови проверки на се и сешто, панични напади цел век и векова мислејќи дека имам клаустрофобија секој ден у бус си се онесвестував ко демек ми снемува воздух се гушам и се остало.
    И мојата борба започна - почнав вака- секој пат од инает влегував во гужва во автобус и секогаш имав три фази пред да се онесвестам - оф ми снемува воздух топло ми е и слично, потоа втора фаза готово ми се врти и после втората фаза немаше назад ќе паднев и после тоа оп ко нова и денот нормално си течеше, секако прво минувајќи низ брза помош и муабети од типот јади повеќе.
    Не викам дека целосно сум ја надминала анксиозноста, но знам дека сега ми е предизвикана од факултетот и врската која не ми е баш нормална па се оддалечувам од нив, еден период прифатив да одам на психијатар, а потоа си реков. ПА ТОЈ ЧОВЕК ГО ЛЕЧИ УМОТ, ЗДРАВА СУМ ЗДРАВА човек оди на лекар кога е болен и кога не знае што му е.
    Моментално немам апетит, ама знам дека по ѓаволите оваа грда фаза си го праи своето па од инает јадам пикам се мачам со сама себе.
    До пред некој ден мислев дека ќе добијам инфаркт, се качив у такси и брзо од факс дома и потоа си викам ти жено си будала, кој инфаркт до сеа да требаше ни до дома немаше да стигнеш.
    СЕ Е ВО МОЗОКОТ ЛУЃЕНЦА.
    За почеток совет од мене, јас сум на добар пат да ја победам гнасава, КОЈ Е СО МЕНЕ?
    Сфатив дека уживам во кактуси и гласна музика и караоке и кога мислам на глупости тоа правам.
    И ДА, вие сте најбитни, нека не ви е глупо за другите, се што не ви одговара FUCK OFF.
    Ма све сум одјебала у живот, се што ме нервира- И да знаете подобро е.
    САМОДОВЕРБА ВИСОКО ГОРЕ, ДРЖЕТЕ СЕ, ПОЛЕТУВАМЕ ВО СЛОБОДА НА УМОТ И ИСПОЛНЕТОСТ <3

На Miki2, Viki693, Bunny2 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    72
    Ете и ја тоа ќе го кажев, ама познавањето за лековите ми е ептен слабо. Ама колку толку мислам дека се различни и делуваат на различен "стејт оф мајн":)

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394

Само кај нас,за жал не се зборува отворено...

Последна измена: 30 април 2017
  6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Какосте утрово? Јас повторно хаос, синоќа пиев сиазепам имав и менструални болки сабајлево едвај станав уште полошо ми стана од дуазепамот , да не знај човек што да прави

7. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    Devojki dali e mozno toj simptom na igranje na nervite e od anksioznos dali nekoj od vas e so takov simptom mnogu se plasma na vtori sum na operacija pa mi e strav da ne ja imam taa boles pa da se iskoplicija nesto ke umram od strav

8. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    individualno e toa, jas gi piev edvaj 3 meseca i mn poloso mi napraija i gi prekinav

На Ицолгудбејбе му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Jas odlicno, gi pijam godina i nesto tie od 5mg za 360 stepeni mi se smeni zivotot, vcera cudno me fati nekoja panika race mi se preoptija srce ko ludo cukase ama 10 min i pomina...mn retki se, ama se e individualno

На Sandra91 и Ицолгудбејбе им се допаѓа ова.
  10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    A jas pak gi piev edna godina i bev super so niv ama na svoja raka gi prekinav doma smrten slucaj i jovo na novo.
    Tuku sakav da prasam kako ste vcera i denes so vremevo?dali imate simptomi na anks i paniki i pokraj terapija?

11. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Mene mi e uzas pri promena na vreme...ama se spravuvam edinstveno jakite glavobolki ne gi mozam:(
    Da te prasam od koga gi prekina kako ti bese?

12. I I

I I Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    627
  13. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Zdravo tuka na forumov gledam cesto ne mi vrakate ovoj pat se nadevam da.

Nisto be bilo anksot sto bilo da imas i realna bolest i anks :/. Grloto mi e crveno skroz, krajnicite llom, zamor, glavobolka, bolat site koski, nestabilnost i sve sve boli. Bev na urgenten mi dadoa odma amosixlav i po 3 pati na den paracetamol.

Dali nekoj od vas nekoj sovet? Pominuva li brzo ova sostojba? Za nigde sum od sabajle na krevet.

14. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Дали хелексот може да се земи без рецеп да ми каже некој или мора да ти препише доктор?

15. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Мора на рецепт.

16. Mummy

Mummy Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Sigurno e vo prasanje nekoja nastinka ... Mozes da se namackas so ruska voda i da se prepotis , potoa eden tus i ke ti olekne malku

На viki_23summ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Дечки сум читала дека недостатог на магнезиум може да допринесува за ова.
    Едно време пиев и некако подобро ми беше.А и можно е да имам недостаток со оглед на тоа што ми се случува и грч во стапало да ме фати често.
    Земате вие магнезиум кога сте вознемирени?

Инаку некој прашуваше за ПМС.Да,дефинитивно е полошо пред циклус,барем за мене.Јас може цел месец да сум супер,таа недела сум катастрофа.Некогаш и во плодни денови,овулација зошто тогаш се покачува нивото на естроген и не прави емотивни.

18. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Многу фактори влијаат на состојбава, си мислам и јас да земам магнезиум но има повеќе таблети незнам кој се поквалитетни ако знае некој да каже

19. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Dali od vas nekoj zemal antibiotik AMOKSIKLAV nekogas? Opasni li se? Dali se dobri?

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.079
    Допаѓања:
    14.835
    Сонцево ужасно ми влијае аман . Ме фаќа страв од што следат сончеви денови

На Sandra91 и viki_23summ им се допаѓа ова.